Like a Rolling Stone: Κυκλοφόρησε σαν σήμερα το 1965

50 χρόνια πριν και το ακούμε ακόμα σαν να μην περασε μια μέρα.
Like a Rolling Stone: Κυκλοφόρησε σαν σήμερα το 1965



Το 1965, ο μεγάλος συνθέτης, στιχουργός και τραγουδιστής Bob Dylan, κυκλοφορεί το κομμάτι που έμελλε να είναι μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του. Το "Like a Rolling Stone" γράφτηκε τον Ιούνιο της ίδιας χρονιάς, μετά από την εξαντλητική του περιοδεία στην Αγγλία και ηχογραφήθηκε λίγες εβδομάδες αργότερα για το album " Highway 61 Revisited".

Οι κριτικοί, περιέγραψαν το συγκεκριμένο τραγούδι ως "επαναστατικό", λόγω των ετερόκλιτων μουσικών οργάνων που χρησιμοποιήθηκαν στην ενορχήστρωσή του, των αμφιλεγόμενων στίχων του, λόγω της νεανικής και σχεδόν κυνικής φωνής του Dylan, αλλά και λόγω της τόσο straight ερώτησης "How does it feel?", με την απάντηση να έρχεται δια στόματος του ιδίου, στον αμέσως επόμενο στίχο: "Like a Rolling Stone". 

Το τραγούδι ενέπνευσε πολλούς μουσικούς οι οποίοι το διασκεύασαν ή το ερμήνευσαν με το δικό τους τρόπο, ανάμεσα σε αυτούς οι Jimi Hendrix, Rolling Stones και Green Day.

Το "Like a Rolling Stone" φιγουράρει σε διάφορες λίστες. Είναι ένα από τα 500 Καλύτερα Τραγούδια Όλων των Εποχών, ένα από τα 200 Καλύτερα των 60's, είναι το 4ο Καλύτερο Ροκ Κομμάτι που έχει τραγουδηθεί ποτέ, ενώ ο δίσκος στον οποίο κυκλοφόρησε, θεωρείται ένας από τους 40 που επηρέασαν πιο πολύ τη μουσική στον 20ο αιώνα.

"How does it feel, how does it feel?
To be without a home
Like a complete unknown, like a rolling stone"

Διάβασε  εδώ μια σύντομη ιστορία για μια άλλη σπουδαία μουσική φυσιογνωμία: Τον Louis Armstrong.