Θέλεις να τον χωρίσεις και δεν ξέρεις πώς να του το πεις;

Κάν΄τον να στο πει ο ίδιος...



Όλα τα ωραία, όταν πάψουν πια να είναι ωραία κι ευχάριστα, πρέπει να τελειώσουν. Κάπως έτσι γίνεται και με τις σχέσεις. Στην αρχή είναι όλα καλά, μέχρι να έρθει η στιγμή εκείνη (αν έρθει) που απλά νιώθεις ότι κουράστηκες, ότι βαρέθηκες και ότι σε αυτό που έχετε δεν υπάρχει μελλον. Για τους δικούς σου λόγους θέλεις να χωρίσεις. Δεν ξέρεις όμως πως να του το πεις. Γιατί η αλήθεια είναι ότι τον αγαπάς, ότι εκτιμάς ό,τι έχετε ζήσει μαζί και δεν θέλεις να τον στενοχωρήσεις.

Καμιά φορά, είναι προτιμότερο να σε χωρίσει εκείνος. Θα πληγωθεί ο εγωισμός σου, αλλά θα το ξεπεράσεις. Όταν έρχεται η ώρα που εσύ νιώθεις ότι μέσα σου έχεις παγώσει πια γι’ αυτόν τον άνθρωπο και είσαι πλεόν στα όρια σου, όταν νιώθεις ότι πρέπει εσύ να βάλεις ένα τέλος σε αυτή τη σχέση, τα πράγματα γίνονται πιο δύσκολα. Ειδικά αν δεν έχετε τσακωθεί, αν δεν έχει κάνει εκείνος  κάτι που σε έχει πληγώσει ή προδώσει.  Πώς να του πεις λοιπόν, τέλος, έτσι απλά; «Δε φταις εσύ, εγώ φταίω. Είσαι τέλειος απλά νιώθω ότι θέλω να μείνω μόνη μου». Κλισέ! Βαρετό! Και όσο κι αν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, πολυφορεμένο! Μήπως να τον κάνεις να σε χωρίσει εκείνος;

- Κάν’τον να πιστέψει ότι δεν του αξίζεις. Βρες τρόπους να φανείς «λίγη» για εκείνον και κάν’τον να σκεφτεί ότι αξίζει κάτι καλύτερο. Κάνε μια συζήτηση μαζί του όπου θα του παρουσιάσεις με επιχειρήματα γιατί δεν του αξίζεις. Φυσικά, θα προσπαθήσει να σε πείσει ότι είσαι τέλεια (που φυσικά το ξέρεις) αλλά εσύ συνέχισε, μέχρι τελικά να καταφέρεις αυτό που επιθυμείς.

- Σταμάτα να απαντάς σε όλα τα μηνύματά του. Ή καθυστέρησε να του απαντήσεις, επίτηδες. Το ίδιο κάνε και με τα τηλεφωνήματά του. Δείξε δηλαδή αδιαφορία και ψυχρότητα στον τρόπο που απαντάς. Θα βάλει πολλά με το μυαλό του, θα προβληματιστεί. Μπορεί και να τσακωθείτε, αλλά στο τέλος θα πάρεις αυτό που θέλεις.

- Με κάθε ευκαιρία ξεκίνα να αναφέρεις τον πρώην σου. Αυτό είναι ό,τι χειρότερο μπορείς να του κάνεις. Θα τον εξοργίσεις και που θα πάει; Κάμια στιγμή δεν θα αντέξει κι αυτός ο χριστιανός και θα σου πει να πας να τον βρεις!

- Σταμάτα να περιποιείσαι τον εαυτό σου όταν είστε μαζί. Αν συγκατοικείται, είναι λογικό να σε βλέπει τις περισσότερες φορές φυσική, αλλά θα βρεις τον τρόπο να τον κάνεις να προσέξει την αλλαγή. Κάποια στιγμή θα το παρατηρήσει. Και θα έρθει και η ώρα που θα ξενερώσει. (Ξέρω, φοβάσαι μήπως αυτή η ώρα αργήσει).

- Επικαλέσου διάφορες δικαιολογίες για να μην κάνετε σεξ και ξεκίνα να βγαίνεις πολύ με την παρέα και τις φίλες σου. Δε θα αργήσει η στιγμή που θα σου δώσει τα παπούτσια στο χέρι.

Για να λέμε την αλήθεια, η ειλικρίνεια είναι η καλύτερη λύση. Το καλύτερο από όλα είναι να πάρεις μια βαθιά ανάσα, όσο δύσκολο κι αν σου είναι και να του εξηγήσεις ακριβώς πως νιώθεις. Κι εσύ αυτό θα ήθελες σε μια αντίστοιχη περίπτωση από εκείνον. Να σε κοιτάξει στα μάτια και να σου μιλήσει ειλικρινά. Ειδικά αν είστε χρόνια μαζί, νομίζω πως του αξίζει μια ξεκάθαρη εξήγηση.

Εσύ αποφασίζεις!