10 καλοί λόγοι να τελειώσεις την (ήδη) τελειωμένη σου σχέση

Κράτα σημειώσεις και πάρε μπρος.
10 καλοί λόγοι να τελειώσεις την (ήδη) τελειωμένη σου σχέση



Έχει τελειώσει εδώ και καιρό. Ψάχνεις την κατάλληλη αφορμή για να φύγεις αλλά δεν σου δίνεται. Αφού έχεις όμως τόσους λόγους, τι τις θες τις αφορμές; Καταλαβαίνω ότι η δύναμη της συνήθειας και η αγάπη, είναι άτιμα πράγματα, αλλά καλώς ή κακώς δεν αρκούν για να παραμείνετε μαζί. Το προσπαθήσατε, δεν αρκεί και πια δεν ωφελεί κιόλας.

Έχεις λόγους να χωρίσεις. Μπορεί να μην τους βλέπεις, αλλά έχεις.

Είναι άνοιξη
Τι σημασία έχει; Μεγάλη. Ο χειμώνας είναι πολύ πιο δύσκολη εποχή για χωρισμούς. Η μέρα είναι μικρή, είμαστε πιο πολύ στο σπίτι, έχουμε ανάγκη από μία ζεστή αγκαλιά στο κρεβάτι. Την άνοιξη όλα αυτά αλλάζουν. Είναι η εποχή σου.

Θα αναπνεύσεις σωστά
Ακούγεται χαζό, όμως δεν είναι. Αρκεί να αναλογιστείς πόσο καιρό νιώθεις αυτό το βάρος στο στέρνο. 

Θα ξαναβρείς το κέφι σου
Πότε ήταν η τελευταία φορά που γέλασες με την καρδιά σου; Που είχες διάθεση να φτιαχτείς και να βγεις έξω για διασκέδαση; Που πέρασες μία ολόκληρη μέρα χωρίς καμία δεύτερη σκέψη;

Θα ανανεωθείς
Στους χωρισμούς γίνονται οι πιο τρελές αλλαγές. Μαλλιά, ρούχα, σώμα. Καιρός να θυμηθείς τι ωραία που είναι να σε φροντίζεις και να παίζεις με την εικόνα σου.

Δε θα ταλαιπωρείσαι πια
Βασανιστικές σκέψεις, διλήμματα, προβληματισμοί, αναπάντητα ερωτήματα και αρνητικά συναισθήματα τέλος.  

Θα ξαναβρείς τους φίλους σου
Πάντα καλώς ή κακώς όταν είμαστε σε μία σχέση χάνουμε την επαφή με τους φίλους μας. Τουλάχιστον την πολύ στενή. Να μια καλή εποχή και ευκαιρία να βρεθείτε ξανά. 

Θα εκτιμήσεις ξανά τον εαυτό σου
Έχεις ξεχάσει και τι σημαίνει. Έχεις κάνει υποχωρήσεις, υπομονή και επιμονή για μια σχέση που μέσα σου ξέρεις ότι ακολουθεί μόνο ένα μονοπάτι. Αυτό του χωρισμού. Μήπως έχεις χάσει την ταυτότητα σου κυνηγώντας κάτι που μόνο στάσιμη τελικά σε αφήνει; Μήπως ήρθε η ώρα να εκτιμήσεις ξανά τον εαυτό σου, ακούγοντας τις ανάγκες σου;

Χάσιμο χρόνου τέλος
Προσπαθήσατε, ξαναπροσπαθήσατε και στα ίδια καταλήξατε (κάναμε και ρίμα). Τώρα απλώς μένεις χάνοντας το χρόνο σου, ελπίζοντας πως κάτι θα σε ξυπνήσει. Μην περιμένεις νεράιδες του παραμυθιού και φύλακες αγγέλους. Μη χάνεις άλλο χρόνο. Η ζωή είναι μικρή. True story.

Ώρα να φλερτάρεις
Έχεις ξεχάσει πως γίνεται; Δεν πειράζει. Καιρός να ξαναθυμηθείς, τι ωραίο πράγμα είναι εκείνα τα κλεφτά βλέμματα, τα δήθεν τυχαία αγγίγματα και οι ανταλλαγές τηλεφώνων την τελευταία στιγμή.

Καλοκαίρι στα σκαριά
Κι αν τίποτα από τα παραπάνω δεν έφερε την «aha moment», μία λέξη ίσως σε πείσει: Καλοκαίρι. Θάλασσα, παραλίες, μπαράκια, χαρούμενος κόσμος, νησιά, διακοπές. Άσε τις στενοχώριες πίσω στην άλλη εποχή. Αρκετά. Τώρα θα χαμογελάσεις (επιτέλους). 

Δες εδώ τα σημάδια που δείχνουν ότι θα είναι για πάντα άπιστος.