Παντρεύεσαι από το Σαββατοκύριακο; Πώς να μην τσακωθούν οι καλεσμένοι σου

Δυστυχώς, δεν θα είσαι το επίκεντρο του γάμου γι’ αυτό ανάλαβε δράση.
Παντρεύεσαι από το Σαββατοκύριακο; Πώς να μην τσακωθούν οι καλεσμένοι σου



Μάλλον αυτή τη στιγμή θα σκέφτεσαι ότι δεν είσαι και η πιο τυχερή νυφούλα του κόσμου. Όπως θα έχεις διαπιστώσει, η ημερομηνία που έκλεισες αποδείχτηκε ελαφρώς άστοχη και ενδεχομένως να κατηγορείς τον σύντροφό σου που επέμενε να κάνετε το γάμο αρχές Ιουλίου και όχι εκεί λίγο μετά το 15Αύγουστο που τα κτήματα είναι και πιο φτηνά. 

Δεν πειράζει όμως, και οι δυσκολίες μες τη ζωή είναι. Μακάρι, δηλαδή, αυτές να ήταν οι δυσκολίες της ζωής. Σαν νύφη λοιπόν, έχεις να αντιμετωπίσεις δύο βασικά προβλήματα: Πρώτον, πρέπει ν' αποδεχτείς ότι τα φακελάκια δεν θα πάνε σύννεφο όπως ήλπιζες (εκτός και αν στήσεις στην είσοδο μηχάνημα για πληρωμές με κάρτα) αλλά και ότι υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο οι καλεσμένοι σου να αρπαχτούν και να χωριστούν στους λεγόμενους «ΝΑΙδες» και «ΟΧΙδες». Το θέμα είναι, τώρα, πώς θα διαχειριστείς όλη αυτή την κατάσταση. 

Ακολούθησε το παρακάτω στρατηγικό σχέδιο και ίσως γλιτώσεις την πόλωση στο γάμο σου. 

Οργάνωσε τα τραπέζια

Όχι, δεν σου συστήνω να βάλεις δεξιά τους δεξιούς και αριστερά τους αριστερούς. Δεν είναι τόσο απλό. Το θέμα δεν είναι να κάτσουν στα ίδια τραπέζια εκείνοι που συμφωνούν ιδεολογικά αλλά να υπάρξει μια ισορροπία. Να διασκορπίσεις, δηλαδή σε διάφορα τραπέζια τους καλεσμένους που ξέρεις ότι είναι φανατισμένοι και να του σπάσεις με τους πιο διαλλακτικούς. Μπορείς επίσης, κοντά στους αγριεμένους καλεσμένους να βάλεις τα πιο όμορφα κορίτσια – αγόρια του γάμου για να τους αποσπάσουν την προσοχή. Ή και κανένα χαριτωμένο παιδάκι ώστε όλοι να λένε πόσο γλυκούτσικο είναι. 

Οι καλοί φίλοι

Επόμενο βήμα είναι να ενημερώσεις τους πολύ στενούς σου φίλους να μην ξεκινούν συζητήσεις για πολιτική ή και να τις αποτρέψουν. Γιατί μη νομίζεις ότι και αυτό είναι αυτονόητο. Στείλε ένα ομαδικό mail στους αγαπημένους σου και εξήγησέ τους πόσο σημαντικό είναι για σένα αυτός ο γάμος να γίνει σε καλό κλίμα, χωρίς εντάσεις. Και να είσαι σίγουρη ότι θα το προσπαθήσουν. 

Ξέχνα την tv

Μια φίλη μου μου είπε ότι έχει βαφτίσια αυτή την Κυριακή και ότι η οικογένεια θα τοποθετήσει γιγαντοοθόνη στη γιορτή. Αν και καταλαβαίνω απόλυτα την αγωνία όλων για το αποτέλεσμα, παρόλα αυτά το θεωρώ μεγάλο λάθος. Γιατί με αυτό τον τρόπο ανοίγεις το κουτί της Πανδώρας. Τα σχόλια είναι αναπόφευκτα και σίγουρα θα είναι διχαστικά. Οπότε, ξέχνα το καλύτερα. Υπάρχουν και τα κινητά για όποιον θέλει να ενημερώνεται σιωπηρά.  

Ώρα για χορό και φωτογραφίες

Δώσε στους έμπιστούς σου σαφείς εντολές. Όταν αισθάνονται πως ξεκινάει μια συζήτηση που θα εξελιχθεί σε καβγά πρέπει να τους πιάσουν τους εμπλεκόμενους για χορό ή να στείλουν τον φωτογράφο να διώξει την ένταση με μερικά κλικ. Δεν ξέρω αν πιάνει το κόλπο αλλά πού ξέρεις;  

Διάδωσε ένα κουτσομπολιό

Ένας άλλος τρόπος για να αποδιοργανώσεις τους καλεσμένους και να τους δώσεις τροφή για συζήτηση είναι το κουτσομπολιό. Φαντασία έχεις. Επινόησε μια ιστορία. Πες ότι η Μαρία έκανε one night stand με τον Παντελή Παντελίδη, ότι ο Πέτρος πάει να ζήσει στο Ντουμπάι γιατί ερωτεύτηκε, ότι ο Μανώλης από gay έγινε straight.   

Bonus tip: To playlist

Απόφυγε τραγούδια όπως «όχι, όχι, όχι το μωρό μου», «ναι σε σένανε μιλάω, ναι σε σένα που αγαπάω», «όχι σε όλα», «ναι θα πω αφού με ξέρω πάλι» . Όπως επίσης, ότιδήποτε σε Σάκη Ρουβά, Βασίλη Παπακωνσταντίνου ή Νανά Μούσχουρη. Για ευνόητους λόγους. 

Καλή επιτυχία και στα δικά μας!  

Δες ΕΔΩ 10 ιδέες για τους καλοκαιρινούς γάμους.