Εξομολογήσεις ενός άντρα: Γιατί η αυγουστιάτικη πανσέληνος μας ξενερώνει

Λυκάνθρωποι είστε βρε γυναίκες και ενθουσιάζεστε;
Εξομολογήσεις ενός άντρα: Γιατί η αυγουστιάτικη πανσέληνος μας ξενερώνει



Η θρυλική πανσέληνος του Αυγούστου είναι αύριο (29 του μηνός) και για έναν άγνωστο (για εμάς τους άντρες) λόγο, εσείς οι γυναίκες είστε σε κατάσταση επιστράτευσης! Όχι, εμείς δεν είμαστε και μας ξενερώνει πολύ το σκηνικό…

Γιατί με Πανσέληνο οι λυκάνθρωποι μόνο χαίρονται. Είστε εσείς κορίτσια; Όχι. Είμαστε εμείς; Όχι. Διαβάστε λοιπόν γιατί ΔΕΝ ΜΑΣ ΚΑΙΓΕΤΑΙ ΚΑΡΦΙ!

-Σας πιάνει ένα γλυκανάλατο ρομαντικό mood

Όταν δεν έχει πανσέληνο δηλαδή δεν ζείτε το παραμύθι. Όχι! Πρέπει σώνει και ντε να το ζήσετε με το φεγγάρι ολόγιομο σε μια πλαγιά, στριμωγμένες με άλλες γυναίκες που έχουν δίπλα τους ταλαίπωρους. Σας αγαπάμε και μας αγαπάτε όλες τις ημέρες. Το φεγγάρι θα μας κάνει πιο ερωτικούς και εμάς και εσάς; Είναι δυνατόν (που λέει και η Κατερίνα Ιωακείμ διαρκώς εκνευρισμένη);

-Είναι απλά ένα φεγγάρι

Δεν είναι ούτε ηλιακή έκλειψη, δεν είναι ούτε βροχή από μετεωρίτες, δεν είναι ούτε καν βροχή από φωτιά στην στράτα μας. Το ρημαδιασμένο το φεγγάρι είναι εκεί γεμάτο μια φορά το μήνα. Τον Αύγουστο δηλαδή τι παραπάνω έχει; Μια πανσέληνος σαν όλες τις άλλες είναι. Θέλετε να πείτε ότι είναι η μεγαλύτερη; Άντε και είναι. Δηλαδή τι; Θα καλύπτει το 80% του ουράνιου θόλου και δεν πρέπει να χάσουμε το φαινόμενο; Ούτε καν…

-Είναι spooky

Και ξέρετε γυναίκες γιατί είναι spooky; Γιατί ξανάμανα σώνει και ντε πρέπει να βλέπουμε την πανσέληνο από αρχαιολογικό χώρο. Τι είναι πάλι και αυτή; Ανοίγουν οι αρχαιολογικοί χώροι για να δούμε το φεγγάρι; Σιγά το γεγονός! Είναι τόσο ρομαντικό να περπατάς μέσα σε ένα ρωμαϊκό νεκροταφείο με την καλή σου για να δεις το φεγγάρι… Μούρλια!

-Θα μας πιάσει και εμάς το ρομαντικό mood…

Όχι δεν πειράζει. Τα κουκιά πειράζουν. Αλλά αν πιάσει έναν άντρα το ρομαντικό mood παίρνει αποφάσεις που θα τις μετανιώνει για την υπόλοιπη ζωή του. Θυμάστε ένα τραγούδι που λέει «Παρ’το φεγγάρι και κάντο βέρα μου»; Εεε, αυτό με τις βέρες θέλουμε να αποφύγουμε. Θα έχουμε πιει και κανά μπυράκι (sic), δεν θέλει και πολύ για να γίνει. Το κακό.

-Ό,τι τραγούδι με φεγγάρι υπάρχει θα το ακούμε παντού

Δεν ακούμε το παραπάνω φεγγαροτράγουδο στις άλλες πανσελήνους. Πρέπει ρε παιδί μου να το ακούσουμε εκείνη την αποφράδα αυγουστιάτικη ημέρα. Αυτό, το «Θα πιω απόψε το φεγγάρι» και το «Χάρτινο το φεγγαράκι» θα παίζουν παντού. Με στοίχημα κιόλας. Ξέρετε ποιο είναι το μοναδικό αποδεκτό φεγγαροτράγουδο; Το «Πανσέληνος και κάτι» του Παντελίδη. Τι γιατί; Γιατί ο Παντελής είναι άρχοντας!

-Το φεγγάρι είναι διαστημόπλοιο!

Δεν τα λέω εγώ. Οι επιστήμονες το λένε. Είστε σοβαρές γυναίκες που θα πάμε να δούμε από κοντά ένα διαστημόπλοιο και να χαμογελάμε; Έχετε δει την «Ημέρα Ανεξαρτησίας»; Που ξέρουμε εμείς πως όσοι είναι εκεί μέσα δεν λένε «Ρε, άνθρωποι. Δεν πυροβολάμε να γελάσουμε;». Από μακριά και αγαπημένοι. Όταν οι επιστήμονες δώσουν μια απάντηση στο πως στην οργή ήρθε αυτό το πράγμα στην τροχιά της Γαίας, τότε θα το ξανασυζητήσουμε να το δούμε από καμιά ταράτσα. Ή καταφύγιο. Με μπύρες…

Oρίστε και οι αποδείξεις...

-Γιατί δεν υπάρχουν λυκάνθρωποι

Κάθε (μα κάθε) άντρας, όταν έχει πανσέληνο θα πει και μια βλακεία για λυκάνθρωπο. Γιατί από μέσα μας πιστεύουμε πως θα μεταμορφωθεί ο σκύλος μας (ο δικός μου θα κατακτήσει τον πλανήτη αν γίνει λυκάνθρωπος. Στανταράκι) ή εμείς. Έτσι ρε παιδί μου, χωρίς λόγο. Επειδή είμαστε άντρες!

Τώρα αν θέλετε να δούμε την πανσέληνο σώνει και ντε, το χατίρι θα σας το κάνουμε. Να είστε σίγουρες. Μην είναι μόνο σε τίποτα κλισέ μέρη τύπου Ακρόπολη, ταράτσα στο Κέντρο (τιμή ποτού ίση με ανθρώπινο νεφρό) και θάλασσες. Πάμε κάπου τα δυο μας (σας) να περάσουμε ωραία.

ΥΓ: Γυναίκες μην σεληνιάζεστε. Είστε από την φύση σας…

Διαβάστε ΕΔΩ πότε αρχίζουμε να σας βαριόμαστε κορίτσια