Σημείο-G: Μύθος ή αλήθεια;

Οι επιστήμονες καταρρίπτουν το μύθο του σημείου-G και μας συστήνουν το σύμπλεγμα CUV…
Σημείο-G: Μύθος ή αλήθεια;



Υπάρχουν ορισμένα πράγματα που ακόμα κι αν δεν είσαι σίγουρη, θέλεις να πιστεύεις ότι είναι αλήθεια. Το σημείο-G για παράδειγμα! Δυστυχώς όμως, σύμφωνα με τα αποτελέσματα μιας πρόσφατης έρευνας, φαίνεται ότι το σημείο αυτό που αμάν και πως κάνουμε για να το βρούμε, τελικά είναι ένας μύθος. Πριν απογοητευτείς, έχω και καλα νέα! Υπάρχει κάτι άλλο που πρέπει να δώσεις προσοχή και που σύμφωνα με ερευνητές, αποτελεί το κλείδι...του παραδείσου.  Ένα σημείο που προσφέρει τον πολυπόθητο κολπικό οργασμό!

Συζητάμε εδώ και δεκαετίες για το άπιαστο σημείο-G, από τότε ακόμα που ο Γερμανός γυναικολόγος Ernst Grafenberg ανακάλυψε ένα ευαίσθητο σημείο στο μπροστινό μέρος του κόλπου, το οποίο μπορεί να φέρει σε οργασμό μια γυναίκα. Αυτό συνέβη το 1950. Από τότε μέχρι σήμερα όλα γυρνάνε γύρω από αυτό το σημείο-G. Άρθρα που μιλούν για τις κατάλληλες στάσεις στο σεξ με στόχο το συγκεκριμένο σημείο και ερωτικά παιχνίδια που ακουμπούν κατευθείαν στο στόχο, με σκοπό την υπέρτατη απόλαυση και ικανοποίηση. Τελικά, τσάμπα ο κόπος;

Όχι ακριβώς! Οι περισσότεροι άνθρωποι πιστεύουν ότι το σημείο-G είναι σαν ένα κουμπί, που αν το βρεις και το πατήσεις, προκύπτει ο οργασμός. Αυτό το «κουμπί» λοιπόν, έχει αποδειχθεί ότι δεν υπάρχει! Δεν υπάρχει συγκεκριμένο σημείο στο σώμα της γυναίκας που μπορεί να της προκαλέσει οργασμό. Αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δεν υπάρχει τίποτα εκεί κάτω...

Αν πίστευεις στο σημείο-G, διότι έχεις βρει ένα συγκεκριμένο σημείο που άπαξ και το αγγίξεις εσύ ή ο σύντροφός σου έρχεσαι σε οργασμό, μη φοβηθείς ότι είσαι παρανοϊκή. Γυναικολόγοι και σεξολόγοι λένε ότι σε κάθε γυναίκα υπάρχει ένα σημείο που την ερεθίζει παραπάνω και την οδηγεί στην κορύφωση. Γι’ αυτό και η κάθε γυναίκα έρχεται σε οργασμό με διαφορετικό τρόπο. Άλλες κλειτοριδικά, άλλες κολπικά κι άλλες ακόμα και με τη θηλή του στήθους.

Σύμφωνα με την έρευνα που αρνείται το σημείο-G, οι κολπικοί οργασμοί προκύπτουν μετά από μια πιο σύνθετη διαδικασία, στην οποία διάφορα σημεία είναι αυτά που οδηγούν την γυναίκα σε οργασμό και όχι μόνο ένα. Πρόκειται για ένα σύμπλεγμα που ονομάζεται CUV.

Τι συμβαίνει στην πραγματικότητα: Η κλειτορίδα, η ουρίθρα και ο κόλπος είναι στην ουσία υπεύθυνα για τον οργασμό. Όλα αυτά μαζί δουλεύουν και συνεργάζονται για να έρθει μια γυναίκα στην κορύφωση. Η κλειτορίδα είναι πολύ πιο σημαντική από το σημείο-G που μέχρι τώρα γνώριζες και που βρίσκεται στον γυναικείο κόλπο. Είναι αυτή που ερεθίζει όλο το ευαίσθητό σημείο σου και εκείνη που ενεργοποιεί το σημείο εκείνο του κόλπου που ονόμαζες σημείο-G , καθώς και την ουρίθρα και οδηγεί στο υπέροχο αυτό αίσθημα του οργασμού.  Αυτός ο συνδιασμός, ονομάζεται  σύμπλεγμα CUV και έρχεται να αντικαταστήσει το γνωστό σε όλους σημείο-G.

Το μυστήριο πάντως παραμένει το ίδιο: Αφού αυτό το σύμπλεγμα υπάρχει σε κάθε γυναίκα, γιατί υπάρχουν γυναίκες που δεν το έχουν νιώσει; Το ίδιο μυστήριο που επικρατεί και γύρω από το σημείο-G. Παρόλο που η ανατομία του σώματος κάθε γυναίκας είναι ίδια, ωστόσο  η ανατομία των γεννητικών οργάνων διαφέρει από γυναίκα σε γυναίκα. Σε ορισμένες γυναίκες η απόσταση μεταξύ της κλειτορίδας και της εισόδου του κόλπου είναι πιο μικρή, κάτι που αποτελεί bonus για τον οργασμό. Είναι όμως και άλλοι παράγοντες που παίζουν σημαντικό ρόλο, όπως το μέγεθος του μορίου του συντρόφου σου ή ακόμα και οι ορμόνες, που μπορεί να αλλάξουν την ανατομία των γεννητικών σου οργάνων. Επίσης, γνώριζες ότι υπάρχουν συγκεκριμένες μέρες το μήνα που μπορείς να έρθεις σε κολπικό οργασμό; Αυτό, για να μην αναρωτιέσαι γιατί δεν μπορείς να έρχεσαι συνέχεια.

Οι στάσεις που θα σε βοηθήσουν να φτάσεις στην κορύφωση είναι εκείνες που ερεθίζουν αποτελεσματικότερα την περιοχή εκείνη. Προτίμησε να  είσαι εσύ από πάνω ή να είσαι στα τέσσερα. Αν είσαι στα πρόθυρα να φτάσεις σε οργασμό, αλλά παρόλα αυτά δεν έρχεσαι, τότε παίξε λίγο με την κλειτορίδα σου ενώ γίνεται η ερωτική πράξη.

Να θυμάσαι ότι το παν είναι να απολαμβάνεις το σεξ, άσχετα αν έχεις βρει ή όχι εκείνο το σημείο που σε οδηγεί σίγουρα και σχεδόν πάντα στην κορύφωση. Επίσης, μην ξεχνάς ότι κάθε γυναίκα είναι διαφορετική, οπότε μην αγχώνεσαι αν οι φίλες σου έχουν βρει τον τρόπο να έρχονται σε οργασμό κι εσύ όχι. Σταμάτα να ψάχνεις ένα συγκεκριμένο σημείο, το οποίο δεν υπάρχει και προσπάθησε να απολαμβάνεις το σεξ χωρίς να σκέφτεσαι πολλά. Ο οργασμός έρχεται όταν αφήνεις τον εαυτό σου εντελώς ελεύθερο!