Θέλεις ένα ελαφρύ αλλά νόστιμο μεσημεριανό; Κοτόπουλο με σος μουστάρδας

Η κρεμώδης σάλτσα μουστάρδας δίνει μία υπέροχη γεύση στο κρέας χωρίς να προσθέτει πολλές θερμίδες και δένει ιδανικά με άγριο ρύζι, λαχανάκια Βρυξελλών ή σπαράγγια.
Θέλεις ένα ελαφρύ αλλά νόστιμο μεσημεριανό; Κοτόπουλο με σος μουστάρδας



Αν έχεις συνδυάσει το στήθος κοτόπουλο με δίαιτα, η παρακάτω συνταγή θα σε κάνει να αλλάξεις γνώμη. Η κρεμώδης σάλτσα μουστάρδας δίνει μία υπέροχη γεύση στο κρέας χωρίς να προσθέτει πολλές θερμίδες και δένει ιδανικά με άγριο ρύζι, λαχανάκια Βρυξελλών ή σπαράγγια. Ένα πιάτο ελαφρύ και νόστιμο που δεν απαιτεί πολύωρη προετοιμασία.

 

Τι θα χρειαστείς

4 φέτες στήθος κοτόπουλου χωρίς πέτσα

1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

1/4 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

1/4 φλιτζάνι λευκό ξηρό κρασί ή ζωμό κοτόπουλου

1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος

2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα Dijon

1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο εστραγκόν (ή 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο)

 

Πώς θα το κάνεις

Αλατοπιπέρωσε τα στήθη κοτόπουλου.

Σε ένα βαθύ τηγάνι ζέστανε το λάδι σε μέτρια φωτιά. Πρόσθεσε το κοτόπουλο και μαγείρεψέ το για 10 έως 12 λεπτά γυρνώντας μόνο μία φορά.

Μετέφερέ το σε ένα πιάτο και κράτησέ το ζεστό.

Ρίξε το κρασί στο τηγάνι και ανακάτευε μέχρι να μειωθεί στο μισό – περίπου 1 λεπτό.

Προσθέτεις την κρέμα, τη μουστάρδα και το εστραγκόν. Μαγειρεύεις ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει - περίπου 2 λεπτά.

Περιχύνεις το κοτόπουλο με της σος και σερβίρεις.