Ραντεβού μέσω Ίντερνετ: 10 πράγματα που έμαθα ψάχνοντας online γνωριμίες

Δεν είναι απλή υπόθεση να ψάχνεις την αγάπη με ένα κλικ.
Ραντεβού μέσω Ίντερνετ: 10 πράγματα που έμαθα ψάχνοντας online γνωριμίες



Η αλήθεια είναι πως δε θυμάμαι το όνομά του ή ακόμα και την εμφάνισή του – Είχε μάτια,υποθέτω πως φορούσε και παντελόνι. Αλλά πάντα θα θυμάμαι το πρώτο μου Online Dating. Θυμάμαι την επόμενη μέρα, όταν η συγκάτοικός μου με ρώτησε πώς πήγε. Ήταν λες και τον επέλεξα από τον τηλεφωνικό κατάλογο, της είπα. Τα όσα μόλις διαβάσατε αποτελούν τις εμπειρίες μιας 34χρονης, η οποία χρησιμοποιεί μια από τις πλέον διαδεδομένες μορφές γνωριμιών, το Online Dating.

Η ίδια λέει ότι, το να ψάχνεις την αγάπη μέσω ενός click, είναι περίπλοκη ιστορία. Καταγράφει, όμως, 10 πράγματα, που έμαθε, μέσω των διαδικτυακών ραντεβού.

1) Τα Online ραντεβού είναι ακόμα στιγματισμένα…
Το Online Dating μπορεί να είναι ένας αξιόπιστος τρόπος γνωριμίας, αλλά μεχρι να πιάσεις το ”τζακ-ποτ του έρωτα”, είναι πάντα το τελευταίο πράγμα, που σκέφτεσαι να κάνεις, καθώς είναι ακόμα ένα taboo, ενώ δε θες ούτε να το μοιράζεσαι με τους φίλους σου ή την οικογένειά σου, καθώς ξέρεις πως θα σε κατακρίνουν.

2)…αλλά όλοι τα κάνουν
Στα 30 σου, όταν σου λέει κάποιος πως βγήκε σε ραντεβού, είναι πολύ πιθανό να γνωρίστηκε μέσω ίντερνετ.

3) Πολλές επιλογές σημαίνει πως είναι δύσκολο να επιλέξεις
Η μεγάλη ποικιλία ιστοσελίδων και apps στον τομέα του Dating δε σημαίνει απαραίτητα πως κάνει καλό. Γνωρίζω πολλά άτομα, που είχαν αρκετές επιλογές, ώστε να βγουν σε ραντεβού. Στην αρχή, ίσως υπήρχε λίγος ενθουσιασμός, αλλά μετά απο κάποιες μέρες ξεθώριαζε. Να γνωρίσεις κόσμο είναι ένα πράγμα, αλλά το να τους γνωρίσεις καλύτερα είναι το πιο περίπλοκο.

4) Είναι ένας αξιόπιστος τρόπος να γνωρίσεις ενδιαφέροντα άτομα
Βγαίνοντας με κάποιον άγνωστο ένα ραντεβού (που έχεις κλείσει μέσω του διαδικτύου), σου δίνεται η ευκαιρία να του κάνεις πολλές προσωπικές ερωτήσεις. Με αυτό τον τρόπο άκουσα πολύ περίεργες και εξαιρετικά ενδιαφέρουσες ιστορίες από παράξενα άτομα, που εν τέλει δεν ερωτεύτηκα, αλλά σίγουρα δε θα είχα ακούσει μέσω της παραδοσιακής μεθόδου.

5) Δεν είναι τόσο τρομακτικό τελικά να μιλάς σε αγνώστους
Πιστεύω πως είμαι εξαιρετική όταν πηγαίνω πλέον σε μια συνέντευξη για δουλειά. Νομίζω πως με έχει επηρεάσει θετικά σε αυτό, το Online Dating και το γεγονός πως έχεις την ευκαιρία σε μια τέτοια περίπτωση να έχεις εκτενή κουβέντα με έναν άγνωστο.

6) Για να ερωτευτείς απαιτείται να είσαι ευάλωτος
Το Online Dating μπορεί να έχει λύσει πολλές πτυχές του ρομαντισμού, αλλά ακόμη δεν έχει λύσει την πιο σημαντική απ’όλες: η συναισθηματική οικειότητα θέλει ακόμα δουλειά.

7) Δεν έχει να κάνει με εσένα
Θυμάστε τον τύπο από τον τηλεφωνικό κατάλογο; Μετά απο δύο ραντεβού, μου ακύρωσε το τρίτο μέσω email. Μετά απο χρόνια εμπειρίας, συνειδητοποίησα πως δεν είχε να κάνει με μένα, αλλά κυρίως με τον ίδιο και τις κακές εμπειρίες, που είχε στο παρελθόν.

8) Οι τύποι, που δε σου αρέσουν online, δε θα είναι καλύτεροι από κοντά
Τις πρώτες μέρες μου στο χώρο του Online Dating, έδινα ευκαιρίες ακόμα και σε άτομα, που δε με ενθουσίαζαν πριν βρεθούμε, με σκοπό να τους έδινα μια ευκαιρία κι από κοντά. Τελικά, κατάλαβα πως, όταν κάποιος είναι βαρετός μέσω μηνυμάτων, θα είναι ακόμα πιο βαρετός από κοντά.

9) Το timing παίζει πάντα ρόλο
Στη θεωρία, είναι λογικό να υποθέσεις πως είναι εύκολο να κάνεις μια σχέση μέσω ίντερνετ, μιας που κι ο άλλος θέλει ακριβώς το ίδιο πράγμα. Στην ουσία, όμως, δε φτάνει η ερωτική έλξη, αφού – για να πετύχει κάτι τέτοιο – θα πρέπει κι οι δύο να θέλετε ακριβώς το ίδιο πράγμα, την ίδια χρονική στιγμή.

10) Μην ξεχνάς να κοιτάς και γύρω σου, όχι μόνο στο κινητό σου
Υπάρχει και η άλλη πλευρά. Το χειμώνα, που πέρασε, στο γυμναστήριο, είχα την ευκαιρία να γνωρίσω έναν τύπο, με τον οποίο φλέρταρα κάθε φορά που βρισκόμασταν. Αυτό δε θα είχε συμβεί, αν δεν κοιτούσα κάθε τόσο και το τι συμβαίνει γύρω μου. Γι′ αυτό και θα πρέπει να έχουμε πάντα τα μάτια μας ανοιχτά,κι όχι μόνο σε ιστοσελίδες ή applications.

Πηγή: www.mononews.gr