Νόστιμες συνταγές που θα αρέσουν σε όλους!

Τόλμησε το κάτι διαφορετικό. Μαγείρεψε παραδοσιακά βάζοντας λίγη παραπάνω φαντασία!
Νόστιμες συνταγές που θα αρέσουν σε όλους!



Σήμερα θέλεις να καλέσεις τους φίλους σου στο σπίτι; Για να τους εντυπωσιάσεις και να τους ξαφνιάσεις αυτή τη φορά θα βάλεις όλη σου την φαντασία και την τέχνη για να φτιάξεις τις πιο περίεργες συνταγές μεν, γευστικότατες δε!

Για ορεκτικό σου προτείνουμε να φτιάξεις ξεροτήγανα! Εύκολα και παραδοσιακά και πάνω από όλα παλιά συνταγή που μόνο οι γιαγιάδες ξέρουν να φτιάχνουν!

 Τι θα χρειαστείς

  • 3 αυγά
  • 2 φλ.τσ.αλεύρι περίπου (κατά προτίμηση σκληρό σε ανάμειξη με αλεύρι γιά όλες τις χρήσεις)
  • 1/2 κ.γ.μπάικιν πάουντερ
  • 1 σφηνάκι τσίπουρο 
  • 1/2 φλ.τσ. μέλι θυμαρίσιο
  • 1 φλ.τσ. ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
  • αμύγδαλο χοντροκομμένο, σουσάμι
  • κανέλα, φύλλα αρμπαρόριζας
  •  

Πως θα τα φτιάξεις
 
1. Κοσκινίζεις το αλεύρι προσθέτοντας το μπέικιν. 
2. Σε βαθύ δοχείο χτυπάς τα αυγά μέχρι να ομογενοποιηθούν και προσθέτεις σταδιακά όσο αλεύρι θα χρειαστεί, καθώς και το τσίπουρο,  έτσι ώστε η ζύμη να γίνει σφιχτή και να μπορεί να ανοιχτεί σε φύλλο. Ανοίγεις λεπτό φύλλο (στο χέρι ή στη μηχανή των ζυμαρικών) και χωρίζεις λωρίδες 2-3 εκ. με οδοντωτό εργαλείο, σε όποιο μήκος θέλεις -όσο μακρύτερη λωρίδα, τόσο μεγαλύτερο το ξεροτήγανο-. Πιάνεις κάθε λωρίδα φύλλου "τσιμπητά" με τα δύο δάχτυλα πού και πού, ώστε να κολλήσει εκεί το φύλλο (σαν σφηκοφωλιά) και κατόπιν την τυλίγεις σαν φωλιά, στερεώνοντας το τελείωμα. 
3. Σε βαθύ τηγάνι ή κατσαρόλα αφήνεις το ελαιόλαδο να κάψει και τηγανίζεις τα ξεροτήγανα 1-2 μαζί, γυρίζοντας τα και από την άλλη. Τα ακουμπάς σε πιατέλα σε μία-δύο στρώσεις. Ζεσταίνεις ελαφρά το μέλι μαζί με την αρμπαρόριζα, να ρευστοποιηθεί και το περιχύνεις χλιαρό στα κρύα. Τα πασπαλίζεις με αμύγδαλο, σουσάμι και κανέλα.

Για κυρίως πιάτο επέλεξε Linguine Αλόλιο μια ιταλική και πικάντικη συνταγή. Είσαι δεν είσαι  μακαρονάς θα τη λατρέψεις!

Τι θα χρειαστείς

  • 500 γρ. linguine
  • 4 σκελ. σκόρδο
  • ½ ματσάκι μαϊντανό
  • 4 πιπεριές καυτερές κόκκινες μικρές
  • πιπέρι καγιέν
  • αλάτι χοντρό
  • πιπέρι φρέσκο
  • 3-4 κ. σούπας ελαιόλαδο

 

​Πως θα τη φτιάξεις
1. Βράζεις τα linguine σε νερό που έχεις προσθέσει αλάτι για ένα λεπτό λιγότερο από το χρόνο που λέει το πακέτο.
2.  Ταυτόχρονα ψιλοκόβεις το μαϊντανό, το σκόρδο και τις πιπεριές.
3. Βάζεις σε ένα μεγάλο τηγάνι το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και τσιγαρίζεις ελαφρά το σκόρδο για ένα λεπτό και κατόπιν προσθέτεις το μπούκοβο, το μαϊντανό και το πιπέρι καγιέν.
4. Στραγγίζεις τα μακαρόνια και αμέσως τα βάζεις στο τηγάνι. Προσθέτεις αλάτι και ανακατεύεις.
5. Τα μαγειρεύεις στο τηγάνι για ένα λεπτό ακόμα και μετά το βγάζεις.
6. Σερβίρεις και πασπαλίζεις με τυρί της αρεσκείας μας.

Για να τους γλυκάνεις...πολύ ωραία ιδέα είναι η μπανάνα σπλίτ!

Όσο εύηχο ακούγεται τόσο λαχταριστή είναι. Σκέψου τον συνδυασμό της γλυκιάς και ζεστής μπανάνας με  παγωμένο παγωτό. Ανεπανάληπτο!

Τι θα χρειαστείς

  • 6 μεγάλες κουταλιές παγωτού σοκολάτα εμπορίου ή σπιτικό
  • 100 ml κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί
  • 2 κουταλιές της σούπας σως σοκολάτας
  • 3  γλασαρισμένα κεράσια (φρουί γλασέ ή μαρασκίνο)
  • 40 γραμμάρια καρύδια πεκάν, χοντροκομμένα
  • 1/2 κουταλιά της σούπας άχνη ζάχαρη
  • 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
  • 2 κουταλιές της σούπας μαύρη ζάχαρη
  • 6  μικρές μπανάνες, όχι πολύ ώριμες
  • 50 ml ρούμι 

Για το παγωτό σοκολάτας

  • 200 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα
  • 2 φλιτζάνια τσαγιού γάλα
  • 3 αυγά
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • Βανίλια
  • 1 κουτί γάλα εβαπορέ
  • Αλάτι

 

Πως θα τη φτιάξεις
1. Σε ένα τηγάνι με βαρύ πάτο και σε χαμηλή φωτιά καβουρδίζεις τα καρύδια πεκάν και τα αφήνεις να καβουρδιστούν για 2- 3 λεπτά. Τα ψιλοκόβεις στο μπλέντερ ή με γουδοχέρι και τα ενώνεις σε ένα μπολ μαζί με την άχνη.
2. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ή κατσαρόλα ζεσταίνεις σε μέτρια φωτιά το βούτυρο με τη μαύρη ζάχαρη, ανακατεύοντας συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα. Καθαρίζεις τις μπανάνες και τις κόβεις  στα δύο, κατά μήκος. Τις προσθέτεις στην κατσαρόλα με το βούτυρο και τις μαγειρεύεις για 5 περίπου λεπτά ή έως ότου μαλακώσουν καλά. Στο μισό χρόνο τις γυρίζεις να πάρουν χρώμα κι από την άλλη μεριά.
3. Προσθέτεις με μεγάλη προσοχή σε αυτό το σημείο το ρούμι, ώστε οι μπανάνες να γίνουν φλαμπέ. Όταν πάψει να καίει το αλκοόλ και ηρεμήσουν οι φλόγες, οι μπανάνες  είναι έτοιμες.
4. Έχεις έτοιμο το παγωτό σοκολάτας στην κατάψυξη. Στον κάδο του μίξερ χτυπάς σε σφιχτή σαντιγί την κρέμα γάλακτος. Ετοιμάζεις  τη σος σοκολάτας και κόβεις σε φέτες τα γλασαρισμένα κεράσια.
5. Μοιράζεις τις μπανάνες  στην αρχή σε 6 πιάτα και τις καλύπτεις με 6 μεγάλες κουταλιές παγωτό. Διακοσμείς με πλούσια σαντιγί, περιχύνεις με σως σοκολάτας και ολοκληρώνεις το γλυκό με μερικές φέτες από γλασαρισμένα κεράσια κι από πάνω, με τα καβουρδισμένα πεκάν!
Για το παγωτό σοκολάτας
6. Βάζεις τη σοκολάτα με το μισό γάλα σε μπέν-μαρί και την ανακατεύεις για να λιώσει.
7. Χτυπάς τα αυγά με ελάχιστο αλάτι και με τη ζάχαρη.
8. Προσθέτεις λίγη βανίλια και το ζεστό μείγμα της σοκολάτας ενώ συνεχίζεις να ανακατεύεις.
9.  Προσθέτεις επίσης το γάλα εβαπορέ και περνάς το μείγμα από σίτα.
10. Το τοποθετείς σε μια φόρμα μακρόστενη και το βάζεις στη κατάψυξη για 3 - 4 ώρες
 

Καλή όρεξη!