Βάνα Μπάρμπα στο JoinUs: Εγώ αγαπιόμουν, δεν αγαπούσα

Γιατί την ενοχλεί η ελληνική tv;
Βάνα Μπάρμπα στο JoinUs: Εγώ αγαπιόμουν, δεν αγαπούσα



Τη Βάνα Μπάρμπα υποδέχτηκε στον καναπέ της η Νάνσυ Ζαμπέτογλου στην εκπομπή JoinUs του ΣΚΑΙ. 

Δες τι είπε...

Για τα δύσκολα χρόνια της ζωής της: 

Όταν γέννησα, κλείστηκα στον εαυτό μου. Εξαφανίστηκα, δεν δούλεψα για δέκα χρόνια. Τα χρόνια που αποσύρθηκα ήταν όταν γέννησα τη Φαίρδα. Και μετά ξαφνικά ξυπνάω, δεν μπορώ να σταθώ οικονομικά, έτρωγα ό,τι υπήρχε και όταν έμεινα στη δυσκολία μου δεν υπήρχε κανένας φίλος. 

Για την ελληνική τηλεόραση: 

Αρνούμαι να είμαι στην ελληνική τηλεόραση έτσι όπως θέλει. Δεν μπορώ να βλέπω υπέροχους και ταλαντούχους ηθοποιούς να βγαίνουν σα γριές, κακοφωτισμένοι. Με ενοχλεί. Γιατί θα πρέπει να συμμετέχω σε αυτό; Δεν γουστάρω να έχω τέτοιο μεροκάματο, δεν μ’ αρέσει.

Για την κόρη της Φαίδρα: 

Με τον μπαμπά της Φαίδρας είχα χωρίσει όταν έμεινα έγκυος. Είπα ότι θα κρατήσω το παιδί γιατί ένιωσα έναν κορεσμό στη ζωή μου. Ήθελα να αλλάξω τη ζωή μου. Ο μπαμπάς της έχει τη ζωή του και εγώ τη δική μου. Δεν έχουμε σχέσεις πλέον. Είμαι ευγνώμων γιατί μέσα από αυτό το συμπαντικό πράγμα κέρδισα το παιδί μου. 
Η αλλαγή με το παιδί ήταν πολύ μεγαλύτερη απ’ ό,τι περίμενα. Δεν το μετανοιώνω αλλά αν είχα επίγνωση δεν ξέρω αν θα το έκανα. Είναι σκληρό αυτό. Δεν περίμενα ότι όσο περνούν τα χρόνια η ευθύνη είναι τεράστια. Είναι μια μόνιμη θυσία του γονιού. Χάνεις την ελευθερία για όλη σου τη ζωή. 

Για τους άντρες της ζωής της: 

Όλους τους πρίγκιπες που γνώρισα τους είχα αγαπήσει πραγματικά και μπορούσαν να με κρατήσουν. Απλά είχα τη μανία του «δοξάστε με, φεύγω». Τη δειλία του να φεύγεις. Πάντα είχα το ανικανοποίητο, ότι η επόμενη σχέση θα είναι καλύτερη. Και βέβαια η ζωή με τιμώρησε. Οι σχέσεις μου από το 1988 και μετά ήταν εξαιρετικές. Ζω με τις μνήμες τους. Δεν υπάρχει κάποια καινούργια να τις καλύψει. Δεν είναι τιμωρία; Τώρα είμαι έτοιμη να εκτιμήσω κάτι καινούργιο που θα έρθει στη ζωή μου. 
Δεν αγαπούσα, ερωτευόμουν. Ήμουν ανίκανη να αγαπήσω γιατί δεν είχα το μεγαλείο του ψυχισμού του «αγαπώ». Εγώ αγαπιόμουν, δεν αγαπούσα. Ποτέ δεν αγάπησα. Δεν μπορούσα να αγαπήσω αφού έφευγα. Αγάπησα έναν άντρα γιατί μου έφυγε και έμεινε για όλη μου τη ζωή. Όσο τον είχα, δεν τον εκτιμούσα. Όταν τον έχασα κατάλαβα ότι θα ήταν η σχέση της ζωής μου γιατί ήταν το απόλυτο δέκα. Τιμωρήθηκα γιατί μου το πήρε η ζωή. Ήμουν τυχερή-άτυχη. 

Για τους νεότερους άντρες:

Είμαι 48 χρονών. Μισώ τις μικρές ηλικίες στους άντρες. Δεν με αφορά αυτή η ηλικία. Θέλω άνθρωπο που να έχει κάνει την περπατησιά του, να έχει ζήσει τη ζωή του. Να καταλάβω την κούρασή του, να καταλάβει την κούρασή μου. 

INTERVIEW 60 VANA BARBA A PART JoinUs S1 from join us on Vimeo.

INTERVIEW 60 VANA BARBA B PART JoinUs S1 from join us on Vimeo.

INTERVIEW 60 VANA BARBA C PART JoinUs S1 from join us on Vimeo.