Αναζητώντας το τέλειο νυφικό (plus τα πιο εντυπωσιακά νυφικά διασήμων)

Το τελευταίο που πρέπει να κάνεις όταν αναζητάς νυφικό, είναι να πανικοβληθείς. Ηρεμία κορίτσια!
Αναζητώντας το τέλειο νυφικό (plus τα πιο εντυπωσιακά νυφικά διασήμων)



Ορίσατε την ημερομηνία γάμου και τώρα έχεις βγει στην αναζήτηση νυφικού. Δύσκολη διαδικασία, αρκετά αγχωτική αλλά άκρως διασκεδαστική. Γι' αυτό οφείλεις να το χαρείς και να το «τερματίσεις» δοκιμάζοντας τα πάντα, άμα έχεις όρεξη. Κάνοντας έρευνα, λοιπόν, σε φίλες και γνωστές, και έχοντας παραστεί σε αρκετές πρόβες φίλων και συγγενών σου παραθέτουμε dos και don'ts που οφείλεις να λάβεις υπ’όψιν σου ψάχνοντας το τέλειο ρούχο.

Από τη Νεφέλη Βιτζηλαίου

Ξεκίνα να κλείνεις ραντεβού όσο το δυνατόν πιο νωρίς. Μόλις έχεις την ημερομηνία στα χέρια σου, και αφού ξέρεις την εποχή που θα παντρευτείς, κάνε μία λίστα με οίκους μόδας που σε ενδιαφέρουν και ξεκίνα τα τηλέφωνα.

Υπολόγισε ότι χρειάζεσαι μίνιμουμ 1 ώρα, μάξιμουμ 1,5 σε κάθε οίκο που θα πας, άρα μην κλείνεις τα ραντεβού αφήνοντας μόνο μία ώρα ενδιάμεσα γιατί δεν θα προλάβεις, και οι οίκοι είναι αυστηροί… στα ραντεβού τους.

Αν δουλεύεις αφιέρωσε τις καθημερινές σου σε οίκους που δουλεύουν καθημερινές. Μην χάσεις τα απογεύματά σου σε καταστήματα που είναι ανοιχτά και Σάββατα. 

Ξεκίνα με τα καταστήματα που είναι «αντιπροσωπείες» και φέρνουν νυφικά πολλών σχεδιαστών, άρα έχουν πολλά και διαφορετικά σχέδια. Στόχος στις πρώτες επισκέψεις είναι να ανακαλύψεις το στυλ που σου πηγαίνει. Θα εκπλαγείς με το πόσο μπορεί να σου πηγαίνει ένα γοργονέ νυφικό που μέχρι πρότινος φανταζόσουν πως θέλει κορμί λαμπάδα, και σίγουρα θα ξεπεράσεις πολλά ταμπού που είχες γύρω από τα νυφικά ως καλεσμένη.

Προτίμησε να φοράς πάντα μπεζ εσώρουχα όταν πηγαίνεις να δοκιμάσεις νυφικά. Ένα στράπλες σουτιέν και ένα εσώρουχο που δεν μαρκάρει σε μπεζ χρώμα, θα βοηθήσουν το νυφικό να "πέσει" καλύτερα πάνω σου και θα σου δώσουν την πιο κοντινή εικόνα στην πραγματικότητα.

Μην κολλήσεις με ένα σχέδιο. Δοκίμασε περισσότερα, ακόμη και αν είναι κουραστικό, προκειμένου να έχεις δοκιμάσει όλα τα στυλ και να ξέρεις ξεκάθαρα τι σου πηγαίνει.

Να πηγαίνεις πάντα φρεσκολουσμένη και με ένα ελαφρύ μακιγιάζ. Μια πρόβα νυφικού μετά το γυμναστήριο και τα σπυράκια να φλερτάρουν με τον καθρέφτη σίγουρα θα καταλήξει σε φιάσκο.

Τα sizes είναι κατά βάση small και extra small οπότε να είσαι προετοιμασμένη να στριμώξεις το κορμί σε μη ρεαλιστικά νούμερα, και να αφήσεις τη φαντασία σου να σε βοηθήσει σχετικά με το πώς θα ήταν το νυφικό αυτό σε άλλο μέγεθος πάνω σου.

Να το δοκιμάζεις πάντα με πέπλο. Το πέπλο κάνει τρελή διαφορά, και αν έχεις αποφασίσει να το φορέσεις, θέλεις να είσαι σίγουρη ότι πηγαίνει με το υπόλοιπο outfit. Μην βρεθείς προ εκπλήξεως την παραμονή του γάμου σου.

Να έχεις πάντα στο μυαλό σου το budget που θέλεις να ξοδέψεις, αλλά να είσαι επίσης έτοιμη για γερό παζάρι. 

Όταν δοκιμάσεις κάποιο νυφικό που σου αρέσει και είσαι κοντά στο να πεις "αυτό είναι", περπάτησε το στον χώρο, κάνε πως χορεύεις κλπ. Τα περισσότερα νυφικά είναι αρκετά βαριά και καθόλου ευχάριστα στην κίνηση. Αν, λοιπόν, πρέπει να έχεις και τα παρανυφάκια όλο το βράδυ αλά μπρατσέτα να στο κρατάνε για να χορεύεις, τότε… next please!

Καλό είναι να πηγαίνεις πάντα με τους ίδιους ανθρώπους στις πρόβες, για να έχουν πλήρη εικόνα των όσων έχεις δοκιμάσει και να μπορέσουν να πουν πιο εύκολα τη γνώμη τους.

Φωτογραφίες! Πολλές φωτογραφίες. Για να μπορείς μετά να τα ξαναδείς και να βοηθηθείς στην επιλογή σου. 

Τέλος, να είσαι προετοιμασμένη γιατί πολλά από τα νυφικά που θα δοκιμάσεις πιθανότατα να σου πηγαίνουν. Αλλά να έχεις πάντα στο μυαλό σου πως δεν ψάχνεις μόνο κάτι που να σου πηγαίνει, αλλά και κάτι που θα είναι εσύ.

Καλό κουράγιο, υπομονή και να ξέρεις ότι θα λάμψεις εκείνη την ημέρα όχι γιατί το ρούχο θα κάνει 1.000 ή 10.000 ευρώ, αλλά γιατί θα είσαι ευτυχισμένη που έχεις τον άνθρωπο που λατρεύεις δίπλα σου και ξεκινάς ένα νέο κεφάλαιο στη ζωή σου επισήμως!

Για περισσότερα tips www.yes-i-do.gr