Εξομολογήσεις ενός άντρα: Γιατί ΔΕΝ υπάρχει ο κεραυνοβόλος έρωτας

ΟΚ, ώρα να κατεβείτε όλοι από τα ροζ συννεφάκια…
Εξομολογήσεις ενός άντρα: Γιατί ΔΕΝ υπάρχει ο κεραυνοβόλος έρωτας



Ο έρωτας είναι πολύπλοκος. Έρχεται στα πιο περίεργα μέρη, με τον πιο περίεργο τρόπο και συνήθως με το πιο ακατάλληλο πρόσωπο. ΣΤΟΠ! Πάμε πάλι από την αρχή το παραμυθάκι…

Ο έρωτας έρχεται. Κατ’εμέ είναι απαραίτητος για να μπορέσεις να χαμογελάσεις, να σηκωθείς το πρωί από το κρεβάτι σου, να παλέψεις, να μην το βάζεις κάτω. Αν έχετε νιώσει αυτό το συναίσθημα με άνθρωπο και είστε μαζί του, τότε μπράβο να τον κρατήσετε και να παλέψετε για να είστε μαζί. Μόνο που η αλήθεια είναι πολύ διαφορετική παιδάκια.

Δεν υπάρχει κεραυνοβόλος έρωτας. Ποτέ κανείς δεν είδε τον άλλον και είπε «Ωχ, αυτός είναι ο άνθρωπος της ζωής μου». Ποτέ. Κανείς. Επουδενί. Όλα αυτά είναι μέρος μια σκευωρίας που μας έχει «ποτίσει» το Hollywood και που αναζητούμε να βρούμε το ιδανικό. Ακόμη και όταν χωρίζει ο κόσμος, πάντα ο ένας από τους δυο λέει «Ήταν κεραυνοβόλος έρωτας».

Είναι αδιανόητο να ερωτευτείς τον άλλον από την πρώτη ματιά. Είναι άλλο πράγμα το «μου αρέσει και με εντυπωσιάσε». Είναι άλλο το «είμαι ερωτευμένος». Πολύ απλά η διαφορά είναι στο ότι για να ερωτευτείς τον άλλον πρέπει να τον μάθεις. Να δεις την καθημερινότητά του, τα 1000 και 1 πρόσωπα που έχει, τα άγχη του, τις αγωνίες του, τις παραξενιές του και όλα τα συμπαραμαρτούντα. Δεν είναι… άιντε-άιντε, μου αρέσει θα ζήσω για πάντα μαζί του.

Για να μην έχετε ξανά αυταπάτες, ο άνθρωπος που θα ερωτευτείτε (και εγώ μαζί, μην βγάζω την ουρά μου απέξω) κατά 99% δεν θα είναι διαθέσιμος, θα είναι μπερδεμένος ή κατειλλημένος. Αν ανήκεις στο 1% (που δεν ανήκεις) εγώ προτείνω να παίξεις και ένα τζοκεράκι να σου βρίσκεται γιατί τόση τύχη δεν είχαν όσοι επέζησαν από το ναυάγιο του Τιτανικού.

Και επειδή εμείς οι άντρες στην αρχή πιστεύαμε στην έννοια «κεραυνοβόλος έρωτας» μιας και είναι ένστικτο εξέλιξης, κάψαμε τις γούνες μας (η δικιά μου ακόμη καπνίζει) και το κόψαμε το παραμύθι. Και ευτυχώς και εσείς οι (περισσότερες) γυναίκες, άσχετα αν μερικές περιμένετε να σας κάνει σώνει και ντε ο άλλος «κλικ» από το πρώτο δευτερόλεπτο. Αν και για μένα καλά κάνετε..

Όσο κυνικό και αν σας φαίνεται στην τελική έτσι ακριβώς είναι. Ο κεραυνοβόλος έρωτας είναι κάτι που υπάρχει σε ένα παράλληλο σύμπαν, όπου τα έλατα τα Χριστούγεννα στολίζουν ανθρώπους. Kαλά, μην πάτε και στο άλλο άκρο και συμβιβαστείτε με το οτιδήποτε!

Ο έρωτας έρχεται στην καθημερινότητα. Έρχεται με θυσίες, με προσπάθεια, βάζοντας στην άκρη εγωισμούς και περηφάνειες. Εμείς οι άντρες όταν βρούμε τη γυναίκα που μας βγάζει όλα αυτά, δεν θα το σκεφτούμε. Είναι ένστικτο. Πρώτα κάνουμε, μετά σκεφτόμαστε και στο τέλος κλαίμε. Η σειρά αυτή είναι ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΗ.

Και όπως είπε κάποτε και ο μεσιέ Theodor Reik…  “Αυτός που δεν έχει γελοιοποιηθεί ποτέ στον έρωτα, δε θα γίνει ποτέ σοφός στον έρωτα.”

ΥΓ: Να ζητάτε να μάθετε τον άλλον. Να το απαιτείτε βασικά. Γιατί μόνο έτσι θα έχει βάση μια σχέση…

ΥΓ 1: Όταν θα είσαι σε ένα δωμάτιο με 500 άτομα και ξεχωρίσεις το ΕΝΑ άτομο από το χαμόγελο του, τότε ερωτεύτηκες.

ΥΓ 2; Με μερικούς ανθρώπους δεν λες "αντίο" γιατί έτσι πρέπει. Δεν χωρούν κιόλας στις ζωές τους...