Πώς να αγοράζεις online καλλυντικά (plus εταιρείες που δεν βρίσκεις στην Ελλάδα)

Το όνειρο κάθε socially awkward γυναίκας! Τα θετικά, τα αρνητικά και τι πρέπει να προσέχεις.
Πώς να αγοράζεις online καλλυντικά (plus εταιρείες που δεν βρίσκεις στην Ελλάδα)



Καλώς ή κακώς το internet είναι πλέον ένας δεδομένος τρόπος για να ψωνίζεις, κυρίως στο εξωτερικό. Θα εξηγήσω αμέσως τα αρνητικά και τα θετικά που υπάρχουν αυτή τη περίοδο για να μπορείς να σχηματίσεις και εσύ μια άποψη. Σε κάποια χρόνια μπορεί να έχουν αλλάξει τα πράγματα και να έχουν διαμορφωθεί αναλόγως τα αρνητικά και θετικά.

Το κακό είναι ότι με αυτή την ανάπτυξη μειώνονται οι δουλειές στα καταστήματα. Αν ψωνίζεις συχνά από το διαδίκτυο λογικό είναι να μην χρειάζονται πωλήτριες στα καταστήματα. Άλλο αρνητικό είναι ότι δεν μπορείς να τα δοκιμάσεις οπότε ούτε ξέρεις αν η υφή σου αρέσει ούτε αν σου ταιριάζει το χρώμα και στα καλλυντικά αλλαγές δεν γίνονται. Τα θετικά από την άλλη είναι ότι μπορείς να ψωνίσεις από πάρα πολλές καλές εταιρίες που δεν υπάρχουν στην Ελλάδα και οι τιμές συνήθως είναι πολύ πιο χαμηλές. Εγώ γενικά προτιμώ το διαδίκτυο γιατί δεν είμαι κοινωνικός άνθρωπος και δεν μου αρέσει να με κυνηγάει η πωλήτρια. Καταλαβαίνω ότι είναι η δουλειά της αλλά όχι, δεν μπορώ.

● Από την εμπειρία μου είναι σχεδόν αδύνατο να βρεις την κατάλληλη απόχρωση στο foundation. Αν θέλω να δοκιμάσω κάποιο που δεν έχω ξαναχρησιμοποιήσει θα πάω σε κατάστημα γιατί μία φορά που παρήγγειλα ένα κατέληξα να φαίνομαι μαύρη. Η κάθε εταιρία έχει αλλιώς στο μυαλό της την λέξη nude.

● Ο,τι δεν δοκιμάζεται έτσι κι αλλιώς στα καταστήματα όπως οι μάσκαρα είναι ευκαιρία να τα αγοράσεις online γιατί μπορείς να τις βρεις και σε προσφορές.

● Δοκίμασε καινούργιες εταιρίες, μερικές είναι πιο καλές και από αυτές που έχουν το όνομα. Καλό είναι να κάνεις την έρευνα αγοράς σου μέσα από bloggers και youtubers γιατί συνήθως γράφουν (ή μιλούν) αναλυτικά για τα προϊόντα και κάνουν swatches (δείχνουν την απόδοση στο χέρι ή κατευθείαν στο σημείο όπου προορίζεται το προϊόν).

● Απέφυγε να αγοράζεις τα καλλυντικά από το e-bay και παρόμοια site γιατί ποτέ δεν ξέρεις ποιος είναι ο πωλητής και πόσο γνήσιο θα είναι αυτό που θα αγοράσεις. Ο κίνδυνος είναι αρκετά μεγάλος να αγοράσεις κάποιο ψεύτικο το οποίο μπορεί και να σου προκαλέσει ερεθισμούς στο δέρμα.

● Προτίμησε ελληνικά online καταστήματα ή αλλιώς ευρωπαϊκά. Όσο πιο κοντά σου είναι, τόσο πιο γρήγορα και θα σου έρθουν. Ο,τι έρχεται από Αμερική υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να σου καθυστερήσουν και μήνες ή και να μην σου έρθουν ποτέ.

● Μην ξεχνάς να διαβάζεις για τα έξοδα αποστολής. Μερικά site δεν έχουν την δυνατότητα για δωρεάν μεταφορές με αποτέλεσμα να πληρώνεις κάποιο ποσό εξτρά. Πολλές εταιρίες όμως μπορούν να παρέχουν από ένα συγκεκριμένο ποσό και άνω δωρεάν μεταφορά οπότε ή ψώνισε λίγο παραπάνω ή κάνε μια μαζική αγορά με τις φίλες σου.

● Ψάξε για εκπτωτική κουπόνια! Τα περισσότερα καταστήματα παρέχουν διάφορες προσφορές με “κουπόνια”, δηλαδή με ένα συγκεκριμένο κωδικό που θα έχουν ορίσει αυτοί όπου μπορείς να πάρεις κάποια έκπτωση συμπληρώνοντάς τη στο check out. Τα κουπόνια αυτά πρέπει να τα ψάξεις κάθε φορά γιατί λήγουν κιόλας.