7 στιλιστικά tips για πιο εναλλακτικούς γαμπρούς

Το Yes I Do δίνει ιδέες για τους γαμπρούς που θέλουν να ξεφύγουν από το κλασικό ντύσιμο και να κερδίσουν τις εντυπώσεις.
7 στιλιστικά tips για πιο εναλλακτικούς γαμπρούς



Ναι εντάξει, είθισται ο γαμπρός να φοράει κοστούμι και όλα πάνω του να είναι  ταιριαστά και να αγγίζουν τα όρια του κλασικού. Το κοστούμι να είναι μαύρο, μπλε, γκρι, άντε και ένα μπεζάκι για τον «καλοκαιρινό γαμπρό». Το παπούτσι να «παίζει» μεταξύ moccasin ή κλασικού δέρματος, με αντίστοιχες αποχρώσεις σε αυτές του κοστουμιού. Να φοράει γραβάτα (πάντα κοντά στις αποχρώσεις του κοστουμιού) ή παπιγιόν και μπουτονιέρα ασορτί με την ανθοδέσμη της νύφης. Το something blue, something old ή new στοιχείο δεν υπάρχει στο ντύσιμό του. Εμείς λέμε ΟΚ σε όλα τα παραπάνω, αλλά δεν βλάπτει κι ένα εναλλακτικό στοιχείο που θα δώσει το κάτι διαφορετικό στο σύνολό του. Άλλωστε η μέρα του γάμου είναι και η δική του μεγάλη ημέρα.

Από την Αργυρώ Γιακούμα

Ναι στις τιράντες και τα γιλέκα

Όπως θα καταλάβετε εμείς εδώ αγαπάμε τις τιράντες και τα γιλέκα στα αγόρια γιατί δίνουν τον αέρα και την αίσθηση μια άλλης εποχής στο ανδρικό ντύσιμο. Αντί λοιπόν για σακάκι, γιατί δεν δοκιμάζετε να ολοκληρώσετε το wedding ντύσιμό σας,  είτε βάζοντας τιράντες, είτε κάποιο γιλέκο. Μπορείτε να βρείτε μεγάλη ποικιλία και χρώματα, να «παίξετε» με τις αντιθέσεις στο ντύσιμό σας, αλλά και να ταιριάξετε τιράντα ή γιλέκο με το παπούτσι σας. Σε καμία περίπτωση όμως, μην μπλέξετε πολλά χρώματα μαζί. Στον γάμο σας πάτε και όχι στο πατρινό καρναβάλι. Τέλος μπορείτε να  συνεννοηθείτε με τον κουμπάρο σας και να «κινηθείτε» στιλιστικά στο ίδιο mood.

Οι κάλτσες που κάνουν τη διαφορά

Τα αξεσουάρ παίζουν μεγάλο ρόλο στο ντύσιμο αν ξέρετε να κάνετε τους σωστούς συνδυασμούς, χωρίς να γίνετε άλλη μια καρικατούρα στον fashion χάρτη. Υποστηρίξτε ένα goth glam style. Βάλτε total black κοστούμι, φροντίστε το παντελόνι να είναι ελαφρώς κοντό στο ύψος του αστραγάλου το πολύ και βάλτε την πιο extreme κάλτσα που μπορεί να «κρύβατε» και να ντρεπόσασταν για αυτή. Προσοχή όμως και εδώ στους συνδυασμούς χρωμάτων, αλλά και στις αντιθέσεις που θέλετε εσείς να δημιουργήσετε.

Fifty shades of green

Χρησιμοποιήστε γήινους τόνους χρωμάτων στην επιλογή του κουστουμιού. Γιατί όχι, λοιπόν το πράσινο χρώμα που συμβολίζει και την ελπίδα για ζωή; Μπορείτε να ξεφύγετε από το μονόχρωμο πουκάμισο και να προτιμήσετε το καρό pattern που θα δώσει έναν πιο νεανικό αέρα στο σύνολο αλλά και μια british πινελιά! 

Το καπέλο

Εάν θέλετε να δώσετε μια αίσθηση Αμερικής του 1900, τότε μπορείτε άνετα να βάλετε κοστούμι ή και φράκο. Προσοχή όμως, το σύνολο επιβάλλει και καπέλο για να θεωρείται ολοκληρωμένο, και αν αγόρια δεν ξέρετε πώς να το υποστηρίξετε, αρκεί να δείτε τον Clive Owen στη σειρά The Knick! Η παραπάνω πρόταση είναι ιδανική για θεματικούς γάμους, που αγαπούν τις δεκαετίες του ΄20 και του ’30. Στην περίπτωση πάλι ενός καλοκαιρινού γάμου, ένα panama hat θα ήταν ιδανικό για την περίσταση. 

Σακάκι ή γραβάτα;

Αρχικά να πούμε ότι δεν μπορείτε να τονίσετε και τα δύο.  Αν επικεντρωθείτε στο σακάκι, τότε φροντίστε να διακρίνεται από κάποιο σχέδιο, όπως αυτό με τα αστεράκια που προτείνει ο οίκος Dior για την FW2014 Homme Collection (το συγκεκριμένο βγαίνει και σε παντελόνι για τους πολύ πρωτοποριακούς γαμπρούς) . Αν πάλι θέλετε να επικεντρωθείτε στη γραβάτα, τότε από σχέδια, χρώματα και θεματολογία π.χ. από τον κινηματογράφο,  θα βρείτε ουκ ολίγα στην αγορά αλλά και στο διαδίκτυο (zazzle.co.uk/alternative+ties)

Το καφέ Tuxedo

Κάντε τη διαφορά με ένα σακάκι κοτλέ σε καφέ απόχρωση κάνοντας αντίθεση με τη γραβάτα, ή τολμήστε το total brown suit, Αφού το προτείνει και ο οίκος Ralph Lauren από την σειρά purple label, γιατί όχι; 

Το πάντα κλασικό casual dress code

Για το τέλος σας αφήσαμε την πιο εναλλακτική πρόταση: Το jean. Αν είστε λίγο ροκ ή σας αρέσει το sporty chic look τότε η πιο safe αλλά και εναλλακτική ταυτόχρονα επιλογή είναι το total denim look. Αρκεί μόνο να το συνδυάσετε με τα σωστά αξεσουάρ (σακάκι σε άλλο ύφασμα, παπιγιόν, sneakers) και δεν πρόκειται να λάβετε αρνητικά σχόλια (ιδανική πρόταση και για πολιτικό / πρωινό γάμο).

Περισσότερες ιδέες, tips και συμβουλές στο www.yes-i-do.gr