Τον κριτικάρεις και του γκρινιάζεις συνέχεια; Πώς θα το κόψεις τώρα

Άλλαξε γρήγορα συμπεριφορά για να τον κρατήσεις περισσότερα χρόνια κοντά σου.
Τον κριτικάρεις και του γκρινιάζεις συνέχεια; Πώς θα το κόψεις τώρα



Μια σχέση βασίζεται στην καλή επικοινωνία. Όσο δύσκολο και αν είναι η επικοινωνία, λύνει πάρα πολλά προβλήματα και με αυτή αποφεύγεις τις μεγαλύτερες καταστροφές στη σχέση σας. Πολλοί όμως δεν έχουν μάθει να επικοινωνούν σωστά και νομίζουν πως με την κριτική μπορούν να βοηθήσουν τον άλλον. Είναι όντως δύσκολη η σωστή επικοινωνία, δεν διαφωνώ. Με την κριτική όμως κανένας δεν κερδίζει τίποτα. Αρχίζει η γκρίνια και είναι σαν να μειώνεις τον άνθρωπό σου και αυτό δεν αρέσει σε κανέναν. Υπάρχουν όμως τρόποι για να αποφύγεις την κακή κριτική την ώρα που κάνει κάτι λάθος.

 

Πόσες φορές δεν έχεις πιάσει τον εαυτό σου να θυμώνει και να βρίζει τον φίλο σου επειδή έκανε κάτι λάθος. Δεν είναι λογικό όμως γιατί στο κάτω κάτω το έκανε. Πες του ήρεμα και ωραία τι ήταν αυτό που έκανε λάθος και πως θα μπορούσε να το λύσει χωρίς να νευριάζεις μαζί του. Έτσι δεν θα νιώθει μειονεκτικά και την επόμενη φορά θα το κάνει σωστά.

Μην ξεχνάς πως η αναλογία κριτικής και φιλοφρόνησης πρέπει να είναι τουλάχιστον ένα προς ένα, αν όχι ένα προς δύο. Όταν κριτικάρεις κάποιον ασταμάτητα προσβάλλεις τον χαρακτήρα του με αποτέλεσμα να μισήσει εσένα. Φρόντισε να είσαι έξυπνη! Κάνε πιο συχνά κοπλιμέντα για αυτά που κάνει ή πες περισσότερες φορές 'ευχαριστώ' ώστε την επόμενη φορά που θα κάνει κάτι λάθος να μην το πάρει κατάκαρδα αν του το πεις.

Αν είσαι εσύ όμως αυτή που δέχεται κριτική, μην αντιδράσεις αμέσως με φωνές και υστερίες. Ηρέμησε, μέτρησε μέχρι το δέκα από μέσα σου και εξήγησέ του πως όντως έκανες λάθος αλλά θα ήθελες να σου το πει με πιο ωραίο τρόπο. Βέβαια αν είναι λίγο ξεροκέφαλος ίσως χρειαστεί να του το υπενθυμίσεις μερικές φορές προτού το καταλάβει.