Διακοπές με τα παιδιά; Τι πρέπει να περιμένεις...

Για να γυρίσετε όλοι χαρούμενοι και ασφαλείς...
Διακοπές με τα παιδιά; Τι πρέπει να περιμένεις...



‘Εφτασε η πολυπόθητη καλοκαιρινή άδεια; Τέλεια, ήρθε η στιγμή που έστω για λίγες μέρες θα νιώσεις πραγματικά ελεύθερος και θα χαρείς οικογενειακές στιγμές με τα αγαπημένα σου πρόσωπα, που λόγω δουλειάς τα είχες χάσει κατά κάποιον τρόπο. Αν ανήκεις και εσύ στην κατηγορία που δεν μπορείς να αφήσεις τα παιδιά σου πουθενά (σε γιαγιά ή νταντά), τότε διάβασε παρακάτω κάποια πράγματα που πρέπει να περιμένεις για να μην βρεθείς προ εκπλήξεως.

- Πριν φύγετε από το σπίτι, βεβαιωθείτε ότι τα έχετε πάρει όλα μαζί σας και ειδικότερα τα αγαπημένα τους παιχνίδια. Δεν θες extra γκρίνια στο ταξίδι.

- Αν ταξιδέψετε με αμάξι και ο προορισμός είναι μακρινός, τότε θα χρειαστεί να κάνετε πολλές στάσεις τόσο για να πάρουν τον αέρα τους όσο και για να παίξουν.

- Εσείς μπορείτε να αντέξετε και με ένα σάντουϊτς όλη μέρα, τα παιδιά όμως πρέπει να τρέφονται καθημερινά κανονικά και θρεπτικά.

- Το πρόγραμμα του ύπνου θα διαφοροποιηθεί. Μην περιμένετε να κοιμούνται όπως στο σπίτι μιας και η υπερένταση παίζει καλά τον ρόλο της.

- Όταν τα παιδιά είναι πιο μικρά, είναι λίγο απίθανο όλη η οικογένεια να κάτσει μαζί όταν θα βγείτε. Τα παιδιά θα κατευθύνονται όπου δουν παιδική χαρά και άλλα παιδάκια.

- Μαζί σας έχετε ένα κινητό φαρμακείο. Δεν ξέρεις τι μπορεί να συμβεί ανά πάσα στιγμή και ειδικότερα στην θάλασσα. Που να βρεις φαρμακείο ανοιχτό την στιγμή που το θες.

- Όπου κι αν είστε, ένα μπουκάλι νερό και μπισκότα στην τσάντα τους αρκούν για να σας βγάλουν από δύσκολες καταστάσεις.

- Μην αφήνετε τις στιγμές να περνούν, βγάλτε όσο πιο πολλές φωτογραφίες μπορείτε. Μετά θα τις κοιτάτε όλοι μαζί και θα τις αναλύετε χαρούμενοι.

 

Είσαι νέα μαμά; Διάβασε εδώ 10 αλήθειες που δεν θα διαβάσεις ποτέ στα βιβλία.