Tα καλύτερα μυστικά για τον ύπνο του μωρού σας. Ανακαλύψτε τα τώρα!

Δες πως να βοηθήσεις το μωρό σου να κοιμηθεί καλά...
Tα καλύτερα μυστικά για τον ύπνο του μωρού σας. Ανακαλύψτε τα τώρα!



Το μεγαλύτερο μάθημα που έμαθα ως μαμά είναι ότι τίποτε δεν μπορεί να προβλεφθεί εκτός από την αδυναμία να κλείσεις τα μάτια σου. Είναι γνωστό ότι τα μωρά ξυπνούν συχνά κατά τους πρώτους 3 μήνες, και είναι σημαντικό να έχει κανείς ρεαλιστικές προσδοκίες.
 
Μέχρι τώρα έχετε σίγουρα ακούσει πώς να κάνετε περισσότερο ανεκτά τα ξυπνήματα γύρω στις 2:00 το πρωί. Ξέρετε ότι πρέπει να έχετε χαμηλό φωτισμό και να ταΐσετε το μωρό σας πριν το βάλετε για ύπνο. Λοιπόν, τι άλλο μπορείτε να κάνετε;
 
Ανακαλύψτε τα καλύτερα μυστικά για τον ύπνο του μωρού σας. Ξεκινήστε τώρα.
 
1. Αποφύγετε να το κοιτάτε στα μάτια.
 Παρόλο που μέχρι τώρα έχετε συνηθίσει να σιγοτραγουδάτε στο μωρό σας και να του κάνετε αστείες γκριμάτσες όταν το ταΐζετε, είναι καλό το βράδυ να αποφύγετε να το κοιτάτε στα μάτια. «Όταν το μωρό σας κοιτάζει στα μάτια είναι σαν να πίνει διπλό καπουτσίνο, οι χτύποι της καρδιάς αυξάνονται, η πίεση ανεβαίνει και αρχίζει να ξυπνάει»
Να το κοιτάτε συχνά στα μάτια κατά τη διάρκεια της ημέρας, έτσι ώστε να ξέρει ότι πρέπει να ξυπνήσει (επιπλέον βοηθά στην ανάπτυξη του εγκεφάλου και στον γονεϊκό δεσμό)
 
2. Ελέγξτε τη θερμοκρασία
Γνωρίζετε ότι κοιμάστε καλύτερα σε ένα λίγο πιο δροσερό δωμάτιο;
Κρατήστε το δωμάτιο του μωρού πιο ζεστό κατά τη διάρκεια της ημέρας και πιο δροσερό κατά τη διάρκεια της νύκτας. Η ιδανική θερμοκρασία για τον ύπνο είναι γύρω στους 20°.
Μην ντύνετε το μωράκι σας με χοντρά ρούχα ένας υπνόσακος είναι ιδανικός. Επίσης να αποφεύγετε την χρήση κουβέρτας και μαξιλαριού για τον κίνδυνο ασφυξίας.
 
4. Κάντε θόρυβο
Μην υποβάλλετε το παιδί στη «θεραπεία της σιωπής». «Μοιάζει απίστευτο αλλά οι θόρυβοι που ακούν στη μήτρα είναι δύο φορές πιο δυνατοί από τον θόρυβο της ηλεκτρικής σκούπας, οπότε τα μωρά αγαπούν και χρειάζονται τον έντονο ρυθμικό θόρυβο» . Ένα ραδιόφωνο, ένα CD με ήχους της φύσης, ή αφήστε το να κοιμηθεί δίπλα στο πλυντήριο πιάτων κατά την διάρκεια της μέρας..
 
5. Κούνια
Αν χρησιμοποιήσατε αυτές τις τεχνικές , αλλά το μωρό σας εξακολουθεί να ξυπνάει κάθε – δύο ώρες, προσθέστε και το κούνημα. Βάλτε το μωρό σε ένα relax και κουνήστε το. «Είναι μύθος ότι ξεκινάτε μια κακιά συνήθεια». Θα μπορέσετε εύκολα να το κόψετε όταν το μωρό θα έχει προσαρμοστεί καλύτερα.
 
6. Περιορίστε την καφεΐνη
 Γνωρίζετε ότι μεγάλη ποσότητα διεγερτικών μπορεί να σας κρατήσει άγρυπνη με ορθάνοιχτα μάτια. Το ίδιο μπορεί να συμβεί αν θηλάζετε. Η καφεΐνη από τα ροφήματα ή από τα αναψυκτικά περνάει στο γάλα. ´Ένα μεγάλο φλυτζάνι καφέ μπορεί να επιδράσει στο νεογέννητο. Απορροφάτε από το σώμα του πολύ γρηγορότερα και παραμένει  πολύ περισσότερες ώρες από ότι στο δικό σας (96 ώρες)
 
7. Κάνε ένα γρήγορο spa
 Έρευνες που έχουν γίνει  έδειξαν ότι τα νεογνά που τους έκαναν μασάζ οι μαμάδες τους κοιμόντουσαν γρηγορότερα και πιο βαθιά. Πριν τον ύπνο κάντε ένα 15λεπτο μασάζ στα μωρά σας χρησιμοποιώντας απαλές κινήσεις, με μικρή πίεση και ένα ασφαλές παιδικό γαλάκτωμα.
 
8. Ανάπνευσε ήρεμα
Ένας τρόπος να ανταπεξέλθεις σε μια δύσκολη νύχτα. Πάρτε πιο βαθιές αναπνοές. Στέλνει στο μωρό ένα μήνυμα ηρεμίας
 
9. Δημιούργησε μια ασφαλή γωνιά ύπνου
Η λύση είναι ένα κρεβατάκι ή λίκνο το οποίο πρέπει να έχουν μαζί τους οι γονείς το πρώτο διάστημα. Ένα λίκνο το οποίο μπορεί να προσαρμοστεί στο κρεβάτι του γονιού ως επέκταση είναι η τέλεια λύση. Όταν έρθει η στιγμή που ο γονέας αποφασίσει πως το μωρό θα πάει στο δικό του χώρο ,καλό είναι να αντικαταστήσουμε την προσωπική επίβλεψη με ένα σύστημα ενδοεπικοινωνίας.
Επίσης ένα μουσικό παιχνίδι που θα τοποθετηθεί πάνω από το κρεβάτι καθησυχάζει το μωρό με τις μελωδίες και τα φώτα του, το νανουριζει  του δίνει ερεθίσματα να ανάπτυξει τις οπτικές και ακουστικές του δεξιότητες.
 
10. Δες το φως
Όταν αρχίζει να ανατέλλει, βγείτε στο λαμπρό φως όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Η έκθεση στο φως λέει στο βιολογικό τους ρολόι ότι πρέπει να είστε σε εγρήγορση. Βγείτε για βόλτα με το μωρό σας ή καθίστε μαζί του δίπλα σε ένα παράθυρο. Θα βοηθήσει και τους δυό σας να θυμάστε ότι ένα πράγμα είναι προβλέψιμο για τη μητρότητα. Όσο δύσκολη κι αν είναι η νύχτα, ο ήλιος θα ανατείλει αύριο.