Ο οδηγός foundation που πρέπει να διαβάσεις (ρεπορτάζ αγοράς)

Δες και μερικά από τα αγαπημένα μας.
Ο οδηγός foundation που πρέπει να διαβάσεις (ρεπορτάζ αγοράς)



Το foundation σε ένα μακιγιάζ είναι must. Δεν μπορείς χωρίς αυτό. Γνωρίζεις όμως τα πάντα για το foundation σου; Είσαι σίγουρη ότι επέλεξες το σωστό χρώμα, ότι ταιριάζει στον τύπο επιδερμίδας σου; Αυτά και άλλα θα μάθεις στον παρακάτω οδηγό.

 

● Το foundation έχει καλύτερα αποτελέσματα όταν το απλώνεις σε ενυδατωμένο δέρμα. Μην ξεχνάς λοιπόν κάθε φορά πριν βαφτείς να βάλεις μια ενυδατική κρέμα ημέρας. Για έξτρα ενυδάτωση όμως μπορείς να προσθέσεις και το σέρουμ στη ρουτίνα σου.

● Δεν κάνουν όλα τα foundation σε όλους τους τύπους δέρματος. Αν έχεις ξηρή επιδερμίδα είναι προτιμότερο να βάλεις σε υγρή μορφή αντί για πουδρένια. Ζήτησε την βοήθεια της πωλήτριας την επόμενη φορά.

● Το χειμώνα μπορείς να βάλεις ένα βαρύ foundation, το καλοκαίρι όμως όχι. Μην ξεχνάς να αλλάζεις και απόχρωση γιατί το καλοκαίρι μαυρίζεις κιόλας.

● Δώσε βάση στην επιλογή της απόχρωσης του foundation. Δεν υπάρχει κάτι χειρότερο από το να φοράς λάθος χρώμα γιατί το αποτέλεσμα θα βγει σαν μάσκα.

● Κάθε φορά πριν απλώσεις το foundation βάλε ένα primer στο πρόσωπό σου για να διαρκέσει περισσότερη ώρα.

● Είναι καλό να επενδύσεις σε ένα πινέλο. Φυσικά δεν είναι απαραίτητο αλλά με το κατάλληλο εργαλείο μπορείς να απλώσεις ομοιόμορφα και γρήγορα το foundation.

● Θυμήσου πως το foundation υπάρχει για να κάνει το πρόσωπό σου ομοιόμορφο. Δεν είναι self-tanner ούτε κάνει την δουλειά του concealer. Γι' αυτό μην βάλεις πολλές στρώσεις στο πρόσωπό σου.