Κάνε περιποίηση ποδιών για να ανακουφιστείς από τους πόνους της ορθοστασίας

Ό,τι χρειαστείς θα το βρεις εδώ.
Κάνε περιποίηση ποδιών για να ανακουφιστείς από τους πόνους της ορθοστασίας



Είσαι από αυτές που δουλεύουν όρθιες 40 ώρες την εβδομάδα; Τότε σίγουρα θα γνωρίζεις τον πόνο των ποδιών σου (και της μέσης φυσικά) τέλος της εβδομάδας. Επειδή η δουλειά σου δεν είναι κάτι προσωρινό, πρέπει να φροντίζεις τον εαυτό σου για αν αντέξεις την σκληρή δουλειά γιατί η ορθοστασία προκαλεί αρκετά προβλήματα μακροπρόθεσμα. Αν δουλεύεις συνεχές πενθήμερο φτιάξε μια ρουτίνα για τον εαυτό σου κάθε Παρασκευή (μπορείς και κάθε μέρα φυσικά αλλά ποιος έχει χρόνο) με περιποίηση ποδιών.

Ξεκίνα από την ατμόσφαιρα για αρχή, χαμηλό φως, μουσική ή την αγαπημένη σου ταινία να παίζει και κεριά για να μπεις στο mood της χαλάρωσης. Σε μια λεκάνη όπου χωράνε τα πόδια σου – είναι πολύ σημαντικό να χωράνε γιατί εγώ έχω και μία όπου πρέπει να λυγίσω τα δάχτυλά μου με αποτέλεσμα να μην χαλαρώνω – βάλε ζεστό νερό και άλατα για το ποδόλουτρο. Πάρε και το κρασάκι σου ή το φαγητό σου ανάλογα με τι απολαμβάνεις περισσότερο και άφησε τα πόδια να μουλιάσουν.

Η αίσθηση είναι πραγματικά ανακουφιστική και ό,τι χρειάζονται τα πόδια σου με τέτοια ταλαιπωρία που τραβάνε. Όταν τελειώσεις μπορείς πάντα να βάλεις και κρέμες ειδικά για το πόδια για extra ξεκούραση. Περιποιήσου και λίγο τον εαυτό σου, το αξίζεις πραγματικά!