Συνήθειες που επηρεάζουν αρνητικά τη σεξουαλική σου ζωή

Τις κάνεις καθημερινά!
Συνήθειες που επηρεάζουν αρνητικά τη σεξουαλική σου ζωή



Υπάρχει μια κοινή άποψη για τις μακροχρόνιες σχέσεις: Ο έρωτας χάνεται, το πάθος ξεθωριάζει και η ερωτική ζωή δεν είναι πια έντονη, όπως τον πρώτο καιρό. Αυτό δεν είναι και το μεγαλύτερο άγχος που έχεις και για τη δική σου σχέση; Το θέμα είναι ότι ποτέ δεν έχουμε εμβαθύνει σε αυτή την άποψη. Έχεις αναρωτηθεί γιατί συμβαίνει κάτι τέτοιο (αν συμβαίνει) και κατά πόσο είναι στο χέρι σου να το ελέγξεις; Αν η σεξουαλική σου ζωή έχει πάρει την κατιούσα, πρέπει να σκεφτείς τη ζωή σου έξω από το κρεβάτι σας. Γιατί η σεξουαλική υγεία, συνδέεται απόλυτα με την υγεία του σώματός μας. Οι παρακάτω καθημερινές συνήθειες που οι περισσότεροι έχουμε, επηρεάζουν αρνητικά τη σεξουαλική ζωή μας ζωή και εμποδίζουν το καλό σεξ να συμβεί! Δες ποιες είναι αυτές και λάβε τα μέτρα σου.

Δεν κοιμάσαι αρκετές ώρες

Οι περισσότεροι άνθρωποι υποφέρουν από χρόνια προβλήματα ύπνου. Μάλιστα, λέγεται, ότι οι αϋπνίες και η κακή ποιότητα ύπνου, αποτελούν μια επιδημία. Αυτή την άποψη εξέφρασαν ειδικοί, για να τονίσουν τη σημασία του ποιοτικού ύπνου και της ξεκούρασης για την πνευματική και σωματική μας υγεία. Αν δεν κοιμάσαι καλά, είσαι επιρρεπής σε ασθένειες, αλλά επηρεάζεις σημαντικά και την σεξουαλική σου ζωή. Οι επιπτώσεις σε αυτό τον τομέα, είναι εμφανείς σε άνδρες και γυναίκες. Οι ιδανικές ώρες ύπνου (συνεχόμενου ύπνου), είναι από 7 εώς 9 ώρες για να νιώθεις ξεκούραστη, αναζωογονημένη και να έχεις ενέργεια και καλή διάθεση.

Δε γυμνάζεσαι

Η άσκηση διαδραματίζει σημαντικότατο ρόλο στο σεξ. Η γυμναστική είναι υγεία. Ένα κορμί που γυμνάζεται τακτικά, αποδίδει πολύ καλύτερα στο κρεβάτι. Κι αυτό γιατί η γυμναστική βελτιώνει τόσο την αντοχή και τη δύναμη, όσο και την ελαστικότητά σου, στοιχεία βασικά στο σεξ. Μάλιστα, έρευνες έχουν δείξει πως αν κάνεις σεξ μετά από την προπόνηση, θα το απολαύσεις ακόμα περισσότερο και θα έρθεις σε καλύτερο οργασμό. Αν είσαι από εκείνες που δε γυμνάζονται καθόλου, ένα 30λεπτο περπάτημα την ήμερα, ή ασκήσεις γιόγκα, είναι μια καλή αρχή.

Δεν σε εμπνέει το υπνοδωμάτιό σου

Ο χώρος παίζει σημαντικό ρόλο στη διάθεση. Το υπνοδωμάτιό σου, πρέπει να έχει τα σωστά χρώματα, την κατάλληλη διαρρύθμιση και διακόσμηση για να σε εμπνέει, να σε ευχαριστεί και να σε ξεκουράζει. Αν ακούς συνεχώς θορύβους που σε ενοχλούν και σε εκνευρίζουν κι αν το δωμάτιό σου δεν σε ευχαριστεί ιδιαίτερα, αυτό θα επηρεάσει σημαντικά τη σεξουαλική σου καθημερινότητα.Διαμόρφωσε το χώρο σου κατάλληλα και θα δεις άμεσα τη βελτίωση που επιθυμείς στον συγκεκριμένο τομέα της ζωής σου.

Λείπουν συγκεκριμένες θρεπτικές ουσίες από τον οργανισμό σου

Η διατροφή σου πρέπει να σου παρέχει όλα τα απαραίτητα θρεπτικά και μεταλλικά στοιχεία, καθώς και τις βιταμίνες που χρειάζεται ο οργανισμός σου και που είναι σημαντικές όχι μόνο για την υγεία και την καλή λειτουργία του σώματος, αλλά και για τη σεξουαλική σου υγεία. Ο ψευδάργυρος για παράδειγμα, είναι ένα στοιχείο απαραίτητο στους άντρες.  Σημαντική είναι και η βιταμίνη B για τη σεξουαλική υγεία τόσο των αντρών όσο και των γυναικών, που υπάρχει σε τροφές όπως ο σολωμός, το κοτόπουλο και ο τόνος.

Κάνεις γεύματα που σε φουσκώνουν

Το μπρόκολο και τα φασόλια για παράδειγμα, προκαλούν φούσκωμα και βαραίνουν το στομάχι, μειώνοντας τη διάθεση για σεξ. Αν λοιπόν έχεις σχέδια για σήμερα το βράδυ, προτίμησε να κάνεις ένα ελαφρύ και εύπεπτο γεύμα πριν.

Πίνεις αρκετό αλκοόλ

Ήξερες ότι το αλκοόλ εμποδίζει τον οργασμό; Αν κάποιος πίνει αρκετά (παραπάνω απο το φυσιολογικό) είναι πολύ πιθανό να μην μπορεί καν να κάνει σεξ. Παρόλα αυτά, έρευνες έχουν δείξει ότι 3 ποτηράκια κρασί και πάνω στις γυναίκες, αυξάνουν τη λίμπιντο και τη διάθεση για σεξ. Σε κάθε περίπτωση, λίγο αλκοόλ δεν βλάπτει, αλλά μην το παρακάνετε.

Καπνίζεις

Άλλος ένα καλός λόγος για να κόψεις το κάπνισμα! Επηρεάζει και τη σεξουαλική σου υγεία. Βλάπτει τόσο το σώμα σου, το αίμα σου, την καρδιά σου, όσο και τα γεννητικά σου όργανα και μπορεί να προκαλέσει μέχρι και στυτική δυσλειτουργία στους άντρες.

Παίρνεις κάποια φαρμακευτική αγωγή

Αν παίρνεις φάρμακα ή κάποια αντιβίωση, μπορεί να μην έχεις καμία διάθεση για σεξ. Τα αντικαταθλιπτικά χάπια επίσης, μειώνουν τη λίμπιντο και τα αντιισταμινικά μπορεί να προκαλέσουν ξηρότητα του γυναικείου κόλπου. Αν έχεις παρατηρήσει ότι συμβαίνει και σε σένα, συζήτησέ το με τον γιατρό σου.

Δεν αυτοϊκανοποιείσαι

Ο αυνανισμός είναι υγεία και όταν κάποιος αυτοϊκανοποιείται, σύμφωνα με έρευνες, κάνει καλύτερο σεξ και δεν παρουσιάζει τόσο συχνά σεξουαλικές δυσλειτουργίες. Αν αυτοϊκανοποιείσαι γνωρίζεις καλύτερα το σώμα σου και τι σου αρέσει, πράγμα που το βγάζεις και στη συνεύρεση με το αγόρι σου. Κάπως έτσι το σεξ γίνεται καλύτερο και το ευχαστιέστε και οι δύο περισσότερο.

Δες εδώ πώς θα του μάθεις να κάνει καλύτερο σεξ, χωρίς να περεξηγηθεί.