To φαγητό του παιδιού σου στοιχίζει πολύ;

Εύκολοι τρόποι να κάνεις οικονομία από ένα πραγματικά περιττό έξοδο.
To φαγητό του παιδιού σου στοιχίζει πολύ;



Υπάρχουν παιδιά που τρώνε τα πάντα και άλλα που δεν τρώνε σχεδόν τίποτα. Υπάρχουν παιδιά περισσότερο απαιτητικά και άλλα λιγότερο απαιτητικά. Υπάρχουν παιδιά παράξενα και άλλα πιο χαλαρά. Σε κάθε περίπτωση όποιο τύπο παιδιού κι αν έχεις, το φαγητό του στοιχίζει. Δες τα κόλπα που μπορείς να κάνεις για να σώσεις αρκετά χρήματα από τα μηνιαία σου έξοδα.

Ετοίμασε ταπεράκι για το σχολείο
Αλλιώς αν ντρέπεται, αλουμινόχαρτο. Στην τσάντα του πάντως θα βάλεις οπωσδήποτε το κολατσιό. Με αυτό τον τρόπο θα τρώει πιο υγιεινά και εσύ θα εξοικονομήσεις το λιγότερο 60€ μηνιαίως.   

Φάτε στο σπίτι
Δεν είναι ανάγκη κάθε Σάββατο και Κυριακή να τρώτε έξω. Σκέψου πόσα περιττά χρήματα θα γλιτώσεις από το πιάτο που τελικά δε θα φάει ποτέ. Πρόσθεσέ τα, πολλαπλασίασε τα και μόλις βγάλεις το ποσό, δώσε το για να ξεκινήσει μαθήματα κιθάρας (φαντάζομαι καταλαβαίνεις τι εννοώ).

Αγόρασε μαζικά στο super market
Να μου πεις τι νόημα έχει; Πρώτον στα περισσότερα super market δίνουν εκπτωτικά κουπόνια για αγορές από κάποιο ποσό και πάνω και δεύτερον δεν ξεμένεις ποτέ από όλα αυτά που μπορεί να λιγουρευτεί.  Καλό θα ήταν να πάρεις μαζί σου το παιδί στα ψώνια και να του εξηγήσεις ότι τα χρήματα που διατίθενται για τις αγορές σας είναι τόσα και αυτές θα είναι τα αποθεματικά σας για το επόμενο x χρονικό διάστημα. Έτσι θα το βάλεις σε διαδικασία να μάθει να καταναλώνει σωστά.
  
Μαγείρεψε μεγαλύτερη ποσότητα και κατάψυξέ την
Και σε χρήμα γλιτώνεις και σε χρόνο. Το παιδί σου όταν θα μείνει χωρίς φαγητό, δεν θα χρειαστεί να παραγγείλει. Αντιθέτως το μόνο που θα χρειαστεί να κάνει, θα είναι να βγάλει το μαγειρεμένο φαγητό από τα χεράκια σου, από το ψυγείο.

Μείωσε το χαρτζιλίκι του στο σχολείο
Όσο περισσότερα του δίνεις, τόσο περισσότερα θα παίρνει.  Και όχι μόνο αυτό. Θα τρώει και ό,τι είναι κατά τα άλλα απαγορευτικό. Οπότε, μειωμένο χαρτζιλίκι ίσον καλύτερη διατροφή και λιγότερα έξοδα.