Oι συντάκτες του followme.gr αποκαλύπτουν τις αγαπημένες τους μαμαδίστικες συνταγές

Θα σου δώσουν τόσες ιδέες που δεν θα ξέρεις τι να πρωτοφτιάξεις!
Oι συντάκτες του followme.gr αποκαλύπτουν τις αγαπημένες τους μαμαδίστικες συνταγές



Μαμαμαδίστικη συνταγή: Έχει καθιερωθεί ως όρος μαγειρικής που ξεχωρίζει τις συνταγές της μαμάς από τις άλλες. Και όπως και να το κάνουμε οι συνταγές της μαμάς είναι ξεχωριστές, είναι φτιαγμένες με μια δόση αγάπης  και πάνω από όλα είναι οι αγαπημένες μας! Είναι συνταγές που έχουν βγάλει από το μυαλό τους σε μια στιγμή όπου έπρεπε να σκεφτούν κάτι ανατρεπτικό για να ικανοποιήσουν γευστικά τα παιδιά τους είτε είναι συνταγές που έχουν περάσει από γενιά σε γενιά! Ότι και αν είναι, είναι συνταγές που θα ζητάμε πάντα από τις μαμάδες μας να μας τις φτιάχνoυν ότι ηλικία και να φτάσουμε!

Οι συντάκτες του #followme.gr μοιράζονται μαζί σας τις αγαπημένες μαμαδίστικες συνταγές που τους θυμίζουν τα παιδικά τους χρόνια και δεν τις συγκρίνουν με καμία άλλη!

Γιάννα Κορρέ: Θα είδες μαμαδίστικη συνταγή και θα φαντάστηκες καμία υπερπαραγωγή, κλασσική, παραδοσιακή συνταγή αλλά όχι εμένα το αγαπημένο φαγητό της μαμάς μου είναι η καρμπονάρα! Μπορεί αν σου φαίνεται μία πανεύκολη συνταγή αλλά σε πληροφορώ πως εκτός σπιτιού όπου έχω επιχειρήσει να φάω καρμπονάρα δεν έχω φάει καλύτερη από της μαμάς μου. Και μην φανταστείς η μαμά μου δεν είναι πολύ της μαγειρικής αλλά στην συγκεκριμένη της βγάζω το καπέλο! Αφού σκέφτομαι μόλις τελειώσω το άρθρο να πάω να της πω να μας φτιάξει! 

Τι θα χρειαστείς

1 πακέτο μακαρόνια
γάλα εβαπορέ
μανιτάρια
μπέικον
τυρί Gouda
τυρί Reggato
πιπεριές
ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι

Πως θα την φτιάξεις
Ψιλοκόβεις μανιτάρια, πιπεριές και μπέικον.
Βάζεις λίγο ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι. Τσιγαρίζεις λίγο το μπέικον και μετά προσθέτεις τα μανιτάρια. Αφού πάρουν λίγο χρώμα προσθέτει λίγο εβαπορέ και ανακατεύεις. Βάζεις λίγο τριμμένο τυρί Gouda και  Reggato και ανακατεύεις. Προσθέτεις και τις πιπεριές. Προσθέτεις γάλα εβαπορέ και τα υπόλοιπα τυριά. Ανακατεύεις τη σάλτσα μέχρι να γίνει παχύρευστη. (Η αναλογία του τυριού αλμυρού-γλυκού εξαρτάται από το πόσο αλμυρή η γλυκιά θέλεις να είναι η σάλτσα σου).

Τόνια Παπαμιχαλοπούλου: Μπορεί η καταγωγή η δική μου και της οικογένειας μου να είναι από τον Πύργο Ηλείας, αλλά η αγαπημένη συνταγή και φαγητό της μαμάς μου είναι η λεγόμενη τυρόπιτα Μυκόνου.

Τι θα χρειαστεις
1 φλυτζάνι καλαμποκέλαιο 
1 φλυτζάνι αλεύρι μαλακό
1/2 φλυτζάνι γάλα εβαπορέ
2 φλυτζάνια τυριά : γκούντα, γραβιέρα Κρήτης, Πεκορίνο (150γρ. το καθένα)
1/2 κιλό φέτα
1 γιαούρτι στραγγιστό
4 αυγά
αλάτι, πιπέρι
άνηθος

Πως θα την φτιάξεις

Χτυπάμε στο μίξερ το λάδι, το αλεύρι, τα αυγά, το γάλα και το γιαούρτι. Προσθέτουμε τα 2 φλυτζάνια με τα τυριά και την φέτα αφού πρώτα την λιώσουμε με το πηρούνι. Βουτυρώνουμε ένα πυρέξ και το πασπαλίζουμε με γαλέτα για να μην κολλήσει έπειτα το μείγμα. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να πάρει χρυσαφένιο χρώμα, αφού πρώτα έχουμε προθερμάνει τον φούρνο στους 200 βαθμούς για 10 λεπτά. Καλή επιτυχία!

Δημήτρης Δρίζος: Tι άλλο; Αγαπημένοι κεφτέδες από τα χεράκια της μαμάς Λουκίας!

Τι θα χρειαστείς

1 κιλό κιμά

Ένα τέταρτο ξερό ψωμί

1 Κρεμμύδι

Ξύδι

Ένα Αυγό

Ένα ματσάκι δυόσμο

Ρίγανη

Αλάτι, πιπέρ και λάδι

Ένα σφηνάκι ούζο

Πως θα την φτιάξεις

Βάζουμε σε μια λεκάνη τον κιμά και ρίχνουμε όλα τα υλικά μέσα. Έχουμε μουλιάσει το ψωμί, το στίβουμε καλά και προσθέτουμε και αυτό μέσα στην λεκάνη (μόνο την ψίχα). Ζυμώνουμε πολύ καλά τον κιμά με τα υλικά για να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα. Ο κιμάς μας δεν είναι ούτε πολύ σφιχτός, ούτε πολύ μαλακός. Τον σκεπάζουμε και τον βάζουμε στο ψυγείο για μια ώρα ώστε να "σταθεί". Στη συνέχεια βάζουμε το λάδι στο τηγάνι και το αφήνουμε να κάψει. Πλάθουμε τον κιμά σε μπαλάκια μικρά, τα οποία αλευρώνουμε και τα ρίχνουμε στο τηγάνι. Μόλις πάρουν χρώμα τους γυρίζουμε. Βγάζουμε τους κεφτέδες πάνω σε μια πιατέλα, στην οποία έχουμε στρώσει απορροφητικό χαρτί κουζίνας! Έτοιμοι!

Κωνσταντίνα  Μπιτζήλου: Συνταγή της μαμάς Φωτεινής!
Eκμέκ γλυκό
Υλικά
450γρ. φύλλο κανταΐφι
2 φακελάκια κρέμα αραβοσίτου βανίλια
150 γρ. βιτάμ βούτυρο
1 κούπα αμύγδαλα κοπανισμένα
1 κουτί σαντιγί

Εκτέλεση

Μοιράζουμε το φιδέ στη μέση. Βουτυρώνουμε μακρόστενο ταψάκι νούμερο 40. Στρώνουμε και ανοίγουμε καλά το μισό φιδέ, ραντίζουμε με το μισό λιωμένο βούτυρο. Επάνω ρίχνουμε τα αμύγδαλα χοντροκοπανισμένα. Μετά βάζουμε το υπόλοιπο φύλλο κ ραντίζουμε με το υπόλοιπο βούτυρο. Το βάζουμε στο φούρνο 20 λεπτά να ροδίσει. Όταν το βγάλουμε το αφήνουμε να κρυώσει και μετά ρίχνουμε ζεστό το παρακάτω σιρόπι

Σιρόπι
8 ποτήρια νερό και 3 ποτήρια ζάχαρη (5 με 10 λεπτά βράσιμο)

Αφού ρίξουμε λοιπόν το σιρόπι το αφήνουμε δυο ώρες να κρυώσει. Μετά βάζουμε την κρέμα αραβοσίτου (αφού την φτιάξουμε σύμφωνα με τις οδηγίες παρασκευής) και την αφήνουμε να κρυώσει για καμιά ώρα η για ακόμα πιο γρήγορα την τοποθετούμε στο ψυγείο.

Έπειτα βάζουμε την σαντιγί την οποία φτιάχνουμε σύμφωνα με τις οδηγίες παρασκευής εξίσου. Το μυστικό για την σαντιγί είναι να βάλουμε 1-2 κουταλιές του γλυκού κακάο η καφέ ελληνικό και λικέρ

Στο τέλος στολίζουμε με φρούτα εποχής η αμύγδαλα κοπανισμένα και ασπρισμένα (1 κούπα) η ακόμα και τρούφα.

Φανή Πλατσατούρα: Η συνταγή που φτιάχνει η μητέρα μου τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα και είναι λόγος για να αφήσουμε οικογενειακώς στην άκρη ειδικές δίαιτες και διατροφές είναι το λαχταριστό σουφλέ σοκολάτας!

Τι θα χρειαστείς

2 κουβερτούρες των 125γρ.
2 σοκολάτες γάλακτος των 85 gr
1 κούπα ζάχαρη
250 γρ. μαργαρίνη
2 κούπες αλεύρι
2 βανίλιες
5 αυγά

Εκτέλεση

Λιώνουμε το βιτάμ, τις κουβερτούρες και τις σοκολάτες σε μπεν μαρί. Χτυπάμε τη ζάχαρη, τα αυγά και προσθέτουμε το μείγμα της σοκολάτας. Στη συνέχεια βάζουμε το αλεύρι και τις βανίλιες (μπορεί να γίνει και χωρίς βανίλια). Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα του κέικ ή ατομικά φορμάκια και ψήνουμε στον φούρνο στους 180° C για ένα τέταρτο της ώρας. Εάν τα βάλουμε σε ατομικά φορμάκια, τα ψήνουμε για 10 λεπτά. Πολλές φορές αντί για φορμάκια που θέλουν αλεύρωμα και βουτύρωμα, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αλουμινένια μιας χρήσεως για ευκολία. Και το σουφλέ μας είναι έτοιμο!​

Νάνσυ Φαφούτη: Λεμονάδα σαν της μαμάς μου της Λενιώς είμαι σίγουρη ότι δεν έχεις ξαναπιεί. Εγγύηση.

Τι θα χρειαστείς

Λεμόνια
Ζάχαρη

Πώς θα τη φτιάξεις

Στύψε τα λεμόνια και σούρωσε το χυμό μέχρι να βγάλεις δυο μεγάλα ποτήρια. Βάλε το χυμό σε μια κατσαρόλα, ρίξε δυο ποτήρια ζάχαρη και μία κουταλιά της σούπας ξύσμα λεμονιού. Άφησε το να βράσει για μερικά λεπτά μέχρι να δέσει. Μόλις κρυώσει, βάλε το χυμό σε ένα μπουκάλι και άφησέ το στο ψυγείο για να παγώσει. Σέρβιρέ το με κρύο νερό: 1/3 χυμός και 2/3 νερό. Στην υγειά σου!