Την παρενόχλησαν 100+ άντρες μέσα σε 10 ώρες

Ένα πείραμα που δείχνει ότι η παρενόχληση στους δρόμους πρέπει να σταματήσει.
Την παρενόχλησαν 100+ άντρες μέσα σε 10 ώρες



Οι γυναίκες παρενοχλούνται μονίμως στους δρόμους, ένα γεγονός για το οποίο κανείς δεν δίνει και πολύ σημασία. Όταν μία γυναίκα παραπονιέται, η απάντηση που παίρνει είναι «αγνόησέ το» ή «είσαι πολύ ευαίσθητη, σταμάτα να τα παίρνεις όλα στα σοβαρά» κλπ. Αυτό που αδυνατούν να καταλάβουν όσοι απαντούν με αυτό τον τρόπο είναι πόσο επιρρεπής και ανασφαλής νιώθει μία γυναίκα που δέχεται παρενόχληση στο δρόμο,  αλλά και την έκταση του προβλήματος.

Προκειμένου να γίνει κατανοητό απ’ όλους το μέγεθος του φαινομένου, ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που λέγεται «Hollaback» έκανε ένα πείραμα στους δρόμους της Νέας Υόρκης. Ειδικότερα, η εθελόντρια με το όνομα Shoshana B. Roberts περπάτησε για 10 ολόκληρες ώρες στους δρόμους της Νέας Υόρκης με μία GoPro κάμερα να την ακολουθεί σε όλη της η διαδρομή. Τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά: Την Shoshana παρενόχλησαν 108 φορές. Ανάμεσα σε αυτές τις περιπτώσεις υπήρχαν άντρες οι οποίοι την ακολουθούσαν επίμονα για αρκετά τετράγωνα.

Η εθελόντρια πάντως δεν εξεπλάγη με τα αποτελέσματα: «Είτε χαμογελάω σε κάποιον είτε όχι, με παρενοχλούν. Δεν έχει περάσει ούτε μία μέρα χωρίς να βιώσω μία τέτοια κατάσταση».

Σύμφωνα με το Hollaback, το 70-99% των γυναικών έχει βιώσει παρενόχληση στο δρόμο.