Marilyn Monroe: Εύχεται χρόνια πολλά στον John F. Kennedy

Mε αφορμή την ημέρα των γενέθλίων της, αυτό είναι τo πιο viral video της Marilyn Monroe.
 Marilyn Monroe: Εύχεται χρόνια πολλά στον John F. Kennedy



Ήταν 19 Μαΐου 1962, όταν η Merilyn ανέβηκε στη σκηνή του Μadisson Square Garden για να ευχηθεί στο φημολογούμενο εραστή της και πρόεδρο των ΗΠΑ, John F. Kennedy, το αξιομνημόνευτο "Happy Birthday", κανείς δεν περίμενε ότι θα ήταν ένα από τα διασημότερα video του περασμένου αιώνα.

O Peter Lawford της Rat Pack, την καλεί στη σκηνή. Η Merilyn δεν εμφανίζεται. Ο Lawford μοιάζει να απορεί, την αναζητά και εκείνη λίγα δεύτερα μετά ανεβαίνει λαχανιασμένη με το ολοκέντητο Jean Louis φόρεμά της (το οποίο το 1999 πωλήθηκε σε δημοπρασία στη Νέα Υόρκη για 1.260.000 δολάρια) και τη λευκή γούνα της. Το show ξεκινά.

Ακολουθεί μια ερμηνεία όλο πάθος και το "Happy Birthday Mr President" γίνεται μία από τις πιο φημισμένες ατάκες όλων των εποχών. Τα 45α γενέθλια του Προέδρου χαράσσονται στη μνήμη όχι μόνο του ίδιου, αλλά και κάθε αμερικανού πολίτη που το παρακολούθησε. Ο Kennedy, ανεβαίνοντας στη συνέχεια επί σκηνής, δηλώνει ότι μετά από αυτό το ευχετήριο τραγούδι θα μπορούσε να αποχωρήσει από την πολιτική.

Λίγους μήνες αργότερα, η Merilyn βρίσκεται νεκρή στο δωμάτιό της. Το τελευταίο βιβλίο που κυκλοφόρησε για τη ζωή και το θάνατό της, μιλά για δολοφονία (και όχι αυτοκτονία) κατ' εντολή του αδερφού του John F. Kennedy, Robert.

 

Διάβασε εδώ ποια διάσημη είναι η ομορφότερη όλων των εποχών.