Σήμερα φτιάχνουμε το αγαπημένο φαγητό του Ποπάυ: Σπανακόρυζο!

Ναι μενσυνηθισμένη συνταγή, αλλά τόσο νόστιμη και θρεπτική.
Σήμερα φτιάχνουμε το αγαπημένο φαγητό του Ποπάυ: Σπανακόρυζο!



Το σπανάκι τρώγεται ευχάριστα, είναι γευστικό και θρεπτικό και δεν έχει πολλές θερμίδες. Είναι ιδανικό για σένα που χρειάζεσαι  βιταμίνες και ταυτόχρονα προσέχεις και τη διατροφή σου. Αν δεν είσαι  φίλη με τα πράσινα μπέρδεψε  το με τυριά, ζυμαρικά ή κρέας και επωφελήσου των ιδιοτήτων του.  

Όσο συνηθισμένη συνταγή κι αν σου φαίνεται, μην ξεχνάς ότι το σπανάκι είναι η πλουσιότερη  πηγή μαγγανίου και φυλλικού οξέος, ενώ παρέχει μαγνήσιο και σίδηρο, βιταμίνη C και βιταμίνες του συμπλέγματος Β. Γι' αυτό και εσύ θα πρέπει αρκετά συχνά να το προσθέτεις στην εβδομαδιαία σου διατροφή.

Επιπρόσθετες λεπτομέρειες

1. O σίδηρος που περιέχει το σπανάκι είναι σε μια μορφή που δύσκολα απορροφάται από τον οργανισμό. Το μυστικό για να διπλασιάσεις  την απορρόφησή του είναι να το συνοδεύσεις με κάποιο τρόφιμο πλούσιο σε βιταμίνη C όπως π.χ. λεμόνι, ντομάτα, πιπεριά.

2. Για να αυξήσεις  την απορρόφηση της λουτεΐνης, αντιοξειδωτικό που περιέχει το σπανάκι, πρόσθεσε  ελαιόλαδο.

Τι θα χρειαστείς
1 κιλό σπανάκι κομμένο
1/2 φλιτζάνι της κούπας ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι της κούπας ρύζι
χυμό από 2 λεμόνια
3 ποτήρια ζεστό νερό
αλάτι, πιπέρι

Πως θα το φτιάξεις

1. Σε μια κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με το λάδι μέχρι να πάρει ένα λευκό χρώμα.
2. Προσθέτουμε τον άνηθο και το σπανάκι στην κατσαρόλα με το κρεμμύδι και τα ανακατεύουμε καλά, στη συνέχεια ρίχνουμε το νερό και βράζουμε για περίπου 10 λεπτά, έπειτα ρίχνουμε το ρύζι, τον χυμό λεμονιού, αλατοπίπερο τα βράζουμε σε σιγανή φωτιά για περίπου άλλα 15 λεπτά.