Η μυρωδιά των μπαχαρικών, του μανταρινιού και του κόκκινου κρασιού που δένουν αρμονικά φέρνει στο σπίτι μία ζεστασιά που όλοι θέλουμε μέσα στις γιορτές. Το ζεστό κρασί, γνωστό και ως Gluhwein, ταιριάζει ιδανικά στο γιορτινό τραπέζι και αποτελεί το αντίδοτο στα κρύα βράδια που έρχονται. 

Η Χριστίνα Μοάτσου, bartender και συνιδιοκτήτρια του The Gin Joint, μας δίνει μία εύκολη συνταγή Gluhwein για σίγουρη επιτυχία.

 

Τι θα χρειαστείς

  • 2 φιάλες κόκκινο κρασί. Κατά προτίμηση ένα νεαρό και φρουτώδες κρασί όπως το Beaujolais Nouveau
  • 2 μανταρίνια
  • 1 λεμόνι ακέρωτο
  • 1 lime
  • 1 stick κανέλας
  • 8 κομματάκια γαρύφαλλο
  • 4 κόκκους μπαχάρι
  • Τριμμένο μοσχοκάρυδο
  • 1 φρέσκια βανίλια
  • 4 κομματάκια αστεροειδή γλυκάνισο
  • 150 γραμμάρια πολύ ψιλή ζάχαρη