15 εναλλακτικές χρήσεις της μαγειρικής σόδας που δεν θα πιστεύεις!

Έχεις την μαγειρική σόδα μόνο για το μαγείρεμα σου; Ήρθε η ώρα να μάθεις άλλες 15 εναλλακτικές χρήσεις της!
15 εναλλακτικές χρήσεις της μαγειρικής σόδας που δεν θα πιστεύεις!



Η μαγειρική σόδα δεν είναι χρήσιμη μόνο για το μαγείρεμα! Μπορείς εύκολα αγοράζοντας την να γλυτώσεις χρήματα (κοστίζει λιγότερο από 1 ευρώ) και να την χρησιμοποιήσεις για πράγματα τα οποία ποτέ δεν είχες φανταστεί. Από την προσωπική υγιεινή έως και το καθάρισμα του σπιτιού, αυτές είναι 15 εναλλακτικές χρήσεις της μαγειρικής σόδας:

1. Απορροφά τις μυρωδιές στο ψυγείο: Ανοίγεις την πόρτα του ψυγείου σου και σου έρχεται ένα... κύμα μυρωδιάς; Τοποθέτησε σε ένα πιατάκι μαγειρική σόδα. Θα βοηθήσει ώστε να μειωθούν πολύ όλες οι... αποκρουστικές και άσχημες μυρωδιές.

2. Πεντικιούρ: Δεν περισσεύουν τα χρήματα σου για να πας για πεντικιούρ; Μην απελπίζεσαι! Πρόσθεσε μαγειρική σόδα σε μία λεκανίτσα με ζεστό νερό και θα ενυδατώσει απίστευτα τα πόδια σου. Είναι επίσης γνωστός τρόπος για να θεραπεύσει ένα ταλαιπωρημένο πόδι ενός αθλητή, αλλά και επίσης βοηθά πολύ από την ανακούφιση των κάλων.

3. Αρωματικά ντουλάπας: Κάνε εύκολα αρωματικά σακουλάκια παίρνοντας φίλτρα του καφέ και τοποθετώντας μέσα μαγειρική σόδα. Τοποθέτησε τα στα συρτάρια σου και στο πίσω μέρος της ντουλάπας, κρατώντας έτσι τα ρούχα σου με υπέροχες μυρωδιές.

4. Καθαρίζει τα χαλιά: Ρίξε λίγη μαγειρική σόδα πάνω στο χαλί, άφησε τη για λίγα λεπτά και στη συνέχεια αφαίρεσε τη. Το χαλί θα έχει καθαρό και θα μυρίζει εξαιρετικά!

5. Οδοντόκρεμα: Μπορεί να σου φαίνεται παράξενο να χρησιμοποιήσεις το ίδιο πράγμα για το χαλί σου αλλά και για τα δόντια σου, σίγουρα όμως θα εκπλαγείς με το αποτέλεσμα. Όταν σου αδειάσει το σωληνάριο με την οδοντόκρεμα σου, ανακάτεψε τη σόδα με το νερό και στη συνέχεια καθάρισε τα δόντια σου. Θα καθαρίσεις τα δόντια σου, πετυχαίνοντας παράλληλα να έχεις και μία πολύ φρέσκια αναπνοή!

6. Στομάχι: Νιώθεις κάπως παράξενα το στομάχι ή τη την κοιλιά σου; Ανάμειξε ένα κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα μαζί με ένα ποτήρι ζεστό νερό. Θα βοηθήσει πολύ στην πέψη. ανακουφίζοντας σε από το φούσκωμα σου!

7. Πιάτα: Μαζί με το υγρό πιάτων χρησιμοποιήστε 2-3 κουταλιές μαγειρικής σόδας και σαπουνίστε τα σκεύη. Το αποτέλεσμα είναι καλύτερο και τα λίπη εξαφανίζονται πιο εύκολα!

8. Πλυντήριο πιάτων: Μία εύκολη μέθοδος για να εφαρμόσεις ένα κύκλο πλυσίματος του πλυντηρίου πιάτων, είναι να χρησιμοποιήσεις μαγειρική σόδα στη θέση του απορρυπαντικού.

9. Σταματά τη φωτιά: Φύλαξε κοντά στον φούρνο σου ένα κουτί μαγειρικής σόδας και χρησιμοποίησε τη για την κατάσβεση τυχόν φωτιάς.

10. Μαλλιά: Αν θέλεις να εξαφανιστούν τα υπολείμματα styling από τα μαλλιά σου και να φαίνονται πιο υγιή και καθαρά από ποτέ, τότε πρόσθεσε στο χέρι σου μαγειρική σόδα μαζί με το σαμπουάν. Μετά το ξέβγαλμα θα ενθουσιαστείς με το αποτέλεσμα!

11. Λουλούδια: Πρόσθεσε 1-2 κουταλιές μαγειρικής σόδας στο βάζο με τα λουλούδια για να τα κρατήσεις φρέσκα για πολλές μέρες.

12. Μαγειρικά σκεύη: Εύκολα και γρήγορα μπορεί να διώξεις όλους τους μαύρους λεκέδες και όλα τα λίπη από τα μεταλλικά μαγειρικά σκεύη, καθαρίζοντας τα με μαγειρική σόδα.

13. Αποσμητικό χώρου: Ανακάτεψε μαζί τη μαγειρική σόδα με τα αγαπημένα σου αιθέρια έλαια για ένα φιλικό προς το περιβάλλον άρωμα δωματίου!

14. Τάσια αυτοκινήτου: Έχεις πλύνει το αυτοκίνητο σου στην αυλή του σπιτιού σου και οι μαυρίλες από τα τάσια των τροχών δεν έχουν καθαρίσει; Πρόσθεσε μαγειρική σόδα και σαπούνι για τα πιάτα και θα γίνουν σαν καινούρια!

14. Πάτωμα: Προσθέτοντας 5-6 κουταλιές μαγειρική σόδα στον κουβά με το ζεστό νερό, είναι αρκετό για διώξεις όλες τις μαυρίλες από τα πλακάκια σου ή τα ξύλινα πατώματα, επαναφέροντας τη χαμένη λάμψη τους.