Αγόρια προσοχή: Γάμους έχουμε; Ό,τι πρέπει να ξέρεις για το σωστό grooming

Λαμβάνοντας υπόψη μας την τάση που θέλει τους περισσότερους άντρες να καλλιεργούν γενειάδα, να μην υποκύπτουν στο preppy trim και γενικότερα να αφήνουν πλούσιο μουστάκι, ετοιμάσαμε ένα άρθρο για εσάς τους εκλεκτούς.
Αγόρια προσοχή: Γάμους έχουμε; Ό,τι πρέπει να ξέρεις για το σωστό grooming



Αγαπημένοι μας γαμπροί, ξέρουμε πως ενδεχομένως να σας αφήνουμε λίγο πίσω, μιας και οι μέλλουσες νύφες είναι στο επίκεντρο του γαμήλιου ενδιαφέροντος. Όχι όμως, δεν σας έχουμε ξεχάσει. Λαμβάνοντας υπόψη μας την τάση που θέλει τους περισσότερους άντρες να καλλιεργούν γενειάδα, να μην υποκύπτουν στο preppy trim και γενικότερα να αφήνουν πλούσιο μουστάκι, ετοιμάσαμε ένα άρθρο για εσάς τους εκλεκτούς. Κι αν ο σοφός λαός λέει ότι «στο τέλος ξυρίζουν τον γαμπρό», εμείς απαντάμε ένα βροντερό «όχι».  Σας έχουμε όμως μερικές συμβουλές σχετικά με το τι θα πρέπει να φροντίσετε ώστε τα γένια σας να είναι κατάλληλα για την ημέρα του γάμου σας.

Από την Ειρήνη Θεοδόση

Το πιο σημαντικό όλων: Ποτέ –μα ποτέ- δεν αποφασίζουμε να αλλάξουμε look δύο ημέρες πριν τον γάμο, γιατί ο κίνδυνος της παταγώδους αποτυχίας χτυπάει κόκκινο. Αν όντως θέλετε να εμφανιστείτε με διαφορετικό look στον γάμο σας, τότε καλό είναι να πειραματιστείτε τουλάχιστον δέκα ημέρες πιο πριν, ώστε να έχετε χρόνο να διορθώσετε ό,τι πάει στραβά.

Ακόμη  κι αν είστε απλοί καλεσμένοι, καλό είναι να επιμεληθείτε το look σας πριν τον γάμο. Τώρα είναι η ευκαιρία να κάνετε δώρο στον εαυτό σας μια επίσκεψη σε barber shop (υπάρχουν πολλά που έχουν ανοίξει τελευταία, με vintage αισθητική και με ικανότατους μπαρμπέρηδες, επικοινωνήστε μαζί μας για πληροφορίες) και να δεχτείτε τη βοήθεια του ειδικού για την τέλεια εμφάνισή σας.

Αν έχετε μουστάκι ή τριμάρετε τα μούσια ή τη γενειάδα σας, δίνοντας σχήμα, αποφύγετε να το κάνετε την ημέρα του γάμου (αν δεν έχετε επιλέξει τη φροντίδα κάποιου ειδικού και το επιμελείστε μόνοι σας), γιατί ενδέχεται το ξύρισμα να σας προκαλέσει ερεθισμούς. Προτιμήστε να το κάνετε μια ημέρα πριν και εφαρμόστε μια ενυδατική κρέμα ώστε να καταπραΰνετε το δέρμα από τυχόν ερεθισμούς.

Αν προτιμάτε τη γενειάδα, είναι σημαντικό να της δώσετε φόρμα για την τόσο σημαντική αυτή ημέρα. Χρησιμοποιήστε ειδικό κερί και προϊόντα styling που μπορείτε να βρείτε με μια απλή αναζήτηση στο διαδίκτυο (beard wax) ή σε συνεργασία με τον κομμωτή σας.

Είναι πολύ σημαντικό, μία εβδομάδα πριν τον γάμο, να ενυδατώσετε τα γένια σας χρησιμοποιώντας ένα φυσικό έλαιο με ενυδατική δράση, όπως το έλαιο καρύδας, το αμυγδαλέλαιο και το καστορέλαιο. Αν τα γένια δεν είναι πολύ ξηρά και άγρια κι απλά αντιμετωπίζετε «ξηρή υφή» και ατίθαση τρίχα, χρησιμοποιήστε το έλαιο kukui που είναι το  υπέρτατο ενυδατικό για την τρίχα και με θρεπτική δράση. Τα έλαια αυτά τα εφαρμόζετε βράδυ και τα ξεπλένετε το πρωί.

Όταν διαλέγουμε κοστούμι, έχουμε πάντα στο νου μας το τι μούσια θα έχουμε στην εκκλησία. Πάντα! Και προσέχουμε πως θα συνδυάσουμε γραβάτες, παπιόν και τα λοιπά. Για την ώρα, ζητήστε τη γνώμη της αγαπημένης, του μπαμπά και των φίλων σας. Θα επανέλθουμε όμως με αναλυτικότερο άρθρο!

Τέλος, φροντίζουμε για την υγιεινή της γενειάδας μας την ημέρα του γάμου. Δηλαδή, αφού έχουμε πάει στον μπαρμπέρη και μας έχει φτιάξει τα μούσια και τα γένια κλπ, αφού έχουμε αγοράσει τα προϊόντα styling, είναι πολύ πολύ σημαντικό, να ρίξετε ένα γερό σαπούνισμα (με σαμπουάν κατά προτίμηση) στη γενειάδα, να βάλετε τα απαραίτητα λάδια, κεριά και κρέμες  και να αποφύγετε το άρωμα πάνω στην τρίχα, ώστε να μη μπερδευτούν τα αρώματα και δώσουν κακό αποτέλεσμα.

Σε κάθε περίπτωση, να μην ξεχνάτε πως η είναι η δικιά σας ημέρα και πρέπει να έχει το δικό σας στυλ. Να κάνετε και να βάλετε ό,τι σας κάνει να νιώθετε άνετα και «ο εαυτός σας».  Enjoy gentlemen!

 

Θέλεις περισσότερες συμβουλές; Μπες στο www.yes-i-do.gr