Indian Kitchen: Κάνουμε στάση για έθνικ φαγητό

Θέλεις επειγόντως ινδικό; Κι εμείς!
Το εσωτερικό του μαγαζιού είναι αρκετά λιτό, με το φαγητό να έχει τον πρώτο λόγο.



Στο Σύνταγμα έχει στηθεί μία τόσο πολυπολιτισμική γειτονιά που ώρες ώρες σε κάνει να νομίζεις ότι είσαι τουρίστας στην πόλη. Το Indian Kitchen είναι ένα από τα αγαπημένα έθνικ μαγαζιά του κέντρου για εκείνες τις ημέρες που θέλεις να κάνεις ένα διάλειμμα, να φας τέλειο lamb tikka και να πιεις μία παγωμένη μπύρα – το επίσημο συνοδευτικό του ινδικού φαγητού.

Από τη Μάρω Παρασκευούδη

Το μαγαζί είναι σχετικά μικρό, με minimal διακόσμηση και πάντα προσεγμένο όσον αφορά την τάξη και την καθαριότητα. Η αλήθεια είναι πώς στο Indian Kitchen δεν πας για την εξωτική ατμόσφαιρα ούτε για να αράξεις, αλλά για να φας μέσα σε ένα λογικό χρονικό πλαίσιο. Σκέψου το κάπως σαν να ήσουν στο εξωτερικό. Στο θέμα μας, λοιπόν, που δεν είναι άλλο από το φαγητό.

Από το όνομα και μόνο ξέρεις τι σε περιμένει. Αρνί μαριναρισμένο σε μπαχαρικά, αρκετό curry, παραδοσιακά ψωμάκια naan, κρεατικά και θαλασσινά ψημένα σε φούρνο ταντούρ και διάσημα καυτερά πιάτα που δοκιμάζουν τις αντοχές σου. Οι επιλογές είναι πολλές, αλλά για να μην πιάσεις τον εαυτό σου να κοιτάει τον κατάλογο κανένα μισάωρο, ξεκίνα με τα απαραίτητα: Ψωμάκια naan με σκόρδο, ρύζι pulao, δηλαδή ρύζι basmati μαγειρεμένο με σαφράν και lamb tikka για τσιμπολόγημα. Το τελευταίο, είναι κομμάτια από κρέας αρνιού μαριναρισμένα σε μείγμα από μπαχαρικά masala και γιαούρτι, ψημένα σε φούρνο ταντούρ, καυτερά όσο χρειάζεται για να μπεις στο κλίμα.

Στα κυρίως προχωράς ανάλογα με τις προτιμήσεις σου. Αν αντέχεις όντως τις πικάντικες γεύσεις, τότε το διάσημο beef vindaloo, ένα αρκετά καυτερό πιάτο μοσχαριού της Γκόα με πατάτες, είναι σίγουρα μέσα σε αυτά που πρέπει να δοκιμάσεις. Αλλιώς υπάρχει πάντα η νόστιμη επιλογή του chicken korma, κοτόπουλο μαγειρεμένο με αρωματική σάλτσα από κάσιους ή το chicken tikka masala που είναι κομμάτια κοτόπουλο μαγειρεμένα με κρεμμύδια και σάλτσα ντομάτας.

Στα θετικά του μαγαζιού ότι απαγορεύεται το κάπνισμα.

 

Info

Απόλλωνος 6, Σύνταγμα

210 3237720