Το ήξερες; Το καλοκαίρι είναι η καλύτερη περίοδος για να μείνεις έγκυος!

Δες γιατί...
Το ήξερες; Το καλοκαίρι είναι η καλύτερη περίοδος για να μείνεις έγκυος!



Λίγο ο ήλιος, λίγο η καλή διάθεση, λίγο το καταγάλανο του ουρανού και της θάλασσας, το καλοκαιράκι είναι η εποχή που είσαι λίγο πιο χαρούμενη από το χειμώνα, λίγο πιο χαλαρή και λίγο πιο ερωτευμένη... Ας σταθούμε σε αυτό το τελευταίο! Γιατί αν νιώθεις έτσι και αν η σχέση σου με τον άνθρωπό σου έχει περάσει σε άλλο επίπεδο, αν σκέφτεστε να μεγαλώσετε την οικογένειά σας με ένα μωράκι, τότε τώρα είναι η κατάλληλη εποχή.

Σύμφωνα με επιστήμονες, το σπέρμα του άνδρα είναι πιο δυνατό τους καλοκαιρινούς μήνες. Πιο συγκεκριμένα, τον Ιούλιο και τον Αύγουστο είναι η ιδανική εποχή για να μείνεις έγκυος, μιας και το σπέρμα τον ανδρών είναι πιο δυνατό από κάθε άλλο μήνα του χρόνου. Αυτό, σύμφωνα με τους επιστήμονες,  οφείλεται στην αλλαγή που σημειώνεται στα επίπεδα των ορμονών του οργανισμού μας, όπως είναι η τεστοστερόνη.

Η υπογονιμότητα στα ζευγάρια, είναι ένα πολύ σύνηθες φαινόμενο και στην εποχή μας. Ένα στα έξι ζευγάρια προσπαθούν για περισσότερο από ένα χρόνο να αποκτήσουν παιδάκι. Στις μισές από αυτές τις περιπτώσεις, η ευθύνη βαραίνει τους άνδρες.

Το να συλλάβει μια γυναίκα, είναι μια περίπλοκη διαδικασία, που μοιάζει σαν μικρό θαύμα. Το σπέρμα του άνδρα, πρέπει να περάσει μέσα από τον τράχηλο της μήτρας, τη μήτρα και τη σάλπιγγα και η διαδικασία αυτή συμβαίνει πολύ γρήγορα και καταλήγει στη γονιμότητα, στη δημιουργία του μικρού εκείνου σπόρου που φέρνει τεράστια ευτυχία στο ζευγάρι και αλλάζει τη ζωή τους για πάντα. Ένα αδύναμο σπέρμα όμως, εμποδίζει αυτή τη διαδικασία και μειώνει τις πιθανότητες της σύλληψης.

Σε μια έρευνα που εκπονήθηκε στο Κέντρο Αναπαραγωγικής Ανικανότητας του Ιατρικού Πανεπιστημίου της Πάρμας, οι γιατροί μάζεψαν δείγμα σπέρματος από 5.188 άνδρες.Τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν ότι το ανδρικό σπέρμα λειτουργεί καλύτερα και πιο αποδοτικά το καλοκαίρι.  Παρόλο που το πόρισμα της έρευνας έδειξε ότι το σπέρμα είναι πιο δυνατό το χειμώνα, το καλοκαίρι είναι πιο κινητικό. Αυτό σημαίνει ότι γλιστράει καλύτερα μέσα από τη γυναικεία μήτρα και τον τράχηλο, για να καταλήξει τελικά επιτυχώς στον προορισμό του. Για όλο αυτό, οφείλονται οι ορμόνες.

Αν λοιπόν έχετε αποφασίσει να βάλετε μπρος για ένα παιδάκι, τώρα είναι η κατάλληλη εποχή..