Ζυμαρικά φούρνου με σπανάκι

Ο Γιάννης Αποστολάκης φτιάχνει ζυμαρικάπου υπόσχονται να ξετρελάνουν όλη την οικογένεια.
Ζυμαρικά φούρνου με σπανάκι



Ποιος μπορεί να αντισταθεί στα ζυμαρικά; Η απάντηση είναι μάλλον «κανείς», γι’ αυτό είμαστε σίγουροι ότι θα λατρέψεις την συνταγή του Γιάννη Αποστολάκη για ζυμαρικά στον φούρνο με γέμιση από σπανάκι.

Ο Γιάννης επιλέγει ζυμαρικά που ονομάζονται lumiconi, αλλά εσύ μπορείς να χρησιμοποιήσεις λαζάνια, κανελόνια ή άλλα ζυμαρικά της αρεσκείας σου.

 

Τι θα χρειαστείς

Υλικά για τη γέμιση

  • Σπανάκι σε φύλλα
  • 150 γρ. ξινομυζήθρα
  • 50 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
  • 2 κ.σ. φρέσκια ρίγανη
  • Αλάτι

Υλικά

1 πακέτο ζυμαρικά lumiconi

Για τη σάλτσα

  • 1 κρεμμύδια
  • 1 πιπεριά
  • 2 ώριμες ντομάτες
  • ½ ποτήρι νερό
  • 2 κ.σ. ζάχαρη
  • Ανάλατα καβουρδισμένα αμύγδαλα
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι