5 τρόποι για να σταματήσεις να τρως τα νύχια σου

Λίγο πείσμα, λίγη υπομονή και θα τα καταφέρεις!
5 τρόποι για να σταματήσεις να τρως τα νύχια σου



Το να σταματήσεις να τρως τα νύχια σου μπορεί να είναι το ίδιο δύσκολο με το να κόψεις το τσιγάρο. Μπορεί να μην ξέρω για το τσιγάρο, ξέρω σίγουρα όμως πόσο δύσκολο είναι να αφήσεις τα νύχια σου σε ησυχία. Σίγουρα θέλεις να σταματήσεις αυτή τη συνήθεια γιατί δεν είναι και το πιο σέξι θέαμα αλλά πώς;;; Μπορεί να έχεις δοκιμάσει ένα σωρό διαφορετικούς τρόπους και αυτή η προσπάθεια που θα κάνεις να είναι χιλιοστή αλλά υπάρχουν και άλλοι τρόποι...

 

Είναι ανθυγιεινό

Χρησιμοποιείς συνέχεια τα χέρια σου οπότε μπορείς να φανταστείς ότι δεν είναι και πολύ υγιεινό να τα βάζεις στο στόμα σου. Τα περισσότερα βακτήρια μαζεύονται κάτω από τα νύχια οπότε όταν τα δαγκώνεις τα βάζεις όλα μέσα, δεν είναι μόνο αηδιαστικό στη σκέψη αλλά μπορείς πολύ εύκολα να κολλήσεις μια (ελαφριάς μορφής) αρρώστια. Τέλος, μπορείς να φθείρεις τα δόντια σου αν το κάνεις συχνά. Τώρα που τα γνωρίζεις όλα αυτά μπορεί να σου αρκεί για να το κόψεις.

Ζήτησε βοήθεια

Είναι δικός σου εθισμός άρα εσύ πρέπει να το σταματήσεις. Σου έχει γίνει τέτοια συνήθεια όμως που πολλές φορές δεν το καταλαβαίνεις καν ότι τα τρως; Ενημέρωσε τους κοντινούς σου ότι προσπαθήσεις να το κόψεις και πες τους ότι όποτε σε βλέπουν να τα δαγκώνεις να σου φωνάζουν ή και να σου ρίξουν κάποιο χαστούκι στο χέρι μήπως και το καταλάβεις.

Ξύδι

Βάλε ξύδι στα δάχτυλά σου που δεν είναι και και πολύ νόστιμο για να σε αποθαρρύνει κάθε φορά που θα βάζεις τα δάχτυλά σου στο στόμα.

Ψεύτικα νύχια

Είναι πολύ απλό. Δεν μπορείς να τα δαγκώσεις και ας θέλεις!

Hansaplast

Βάλε σε ένα νύχι Hansaplast ή και σε όλα αλλά τότε μπορεί να σε κοιτάνε περίεργα. Έτσι θα θυμηθείς ότι είσαι στην προσπάθεια να κόψεις την κακιά συνήθεια.

Motivation

Μπορεί να είναι κάποιος που σου αρέσει, μπορεί να είναι ένα μανικιούρ που είδες και σου άρεσε ή μπορεί να το δεις σαν πρόκληση. Βρες κάτι που θα σου δώσει την δύναμη για να σταματήσεις. Το πρώτο σίγουρα έχει δουλέψει για μένα (μέχρι που χωρίσαμε)...