Το πρώτο Ελληνικό brand αρωμάτων THÉO PARFUMS, θα σου γίνει εμμονή

Ο δημιουργός Θεόδωρος Καλοτίνης μοιράζεται όλα τα μυστικά του και μας συμβουλεύει για τι άλλο; για τα αρώματα
Το πρώτο Ελληνικό brand αρωμάτων THÉO PARFUMS, θα σου γίνει εμμονή



Όταν το 2016, βλέπεις νέους Έλληνες να δημιουργούν και να κάνουν το όνειρό τους πραγματικότητα (και ειδικότερα στην ίδια τους την χώρα), δεν έχεις μόνο παρά να εμπνέεσαι και να σκάει ένα μεγάλο χαμόγελο στο πρόσωπο σου. Ένας τέτοιος νέος είναι ο Θεόδωρος Καλοτίνης, ο οποίος έκανε την μεγάλη του αγάπη, την αρωματοποιία, επάγγελμα και με ένα μεγάλο event, θα παρουσιάσει σε λίγες μέρες την δουλειά του, στον ευρύ κόσμο!

Συγκεκριμένα, την Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου στις 17:00 έως τις 20:00 στα GALERIE DE BEAUTE στο THE MALL ATHENS ο αρωματοποιός Θεόδωρος Καλοτίνης παρουσιάζει την σειρά χειροποίητων αρωμάτων του, με υπογραφή από τα πιο εκλεπτυσμένα συστατικά της Ελληνικής φύσης και όχι μόνο!

Εμείς πήραμε μια μίνι συνέντευξη από τον δημιουργό των αρωμάτων, για να μάθεις περισσότερα για τα νέα αρώματα που θα σου γίνουν εμμονή!

Πώς αποφάσισες στην Ελλάδα του 2016 να ασχοληθείς με την αρωματοποιία;

Θ.Κ:¨Το να ξεκινήσεις κάτι καινούριο στην Ελλάδα του 2016, είναι δεόντως αποτρεπτικό. Είναι σαν ο απρόσωπος κρατικός μηχανισμός να προσπαθεί να αποτρέψει κάθε ιδιωτική πρωτοβουλία και καινοτομία. Νέοι με ιδέες υπάρχουν πολλοί, και αυτό ακριβώς είναι που χρειάζεται η Ελλάδα στη φάση αυτή. Η γραφειοκρατία όμως σαν ένα απροσπέλαστο τείχος, φαίνεται μα αντιτίθεται σε κάθε τι νέο και δημιουργικό.Πάντα με τραβούσαν οι όμορφες μυρωδιές... πάντα είχα την ανάγκη, ήδη από  μικρό παιδί, να μαζεύω άνθη και να τα μπλέκωμεταξύ τους, αναζητώντας  συνδυασμούς που θα με ταξιδέψουν στον μαγικό κόσμο των αρωμάτων. Στα μαθητικά μου χρόνια οι περισσότερες απορίες και όλο μου το ενδιαφέρον περιστρέφονταν γύρω από τα λουλούδια, τα μπαχάρια και γενικά τις μυρωδιές. Στην εφηβεία ήμουν συλλέκτης αρωμάτων. Όμως αυτό που με ώθησε πραγματικά να ασχοληθώ με την αρωματοποιία είναι το γεγονός πως από πολύ μικρή ηλικία μπορούσα να αντιληφθώ την σύσταση των αρωμάτων που φορούσαν οι γύρω μου.

Έχεις κάνει κάποιες αντίστοιχες σπουδές;

Θ.Κ: Μετά από πολύ κόπο και μεγάλη έρευνα ανακάλυψα την δική μου πατέντα ευρεσιτεχνίας, φτιάχνοντας με τον δικό μου, μοναδικό, τρόπο τα αρώματα μου.Από εκεί και πέρα, όλοι οι δρόμοι οδηγούσαν στην παγκόσμια πρωτεύουσα των αρωμάτων, την πόλη Grasse της Γαλλίας. Ήταν ένα όνειρο ζωής να επισκεφθώ την πόλη αυτή. Εκεί παρακολούθησα ένα ταχύρρυθμο στο private school της Galimard. Η εμπειρία είναι εκείνη που μας μαθαίνει πολλά, η εμπειρία και η αγάπη.

Ποια είναι η πρώτη ύλη σου για τα αρώματα που δημιουργείς, και από πού την προμηθεύεσαι;

Θ.Κ: Η βασική πρώτη ύλη για την δημιουργία των αρωμάτων μου είναι τα εθαίρια έλαια. Ακατέργαστα, μοναδικά συτατικά από την Ελληνική φύση και όχι μόνο. Στάθηκα τυχερός διότι συνεργάζομαι με την εταιρία φυσικών καλλυντικών bioaroma που εδρεύη στην Κρήτη και παράγει στο αποστακτήριο της μοναδικά εθαίρια έλαια!

Πώς μπορεί να επιλέξει μια γυναίκα το σωστό άρωμα;

Θ.Κ: Ο τρόπος για να επιλέξουμε ένα άρωμα είναι: να δοκιμάσουμε έως 3 αρώματα τη φορά ψεκάζοντας πάνω στα ειδικά χαρτάκια (blotters) που μας προσφέρουν τα καταστήματα καλλυντικών.

Αυστηρά, δοκιμάζουμε μέχρι και 3 αρώματα διότι η όσφρηση μας ενδέχεται να μπερδεύτει και θα κάνουμε λάθος επιλογή, βοηθάει την όσφρηση το να μυρίσουμε μερικούς κόκκους καφέ.
Αν μας κάλυψη η πρώτη αίσθηση στο χαρτί περνάμε το άρωμα στο δέρμα για να είμαστε σίγουροι για την επιλογή μας.Ψεκάζουμε 2 φορές στο εσωτερικό του καρπού και περίμενουμε 5 λεπτά μέχρι να το μυρίσουμε ξανά. Το ίδιο άρωμα μπορεί να μυρίζει τελείως διαφορετικά σε κάθε άνθρωπο και αυτό οφείλεται στο ph της κάθε επιδερμίδας. Το άρωμα είναι το βασικό συστατικό της εικόνας που θέλουμε να δείξουμε στους γύρω μας.

Από πού μπορούμε να προμηθευτούμε τα αρώματά σου και τι κόστος έχουν σε σχέση με αρώματα γνωστών οίκων του εξωτερικού;

Θ.Κ: Τα αρώματα της σειράς μου μπορείτε να τα προμηθευτείτε από συγκεκριμένα σημεία στην Ελλάδα, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη αποκλειστικά σταGALERIEDEBEAUTE και σε 3 επιλεγμένα καταστήματα τους, στο TheMallAthens, στο ShoppingHouseστον Άλιμο και στοMediterraneanCosmos στηνΘεσσαλονίκη καθώς και στο onlineshopwww.theoparfums.com. Σχετικά με την τιμή, ήταν προσωπική μου ανάγκη να είναι πολύ λογική κιας κοστίζουν τα εθαίρια έλαια μια περιουσία, διότι ήθελα ο καθένας να μπορει να απολαυση την αξία της υψηλής αρωματοποιίας και τις μοναδικές ιδιότητες των εθαιρίων ελαίων,  το κόστος κάθε μπουκλιού ανέρχεται μόλις στα 35 ευρώ τα 30ml.

Ποια είναι τα όνειρά σου για το μέλλον;

Θ.Κ: Αυτό που ονειρεύομαι για το μέλλον είναι να φύγει όλη αυτή η δυστυχία που έχει στοιχειώσει τη χώρα μας, και για αυτό το λόγο θα ήθελα να αφήσω ένα λιθαράκι αισιοδοξίας πίσω μου! Από μέσα μου πηγάζει η ανάγκη να δημιουργώ χαμόγελα με τις αρωματικές μου συνθέσεις. Φυσικά βρισκόμαστε μόλις στην αρχή και θέλω τα βήματα που κάνω να είναι σταθερά και όχι βιαστικά. Έχω στο μυαλό μου πολλές ιδέες. Το αύριο της THEO PARFUMS, ενός brand που είναι ουσιαστικά παιδί μου, το οποίο θα αγαπώ μέχρι να φύγω από τη ζωή, το βλέπω να λάμπει σαν ένα αστραφτερό διαμάντι και αυτή η σιγουριά πηγάζει από τον κόσμο και την αγάπη με την οποία αγκαλιάζει οτιδήποτε δημιουργώ και από εκείνους που καθημερινά προτιμούν πιστά και με τόση αγάπη τα αρώματα της σειράς μου, αλλά και από το ατέρμονο πάθος μου για τον μαγικό κόσμο των αρωμάτων. Σίγουρα στη ζωή δεν είναι τίποτα δεδομένο, θα υπάρξουν και δύσκολες στιγμές ίσως και αποτυχίες. Αγάπη χρειάζεται μόνο και θάρρος για να προσπερνάς κάθε εμπόδιο, κι εγώ έχω την εντύπωση πως τα διαθέτω!

Κάνε like στο THÉO PARFUMS εδώ και μάθε όλα τα τελευταία νέα από τα αγαπημένα σου αρωμάτα!