Τι χρειάζεσαι να ξέρεις για τα αυτομαυριστικά (self tan)

Μαύρισμα με καλλυντικά; Μάθε πως.
Τι χρειάζεσαι να ξέρεις για τα αυτομαυριστικά (self tan)



Λατρεύεις το μαύρισμα αλλά δεν θέλεις να λιώσεις στον ήλιο ή να πηγαίνεις για σολάριουμ; Τότε η καλύτερη λύση είναι τα αυτομαυριστικά. Είναι σαν κρέμα που σκουραίνει την επιδερμίδα με σχετικά μικρή διάρκεια όμως. Κρατάει περίπου 2 εβδομάδες. Το μόνο πρόβλημα με τα αυτομαυριστικά είναι πως πολύ εύκολα αποκτάς πορτοκαλί λεκέδες στο σώμα σου αν δεν το απλώνεις σωστά. Για να το αποφύγεις αυτό διάβασε τις παρακάτω συμβουλές.

 

● Για να πιάσει καλά το αυτομαυριστικό είναι σημαντικό να έχεις κάνει απολέπιση στην επιδερμίδα σου ώστε να φύγουν όλα τα νεκρά κύτταρα και να είναι ενυδατωμένη. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να απλώνεις κάθε μέρα bodylotion στο σώμα και δύο φορές την εβδομάδα απολέπιση.

● Κάνε αποτρίχωση μία μέρα προτού βάλεις το αυτομαυριστικό για να είναι η επιδερμίδα σου όσο πιο λεία γίνεται και να μην δημιουργηθούν λεκέδες.

● Κάν'το με την ησυχία σου και σε φυσικό φως. Μην βιαστείς να το κάνεις το βράδυ πριν πέσεις για ύπνο γιατί θα σηκωθείς το πρωί σαν Ούμπα Λούμπα.

● Άπλωσε το προϊόν σε όλες τις κατευθύνσεις. Δηλαδή αριστερά-δεξιά, πάνω-κάτω και με στρογγυλές κινήσεις. Έτσι θα πετύχεις πιο φυσικό αποτέλεσμα και είναι πολύ πιθανό να μην δημιουργήσουν περίεργα σημάδια.

● Είναι προτιμότερο κάθε βδομάδα να βάζεις μια λεπτή στρώση αυτομαυριστικό παρά από την πρώτη μέρα μια παχιά.

● Αν είσαι αρχάρια ανακάτεψε το αυτομαυριστικό με ένα bodylotion για να μην βγει τόσο σκούρο το αποτέλεσμα.

● Πλύνε πολύ καλά τα χέρια σου μετά την εφαρμογή και μην ξεχάσεις ανάμεσα στα δάχτυλα. Οι παλάμες είναι συνήθως το σημείο που ξεχνούν όλες και δείχνει αφύσικο.

● Η πρώτη μέρα μετά την εφαρμογή έχεις πάντα τέλεια επιδερμίδα αλλά σιγά σιγά το χρώμα φεύγει. Για να φύγει όμως ομοιόμορφα φρόντισε να βάζεις κάθε μέρα έξτρα bodylotion.