Βαριέσαι να κάνεις σεξ; Δεν πειράζει!

Δες γιατί δε χρειάζεται να νιώθεις τύψεις όταν δεν έχεις όρεξη...
Βαριέσαι να κάνεις σεξ; Δεν πειράζει!



Είναι γνωστό τοις πάσι ότι το σεξ μόνο καλό κάνει. Τόσο στην υγεία μας όσο και στη σχέση μας, αφού μας φέρνει πιο κοντά σε εκείνον που αγαπάμε, δυναμώνει τα συναισθήματα και κάνει τη σχέση πιο δυνατή και εμάς πιο ευτυχισμένους, αφού κατά τη διάρκεια της ερωτικής πράξης, απελευθερώνονται ορμόνες που φτιάχνουν τη διάθεση. Υπάρχουν όμως στιγμές που δεν έχουμε καμία όρεξη για σεξ! Το έχεις κάνει κι εσύ κάποιες φορές σαν αγγαρεία, μόνο και μόνο για να μη χαλάσεις χατίρι στον άνθρωπό σου.

Πολλές φορές διαβάζουμε ότι για να είναι ένα ζευγάρι ευτυχισμένο ή για να κρατήσει μια σχέση, ακόμα και για να μην σε απατήσει ο σύντροφός σου, πρέπει να κάνεις σεξ 2 τουλάχιστον φορές την εβδομάδα. Όλα αυτά, ξέχασέ τα! Σημασία έχει να το απολαμβάνεις και να είσαι εκεί την ώρα που το κάνεις, όχι μόνο σωματικά όσο και πνευματικά. Αν είναι να σκέφτεσαι πότε θα τελειώσει το μαρτύριο, ποιο το νόημα; Επίσης, μην κάνεις το λάθος να συγκρίνεις την σεξουαλική σου ζωή και τη συχνότητα που έρχεσαι σε επαφή με τον σύντροφό σου, με εκείνη των φίλων σου. Μεταξύ μας, κανείς δε λέει όλη την αλήθεια για το τι ακριβώς συμβαίνει στο κρεβάτι του, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων.

Μην πιέσεις τον εαυτό σου και μην πλημμυρίσεις από τύψεις αν μία ημέρα δεν έχεις καμία διάθεση να κάνεις σεξ. Θα σου πω γιατί: Προσπάθησε να φέρεις στο μυαλό σου την τελευταία φορά που ένιωσες πολύ σέξι. Την ημέρα εκείνη που περάσατε τέλεια με το αγόρι σου στο κρεβάτι σας, που γύρισες στο σπίτι περιμένωντας πώς και πώς να τον νιώσεις μέσα σου. Η εικόνα αυτή που μόλις έφερες στο μυαλό σου δε συνοδεύεται από αρνητικά συναισθήματα, όπως είναι το άγχος και η πίεση, αλλά μόνο από θετικά, όπως η χαρά και το πάθος. Τι σημαίνει αυτό; Ότι όταν κάνεις σεξ χωρίς να το θέλεις πραγματικά, όταν δηλαδή πιέζεις τον εαυτό σου, διακατέχεσαι από συναισθήματα αρνητικά που δεν αρμόζουν και δεν ταιριάζουν σε μια τέτοια όμορφη στιγμή. Αυτά τα συναισθήματα φυσικά μειώνουν την απόλαυση και σε κάνουν να νιώθεις άβολα,αμήχανα και δυσάρεστα την ώρα της ερωτικής πράξης.

Επιπλέον, αν τελικά κάνεις σεξ χωρίς να έχεις όρεξη κι αν αυτό το κάνεις συχνά, μόνο κακό προκαλείς στη σχέση σου. Διότι όταν το σεξ γίνεται υπό αυτές τις συνθήκες δεν είναι ποτέ καλό. Άσε που ο σύντροφός σου το καταλαβαίνει ότι δεν είσαι εκεί. Αυτό μελλοντικά, μπορεί να δημιουργήσει απόσταση μεταξύ σας, σύμφωνα με ψυχολόγους. Αντί λοιπόν να αγχώνεσαι για το πόσο συχνά κάνεις σεξ, για το πότε ήταν η τελευταία φορά που έκανες έρωτα και πότε θα έχεις πραγματικά τη διάθεση να ξανακάνεις, προσπάθησε απλά να χαλαρώσεις το κεφάλι σου από όλες αυτές τις σκέψεις και θα δεις ότι μόλις τα καταφέρεις, θα σου έρθει και η όρεξη.  Γιατί ο εσωτερικός αυτός διάλογος που κάνεις με τον εαυτό σου, σίγουρα δε βοηθάει.

Αν έχεις μια μακροχρόνια σχέση κι αν η σεξουαλική συνεύρεση έχει μειωθεί κατά πολύ, με αποτέλεσμα να σου δημιουργείται άγχος μήπως κάτι δε λειτουργεί καλά μεταξύ σας και αν ψάχνεις τρόπο να διορθώσεις αυτή την κατάσταση, προσπάθησε να έρθεις λίγο πιο κοντά στον σύντροφό σου. Οι ειδικοί προτείνουν να αφιερώνεις 10 λεπτά για να τον αγγίζεις, να τον αγγαλιάζεις και να τον φιλάς καθημερινά. Η επαφή αυτή βοηθάει το ζευγάρι να έρθει πιο κοντά και το πάθος να ζωντανέψει. Κάντε το αυτό κάθε μέρα, ακόμα κι αν στην αρχή νιώθετε λίγο άβολα. Θα δείτε ότι θα έχει αποτέλεσμα και ότι θα δημιουργηθεί από μόνη της η διάθεση για σεξ.

Προσπαθήστε να θυμηθείτε τις καλές σας στιγμές και να τις επαναφέρετε στο προσκήνιο. Τότε που απολαμβάνατε τον έρωτά σας και τις ερωτικές σας στιγμές. Θυμηθείτε τι αρέσει στον σύντροφό σας και μιμηθείτε τον παλιό και σέξι εαυτό σας. Ποτέ δεν είναι αργά να ξαναφτιάξετε τη σεξουαλική σας ζωή και θα τα καταφέρετε, αρκεί να προσπαθήσετε...

Μπορείς να έχεις καλή σεξουαλική ζωή στα 40 σου; Διάβασε έδω αν τελικά είναι αλήθεια ότι το σεξ γίνεται χειρότερο όσο μεγαλώνουμε...