Πεσμένη λίμπιντο στο σεξ; Όχι πια!

Με αυτούς τους τρόπους θα αναστενάξει το κρεβάτι σας!
Πεσμένη λίμπιντο στο σεξ; Όχι πια!



Δεν έχεις και πολύ όρεξη για σεξ τελευταία. Σαν να μη σου είναι πια και τόσο απαραίτητο, σα να μη χωράει στην τόσο γεμάτη καθημερινότητά σου. Αν είσαι μόνη σου, δεν χρειάζεται να είναι κάτι που σε αγχώνει. Περνάς απλά τη φάση σου, είσαι αρκετά αγχωμένη και κουρασμένη και κάποια στιγμή θα το ξεπεράσεις. Τι γίνεται όμως αν είσαι σε σχέση; Σε αυτή την περίπτωση, πρέπει να σκεφτείς και τον άνθρωπό σου. Μπορεί να μην έχεις και την καλύτερη διάθεση, αλλά οφείλεις να την αποκτήσεις, γιατί σχέση χωρίς σεξ, δε γίνεται! Από την άλλη, δεν είναι λύση να το κάνεις με το ζόρι και να πιέζεσαι εσύ ψυχολογικά για να ευχαριστήσεις τον άλλον. Πού οφείλεται η πεσμένη σου λίμπιντο και πώς να τη φέρεις πάλι στα ίσια της;

Κούραση

Ένας από τους σημαντικούς παράγοντες που επηρεάζουν τη σεξουαλική μας ζωή είναι η σωματική και ψυχολογική κούραση. Δεν μας αφήνει να απολαύσουμε στιγμές που μας χαλαρώνουν και τις έχουμε ανάγκη, γιατί πολύ απλά, στο τέλος της ημέρας, το μόνο που έχουμε ανάγκη τελικά, είναι το κρεβάτι μας. Φρόντισε να κοιμάσαι σωστά και αρκετές ώρες το βράδυ, ώστε να ξεκουράζεσαι και να έχεις το κουράγιο να ανταπεξέλθεις με τον πλέον σωστό τρόπο στα καθήκοντά σου, συμπεριλαμβανομένων και αυτών της συζύγου. Αν φτιάξεις ένα σταθερό πρόγραμμα, το οποίο θα τηρήσεις, επιλέγοντας μια συγκεκριμένη ώρα για να πηγαίνεις για ύπνο, θα δεις μεγάλη αλλαγή στο σώμα και την ψυχολογία σου και αμέσως θα αρχίσουν να μπαίνουν και όλα τα υπόλοιπα σε σειρά. Θα έχεις περισσότερη διάθεση για σεξ, μιας που θα είσαι πιο ξεκούραστη και θα κάνεις ευτυχισμένο και το αγόρι σου, που το έχεις τελευταία αμελήσει.

Αντισυλληπτικά χάπια

Αυτά μπορεί να επηρεάσουν τη διάθεσή σου, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα. Κάθε μέτρο αντισύλληψης που χρησιμοποιούμε, μπορεί να μειώσει τη σεξουαλική λίμπιντο. Αν έχεις παρατηρήσει ότι σε επηρεάζει αρκετά, μίλα με τον γυναικολόγο σου για να σου χορηγήσει άλλα χάπια. Μην αφήσεις την ερωτική σου ζωή να πάει περίπατο.

Υπνική άπνοια

Αν χασμουριέσαι συχνά, τότε ίσως να υποφέρεις από υπνική άπνοια, η οποία καταστρέφει την τεστοστερόνη στον οργανισμό αντρών και γυναικών. Η τεστοστερόνη είναι ένας σημαντικός παράγοντας που δημιουργεί την ερωτική διάθεση και επιθυμία. Επομένως, έλεγξέ το! Επισκέψου έναν γιατρό για να σε εξετάσει και να σου δώσει χάπια για να την καταπολεμήσεις.

Ροχαλητό

Ένας από τους λόγους που μπορεί να ρίξουν κατακόρυφα τη σεξουαλική λίμπιντο σε ένα ζευγάρι, είναι το ροχαλητό. Αν ο σύντροφός σου ροχαλίζει, κάτι που δεν αντέχεις, προφανώς δεν σε βοηθάει να τον δεις ερωτικά. Ή τουλάχιστον, σε επηρεάζει αρκετά σε αυτό το κομμάτι. Πες στον σύντροφό σου να επισκεφθεί έναν γιατρό και να ελέγξει αν πάσχει από υπνική άνοια, μπας και σώσετε την κατάσταση.

Το αφεντικό σου

Ναι, κι όμως! Αν το αφεντικό σου, σου έχει γίνει στενός κορσές, δεν σε αφήνει σε ησυχία και σου δημιουργεί τρομερό άγχος, η διάθεσή σου για σεξ θα μειωθεί κατακόρυφα. Ήρθε η ώρα να κοιτάξεις τον εαυτό σου και την προσωπική σου ζωή και να μην την αφήνεις να καταστρέφεται λόγω της δουλειάς. Κράτησε τα προβλήματα του γραφείου και το εργασιακό άγχος έξω από το σπίτι σου και το κρεβάτι σου. Αν δεν μπορείς να το διαχειριστείς μόνη σου, συμβουλεύσου κάποιον ειδικό, πριν δεις την προσωπική σου ζωή να καταστρέφεται.

Το σκέφτεσαι πολύ

Χαλάρωσε και θα δεις ότι όλα μπορείς να τα χειριστείς. Είναι στο χέρι σου να φέρεις την ερωτική σου ζωή στο επίπεδο που θέλεις και που της αξίζει. Απέβαλε το άγχος και τις αρνητικές σκέψεις και πίστεψε ότι μπορείς να τα καταφέρεις. Αρκεί να μην αδιαφορήσεις άλλο γι’ αυτό και να κάνεις την αρχή!