Quiche lorraine: Δοκίμασε μια λαχταριστή συνταγή

Νόστιμη και με ελάχιστα υλικά!
Quiche lorraine: Δοκίμασε μια λαχταριστή συνταγή



H μαμά της κολλητής μου είναι η καλύτερη μαγείρισσα που ξέρω! Ότι φτιάχνει απλά ξετρελαίνει τον ουρανίσκο μου! Η καλύτερή της όμως συνταγή, εκεί που δίνει ρεσιτάλ ταλέντου και δημιουργίας, είναι όταν φτιάχνει quiche lorraine! Και μόνο που το σκέφτομαι το λαχταρώ! Μου αποκάλυψε το μυστικό της και σου παραδίδω την συνταγή , για να κάνεις τους καλεσμένους σου σε ένα τραπέζι, την οικογένειά σου, τους φίλους αλλά και εσένα την ίδια να παραληρείς από την νοστιμιά!

Τι θα χρειαστείς
1 πακέτο φύλλο για τάρτα
200 ml φρέσκο γάλα
200 ml κρέμα γάλακτος
2 αυγά
½ κ.γ. τριμμένο κύμινο
½ φλ. ψιλοκομμένο μπέικον
120 γρ. κασέρι ή ημίσκληρο τυρί
Αλάτι
Πιπέρι
 
Πως θα την φτιάξεις
Αφού βουτυρώσεις μια ταρτιέρα, 28 εκατοστών, απλώνεις το φύλλο για τάρτα και αφήνεις τις άκρες που περισσεύουν προς τα έξω.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι τσιγαρίζεις το μπέικον, χωρίς να προσθέσεις λάδι η βούτυρο, και στη συνέχεια το αφήνεις σε απορροφητικό χαρτί ώστε να βγάλει το λίπος του.
Σε ένα μπολ αναμιγνύεις τα αυγά, το γάλα και την κρέμα γάλακτος και ανακατεύεις, όχι δυνατά, μέχρι να ενωθούν όλα τα συστατικά μαζί . Προσθέτεις το τυρί, το κύμινο και το αλατοπίπερο. Ρίχνεις μέσα το μπέικον και ανακατεύεις καλά.
Στην συνέχεια αδειάζεις το μείγμα μέσα στην ταρτιέρα, το στρώνεις έτσι ώστε να έχει παντού μπέικον και ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο για 40 – 50 λεπτά στους 180 βαθμούς (αέρα) στη μεσαία σκάλα.

Φτιάξε και ένα σνάκ για το βράδυ!