Τέρμα στο μανικιούρ που χαλάει μέσα σε δύο μέρες! Μάθε να τα σωστά βήματα

Δες τι κάνεις λάθος στην ρουτίνα σου.
Τέρμα στο μανικιούρ που χαλάει μέσα σε δύο μέρες! Μάθε να τα σωστά βήματα



Πόσες φορές δεν έχεις γκρινιάξει στις φίλες σου για το μανικιούρ που σου χάλασε αμέσως. Αφιέρωσες ένα ολόκληρο απόγευμα για να φτιάξεις τα τέλεια νύχια και μέσα σε δύο μέρες οι άκρες έχουν ξεφτίσει! Πως να μην σε πιάσουν τα νεύρα σου. Δες εδώ ποια είναι τα σωστά βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις ώστε να διαρκέσει παραπάνω το μανικιούρ σου.

 

Προσπέρασε το μούλιασμα των νυχιών

Όταν σου κάνει η αισθητικός το μανικιούρ, μουλιάζει τα νύχια σου σε ζεστό νερό για να μαλακώσουν τα πετσάκια σου. Βέβαια το νύχι λειτουργεί σαν σφουγγάρι, διαστέλλεται στο νερό και όταν στεγνώσει συστέλλεται πάλι με αποτέλεσμα να ραγίσει το μανό σου.

Καθαρή βάση

Πρέπει να ξεκινήσεις με μια καθαρή βάση. Καθάρισε τα νύχια σου με ασετόν και ας μην τα είχες βαμμένα για να βγάλεις την λιπαρότητα ή βρομιές.

Κάνε όλα τα βήματα

Αν βιάζεσαι περνάς δύο στρώσεις μανό και έφυγες αλλά μόνο που δεν θα σου κρατήσει έτσι πολύ το μανικιούρ. Πάρε τον χρόνο σου, βάλε πρώτα μια βάση, πέρασε τις δύο στρώσεις και τελείωσε με top coat.

Άφησε τα νύχια να στεγνώσουν εντελώς

Μπορεί εσύ να νομίζεις πως στέγνωσαν αλλά η αλήθεια είναι ότι μπορεί να φτάσει έως και τις 12 ώρες μέχρι να στεγνώσουν πλήρως. Απέφυγε λοιπόν να κάνεις δουλειές στο σπίτι όπου χρειάζονται τα δάχτυλα όπως είναι το πλύσιμο των πιάτων, το άπλωμα των ρούχων.

Ανανέωσε το μανικιούρ σου

Άπλωσε κάθε δύο μέρες μια λεπτή στρώση top coat για να γίνουν τα νύχια σου πάλι λαμπερά και να μην χαλάσουν. Φρόντισε να “σφραγίσεις” και τις άκρες που χαλάνε πρώτα.