Σκέφτεστε να πάρετε κατοικίδιο; Δες πως θα επηρεάσει τη σχέση σου

Γιατί δεν είναι εύκολο να μοιράζεις την αγάπη σου σε δύο...
Σκέφτεστε να πάρετε κατοικίδιο; Δες πως θα επηρεάσει τη σχέση σου



Όταν μια σχέση παέι καλά, οδηγεί συνήθως στη συγκατοίκηση. Και ύστερα, αν δε βάλετε μπρος για παιδάκι, σκεφτεστε να υιοθετήσετε κάποιο κατοικίδιο. Το να έχετε ένα γλυκό κουταβάκι να τρίβεται στις πατούσες σας, σας φαίνεται τέλεια ιδέα. Έλα όμως που υπάρχουν πράγματα που πρέπει να σκεφτείτε καλά πριν πάρετε κάποιο κατοικίδιο, για να μη το μετανιώσετε στην πορεία.

Λένε ότι το κατοικίδιο είναι σαν να έχεις παιδί. Έχει ευθύνες, θέλει χρήματα,χώρο, χρόνο και αγάπη. Πολλή αγάπη. Αν δεν είσαι έτοιμη να αφιερώσεις κάτι από αυτά, μάλλον δεν είσαι έτοιμη να το συμπεριλάβεις στην οικογένεια. Μπορεί να θες να ευχαριστήσεις τον φίλο σου που το επιθυμεί διακαώς, η να σκέφτεσαι ότι το κατοικίδιο θα σας δέσει περισσότερο, μιας και δημιουργεί την αίσθηση της οικογένειας που ονειρεύεσαι να αποκτήσεις μαζί του. Γιατί πια θα έχετε κάτι να φροντίζετε οι δυο σας,δικό σας. Στο μυαλό σου ενδεχομένως, είναι ένα τεστ πριν κάνετε παιδιά. Είναι όμως αυτοί αρκετοί λόγοι για να πάρετε ένα κατοικίδιο;

Κάποτε μια φίλη, που δεν είχε ποτέ ξανά κατοικίδιο, αποφάσισε να πάρει ένα σκυλάκι με το αγόρι της.  Συγκατοικούσαν πλέον, εκείνος ήθελε από καιρό να αποκτήσει ένα σκύλο, αλλά φοβόταν ότι δε θα μπορούσε μόνος του να ανταποκριθεί σωστά στο μεγάλωμά του. Κυρίως λόγω χρόνου. Εκείνη δέχτηκε με χαρά, σκεπτόμενη μόνο τα θετικά και πιστεύοντας ότι θα παλέψουν μαζί τις δυσκολίες που μπορεί να έχει ένα τέτοιο εγχείρημα. Το σκυλάκι ήρθε στο σπίτι και ήταν και οι δυο ενθουσιασμένοι.

Εκείνη έβλεπε πόσο χαρούμενο τον έκανε και της αρκούσε. Το φρόντιζε όσο μπορούσε, το πήγαιναν μαζί βόλτες και όλα ήταν καλά. Κι ας έκανε την ανάγκη του συχνά μέσα στο σπίτι. Κι ας έπρεπε να σφουγγαρίζουν 5 φορές τη μερα. Μέχρι που ήρθε το καλοκαίρι. Και το ζευγάρι δεν μπορούσε να πάει διακοπές γιατί δεν είχαν που να αφήσουν το σκύλο. Και τα βράδια, έρπεπε να γυρίζουν σπίτι μια νορμάλ ώρα για να βγάλουν βόλτα το σκύλο. Και ξεκίνησε η γκρίνια. Και οι ζήλιες. Γιατί εκείνη ένιωθε ότι ο φίλος της έδειχνε τρελή αγάπη στο σκύλο. Ακούγεται αστείο να ζηλεύειες ένα ζωάκι, αλλά συμβαίνει συχνά.

Που λες, πολλοί οι τσακωμοί. Τελικά; Αποφάσισαν να δώσουν το σκύλο στον εκτροφέα του. Για να ηρεμήσουν λίγο τη σχέση τους. Άσε που και τα έπιπλα στο σπίτι ήταν κατεστραμμένα. Γι’ αυτό σου λέω! Αν είναι η πρώτη φορά που θα αποκτήσεις κατοικίδιο, πρέπει να τα σκεφτείς όλα αυτά.Είναι υπέροχα τα ζωάκια. Αλλά να έχεις στο μυαλό σου ότι θα πρέπει να δώσεις αγάπη και σε ένα ακόμα πλάσμα στο σπίτι. Το ίδιο κι εκείνος. Άλλωστε, αυτό θα γίνει και όταν με το καλό έρθει ένα παιδί.

Βάλτε τα κάτω και συζητήστε τα, πριν πάρετε την απόφαση. Σημειώστε όλα τα υπερ και τα κατά και δείτε αν βγαίνει ο λογαριασμός. Δεν είναι κακό αν δεις ότι δεν μπορείς να το κάνεις. Δε σημαίνει ότι δεν αγαπάς τα ζώα. Ουτε ότι δεν είσαι έτοιμη για οικογένεια. Μην τα μπερδεύεις! Σκέψου ότι υπάρχουν υπέροχες οικογένειες που δε μπορούν και δε θέλουν να έχουν στο σπίτι κάποιο κατοικίδιο. Αν πάλι είστε έτοιμοι για κάτι τέτοιο, να σας ζήσει το νέο μέλος της οικογένειας!