Θα σε απατήσει; Αν ανθυποβάλλεσαι σε αυτό μπορεί και να γίνει!

Παράδοξο; Και όμως αυξάνεις τις πιθανότητες απιστίας!
Θα σε απατήσει; Αν ανθυποβάλλεσαι σε αυτό μπορεί και να γίνει!



Καλά το γεγονός ότι για κανέναν δεν βάζουμε το χέρι μας στη φωτιά ίσχυε, ισχύει και θα ισχύει για πάντα. Δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι ούτε για τον ίδιο μας τον εαυτό θα είμαστε για τους άλλους; Δεν ξέρεις από που θα σου έρθει, φύλαγε τα ρούχα σου να έχεις τα μισά και άλλα τέτοια “σοφά” λόγια μας υπενθυμίζουν πόσο επιφυλακτικές πρέπει να είμαστε στη ζωή μας. Όμως όχι και να το παρακάνουμε.

Πρέπει να είμαστε όσο καχύποπτες χρειάζεται και όχι συνέχεια και με όλους, αλλά με ένα μέτρο.

Διότι αν θέλεις να ξέρεις αγαπημένη,το χαρακτηριστικό που αυξάνει τις πιθανότητες ο σύντροφος σου να ξενοκοιτάξει, ξέρεις ποιο είναι; Η δική σου ανασφάλεια και σιγουριά ότι θα το κάνει!
Αλλά ας αρχίσουμε από τα βασικά. Όταν κάποιος μπαίνει στην διαδικασία να ξενοκοιτάξει δεν ευθύνεσαι εσύ. Άπειροι πειρασμοί ξεπροβάλλουν από παντού και λίγο η φύση του άντρα, λίγο η ανωριμότητα, λίγο ότι είναι και φυσιολογικό...ξενοκοιτάει! Καλά μέχρι εδώ. Normal

Όμως όταν εσύ έχεις άγχος όλη αυτή τη διαδικασία αυτομάτως την ανεβάζεις επίπεδο και τη μετατρέπεις σε πιθανό ενδεχόμενο. Δηλαδή από το normal επίπεδο ότι απλά κοιτάει μπορείς εύκολα με την χαμηλή αυτοπεποίθηση που έχεις και ίσως και την γκρίνια να τον σπρώξεις στην απιστία. Οι άνθρωποι είμαστε περίεργα όντα. Αυτό που είναι επικίνδυνο μας τραβάει περισσότερο. Όταν εσύ αγχώνεσαι περισσότερο και ο σύντροφος σου καταλαβαίνει το αδύνατο σου σημείο, κατά ένα τρόπο τον ωθείς να το κάνει. Φυσικά δεν είναι απόλυτο αλλά δεν έχεις παρατηρήσει πως όταν φοβάσαι κάτι πάρα πολύ γίνεται; Δεν ξέρω ίσως να είναι ο νόμος της έλξης, ίσως να είναι απλά στο μυαλό μας! Και μακάρι να είναι έτσι, γιατί δυστυχώς δεν μπορούμε να τα ελέγξουμε όλα!

Σε μία έρευνα που έγινε στο εξωτερικό, οι ερευνητές ζήτησαν από 63 μαθητές να ακούσουν χαλαρή μουσική και έπειτα κάτι πιο hardcore. Οι συμμετέχοντες έπαιζαν παράλληλα ένα παιχνίδι στον υπολογιστή όπου επίτηδες υπήρχε ένας εύκολος τρόπος για να κλέψεις και να κερδίσεις. Όσοι, λοιπόν  άκουγαν hardcore μουσική ένιωσαν περισσότερο αγχωμένοι, σε αντίθεση με αυτούς που άκουγαν πιο απαλή μουσική, με αποτέλεσμα οι πιθανότητες να κάνουν ζαβολιά ήταν πιο αυξημένες.

Το παραπάνω πείραμα είναι ολοφάνερο πως περιγράφει πως αντιδράει ένας άνθρωπος όταν είναι αγχωμένος.

Αλλά σκέψου βαθύτερα και θα καταλάβεις πως όλο αυτό έχει μια βάση. Γι' αυτό για καλό και για κακό χαλάρωσε και βάλε στο μυαλό σου ο΄τι είναι να γίνει θα γίνει!