Πείνασες; Κοτόπουλο με φρυγανισμένο ψωμί και βότανα

Την επόμενη φορά που θα μαζευτεί όλη η οικογένεια γύρω από το τραπέζι, θα έχεις την πιο ωραία ιδέα.
Πείνασες; Κοτόπουλο με φρυγανισμένο ψωμί και βότανα



Ένα φαγητό για όλη την οικογένεια: Κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες ψημένο πάνω σε ψωμί με διάφορα βότανα και λεμόνι. Την επόμενη φορά που θα μαζευτεί όλη η οικογένεια γύρω από το τραπέζι, θα έχεις την πιο ωραία ιδέα.

Για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα, άλειψε το κοτόπουλο με βούτυρο και θαλασσινό αλάτι και τοποθέτησέ το πάνω σε μία στρώση από το χθεσινό ψωμί. Ενώ είναι ακόμη ζεστό, πασπάλισέ το με φρέσκα βότανα και λεμόνι, τα οποία θα δώσουν επιπλέον γεύση στη σάλτσα.

Υλικά

  • 1 ολόκληρο κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες
  • 3 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 1/2 κουταλάκια του γλυκού θαλασσινό αλάτι
  • 6 φέτες χωριάτικο ψωμί (περίπου 1/2 φραντζόλα)
  • 1 φλιτζάνι φύλλα βασιλικού
  • 1 φλιτζάνι φρέσκα φύλλα δυόσμου
  • ½ λεμόνι

 

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου. Απλώνεις το κοτόπουλο στο ταψί, το αλείφεις με δύο κουταλιές της σούπας βούτυρο και πασπαλίζεις με αλάτι.
  2. Αλείφεις με το βούτυρο που έμεινε τα ψωμάκια, από τη μία πλευρά. Τα απλώνεις στο ταψί με τη βουτυρωμένη πλευρά να κοιτάζεις προς τα πάνω, φτιάχνοντας έτσι ένα στρώμα για να ακουμπήσει το κοτόπουλο. Ψήνεις αρχικά στους 200 βαθμούς και στη συνέχεια χαμηλώνεις στους 180, για 30 με 40 λεπτά (μέχρι να πάρει ένα χρυσαφί χρώμα).
  3. Βγάζεις το κοτόπουλο από τον φούρνο και το αφήνεις στο ταψί για 10 λεπτά. Πασπαλίζεις με τα βότανα και περιχύνεις το κοτόπουλο με τον χυμό λεμονιού, πιέζοντας απαλά να πάει παντού.
  4. Σερβίρεις τα κομμάτια του κοτόπουλου μαζί με το ψωμί και περιχύνεις από τη σάλτσα του ταψιού.