Πώς να χρησιμοποιήσεις την πορτοκαλί σκιά

Είναι ένα δύσκολο χρώμα αλλά σε μικρή ποσότητα μπορεί να κάνει την διαφορά στο μακιγιάζ. Δες πως.
Πώς να χρησιμοποιήσεις την πορτοκαλί σκιά



Πόσες φορές έχεις πάει στα μαγαζιά ή έχεις κάνει online shopping (browsing) και είχες βρει μια παλέτα που έχει όλο περίεργα χρώματα που ήθελες να την αποκτήσεις και ας μην χρησιμοποιήσεις ποτέ τις σκιές; Εμένα μου έχεις συμβεί πάρα πολλές φορές!

Από τη Δανάη Γεωργαντά

Βρέθηκε όμως πρόσφατα μια παλέτα της Shiseido στα χέρια μου με τα πιο ωραία χρώματα! Μωβ, ροζ και πορτοκαλί. Προβληματίστηκα στην αρχή με το πορτοκαλί όπως θα φαντάζεσαι αλλά πειραματίστηκα και έβγαλα ένα πάρα πολύ ωραίο μακιγιάζ που πλέον το φοράω σε κάθε μου έξοδο.

Ξεκινάς με την βάση σου όπως ενυδάτωση και foundation. Αν θέλεις μπορείς να απλώσεις και concealer μόνο άμα το έχεις ανάγκη. Πρέπει να κρατήσεις το πρόσωπό σου όσο πιο φυσικό γίνεται.

Εγώ για ενυδατική χρησιμοποίησα την Kiehl's, Powerful Wrinkle Reducing Cream και για foundation ανακάτεψα L'Oreal True Match Liquid Foundation με το Vichy Dermablend Fluid Corrective Foundation για να πετύχω ακριβώς το χρώμα μου.

Μετά γέμισα τα φρύδια μου με το Avene Crayon Correcteur Sourcils στο χρώμα Blond. Είναι πολύ σημαντικό αν είσαι ανοιχτόχρωμη σαν εμένα ή απλά δεν έχεις πυκνά φρύδια να τα γεμίσεις για αμέσως δείχνει το πρόσωπο πιο φρέσκο και νεανικό.

Για τα μάτια πήρα την ροζ σκιά της παλέτας της Shiseido για να καλύψω όλο το πάνω βλέφαρο εκτός από την εσωτερική και εξωτερική γωνία όπου θα μπουν τα άλλα χρώματα.

Στη συνέχεια χρησιμοποίησα την μωβ για να κάνω την εξωτερική γωνία. Πρέπει να έχει μια ανοδική κατεύθυνση που να θυμίζει cat-eye για να μην φαίνεται κουρασμένο και μουτρωμένο βλέμμα και με ένα καθαρό πινέλο έσβηνα τις αυστηρές γραμμές προς την εσωτερική γωνία στο τόξο του ματιού. Με την ίδια σκιά και ένα λεπτό πινέλο άπλωσα και λίγο στο κάτω βλέφαρο για ένα πιο μυστήριο βλέμμα.

Τέλος έβαλα την τελευταία πινελιά με το πορτοκαλί χρώμα που έβαλα στις εσωτερικές γωνίες για να δώσει λίγο φως σε ένα αρκετά σκούρο μακιγιάζ.

1: Μωβ σκιά, 2: Ροζ, 3: Πορτοκαλί

 

Φυσικά μακιγιάζ χωρίς eyeliner σε cat-eye γραμμή δεν μπορώ να κάνω οπότε έβαλα της Maybelline New York το Eyestudio Lasting Drama Gel Eyeliner 24h στο χρώμα Intense Black.

Στα μάγουλα έβαλα το ρουζ από τον Korres με Κόκκους από Καλαμπόκι στο χρώμα καφέ-μωβ και τα χείλη τα κράτησα στο φυσικό τους για να μην φορτώσω πολύ το πρόσωπο.

 

Έτσι έχεις ένα μακιγιάζ που να ξεχωρίζει από τα συνηθισμένα και είναι ιδανικό για βράδυ!