Μύθος ή αλήθεια: Κάνεις περισσότερο σεξ μετά την συγκατοίκηση;

Σίγουρα θα φαντάζεσαι ήδη την απάντηση...
Μύθος ή αλήθεια: Κάνεις περισσότερο σεξ μετά την συγκατοίκηση;



Θα το διηγηθώ από προσωπική εμπειρία. Με τον φίλο μου μέναμε σχεδόν σε αντίθετες άκρες της Αθήνας. Ειδικά για μένα ήταν βάσανο να τον επισκέπτομαι γιατί δεν οδηγώ και έπρεπε να παίρνω συνέχεια συγκοινωνίες (ευτυχώς με γυρνούσε πάντα με το αυτοκίνητο όμως). Τους πρώτους μήνες λοιπόν είχαμε πολύ όρεξη! Λογικό δεν είναι; Δεν μπορούσαμε να ξεκολλήσουμε μεταξύ μας και το χειρότερο ήταν πως και οι δύο μέναμε μαζί με τους γονείς μας! 9 μήνες μετά (όχι, δεν ήμουν έγκυος) αποφασίσαμε να πιάσουμε κάπου ένα σπίτι. Ναι, να συγκατοικήσουμε.

Κάναμε όνειρα πως θα κάνουμε σεξ στην κουζίνα, στο μπαλκόνι, στο μπάνιο, στον καναπέ και όπου αλλού θα μπορούσαμε! Λέγαμε πως τώρα θα κάνουμε συνέχεια σεξ γιατί μπορούσαμε να το κάνουμε όποτε θέλουμε. Μάλλον είχαμε υψηλές προσδοκίες...

Τρία χρόνια μετά την συγκατοίκησή μας μπορώ να πω πως έχουμε τιμήσει τον καναπέ, το μπάνιο, άντε και δυο φορές την κουζίνα. Βέβαια από τότε που πήραμε και σκυλί έχουμε περιοριστεί στο υπνοδωμάτιο. Εκτός από αυτό όμως, το σεξ μειώθηκε φυσικά αντί να αυξηθεί. Όχι, δεν στεναχωριέμαι καθόλου απλά δεν είχα προετοιμαστεί. Στις αρχές μπορεί να κάναμε σεξ εφτά μέρες την εβδομάδα και τώρα έχει μειωθεί στις 2-3 μέσο όρο. Δεν είναι κακό, μην απελπίζεσαι απλά πρέπει να είσαι προετοιμασμένη.

Ο λόγος που γίνεται αυτό είναι πως όταν βρισκόμασταν στην αρχή μας περιόριζε ο χρόνος και ο χώρος, δεν μπορούσαμε να πούμε ανά πάσα στιγμή πως θα κάνουμε σεξ. Επίσης τότε βρισκόμασταν ουσιαστικά γι αυτόν τον λόγο οπότε ήμασταν και οι δύο προετοιμασμένοι (σωματικά και ψυχολογικά). Τώρα που το δικό μου σπίτι όπου χαλαρώνω έγινε και το δικό του που χαλαρώνει έχουν αλλάξει αυτά. Ξέρει πως θα με δει και σε μία ώρα αλλά και σε δέκα ώρες άρα δεν τον πιέζει ο χρόνος για σεξ. Φυσικά μετά μπαίνει και το κομμάτι της δουλειάς μέσα. Μπορεί να μου τύχει να μην έχω όρεξη γιατί κουράστηκα στην δουλειά ή το αντίθετο. Δεν μπορείς να κάνεις κάτι γι' αυτό όμως. Πρέπει να δώσεις και στον άλλον τον προσωπικό του χώρο.

Καταλήγω λοιπόν πως φυσικά είναι μύθος πως θα κάνεις περισσότερο σεξ αν μείνετε μαζί αλλά κερδίζεις σε τόσα άλλα που η συγκατοίκηση αξίζει. Δεν θα γυρνούσα τον χρόνο πίσω για να το αλλάξω αυτό!