Πώς να διαλέξεις την σωστή απόχρωση του foundation

Διάβασε εδώ όλα τα μυστικά που πρέπει να γνωρίζεις.
Πώς να διαλέξεις την σωστή απόχρωση του foundation



Γενικά όταν αγοράζω καλλυντικά αποφεύγω να παίρνω τα ίδια. Δεν είμαι από αυτές που μόλις βρουν αυτό που τους ταιριάζει το αγοράζουν ξανά για τα επόμενα 20 χρόνια. Αυτό σημαίνει ότι έχω πειραματιστεί και αρκετά με τα foundation. Νομίζω όμως πως ακόμα και σήμερα δεν έχει βρει την τέλεια απόχρωση. Είναι πραγματικά πάρα πολύ δύσκολο να βρεις αυτό που θα “εξαφανιστεί” στην επιδερμίδα σου και δεν θα σου δημιουργήσει το εφέ τις μάσκας.

 

Προτού πας στο κατάστημα να αγοράσεις το foundation βγάλε τον εαυτό σου μία φωτογραφία άβαφη σε καλό φωτισμό (φυσικό φως) για να σε βοηθήσει να δεις που βρίσκεσαι στον κλίμακα των αποχρώσεων.

Φυσικά πρέπει να ξέρεις αν η επιδερμίδα σου βρίσκεται στους ψυχρούς υποτόνους ή στους θερμούς. Αν βάλεις την λάθος απόχρωση μπορεί το αποτέλεσμα να βγει γκρι.

Αν έχεις ήδη τις λάθος αποχρώσεις στο σπίτι σου, μην τις πετάξεις. Κάνε πειράματα και ανάμειξέ τα μεταξύ τους μέχρι να πετύχεις το χρώμα σου.

Όταν είσαι στο κατάστημα, βρες τρεις αποχρώσεις που νομίζεις πως είναι κοντά στο χρώμα σου και δοκίμασε τις διπλά δίπλα στο μάγουλό σου. Εκείνο που δεν φαίνεται θα είναι και το σωστό.

Πήγαινε με μια φίλη σου ή την αδερφή σου για να σου πει την άποψή της. Είναι δύσκολο να εμπιστευτείς την πωλήτρια γιατί εκείνη θα σου πουλήσει τα πάντα.