Παραδοσιακή νηστίσιμη συνταγή από την Κάλυμνο

Όχι απλά νόστιμη αλλά κάτι ανώτερο!
Παραδοσιακή νηστίσιμη συνταγή από την Κάλυμνο



Είναι γνωστό πως όλα τα Σάββατα και τις Κυριακές του έτους τρώμε το λάδι εκτός από το Μεγάλο Σάββατο. Γι' αυτό και προνόησα να σου προτείνω την παρακάτω νηστίσιμη μεν, πεντανόστιμη δε συνταγή από την Κάλυμνο! 

Δοκίμασε τη και δεν θα χάσεις. Θα σε κάνει να ξεχαστείς και εν τέλει να απολαύσεις τη νηστεία!

Τι θα χρειαστείς
1/2 κg ρεβίθια
3 ντομάτες φρέσκες
2 μεγάλα κρεμμύδια ξερά
αλάτι, πιπέρι,δεντρολίβανο, κουρκουμά, ρίγανη

Πως θα τη φτιάξεις
Βάζεις τα ρεβίθια στο νερό σε μία κατσαρόλα από το προηγούμενο βράδυ.
Την επόμενη τα βράζεις.
Όταν είναι έτοιμα τα βάζεις σε ένα μεγάλο ταψί.
Ψιλοκόβεις το κρεμμύδι σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, και το σοτάρεις  με λίγο νερό . Ρίχνεις και τις 3 ντομάτες με τη φλούδα τους έτσι ώστε να φτιάξεις μία σάλτσα.
Αφήνεις τη σάλτσα για 15 λεπτά και μετά τη ρίχνεις στο ταψί πάνω στα ρεβίθια.
Προσθέτεις αλάτι, πιπέρι, δεντρολίβανο, κουρκουμά και ρίγανη.
Ανακατεύεις καλά.
Παίρνεις και το άλλο κρεμμύδι, το κόβεις σε ροδέλες και τις ρίχνεις πάνω στα ρεβίθια.
Βάζεις το ταψί στο φούρνο και ψήνεις στους 180 βαθμούς.

Αν θέλεις και κάτι ορεκτικό να συνοδεύσει το γεύμα σου δες αυτή τη πρόταση: Λεπτές φέτες παντζάρι με πορτοκάλι