Σβήσε τους μαύρους κύκλους με τις καλύτερες συμβουλές για concealer

Δες εδώ και τα αγαπημένα μας προϊόντα για υπέροχο λαμπερό βλέμμα.
Σβήσε τους μαύρους κύκλους με τις καλύτερες συμβουλές για concealer



Ένα σημαντικό βήμα σε μια σωστή ρουτίνα μακιγιάζ είναι η εφαρμογή του concealer. Η πιο συνηθισμένη χρήση του είναι να καλύπτει τους μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια αλλά φυσικά δεν είναι και η μοναδική. Εδώ θα μάθεις πως μπορείς να το απλώσεις σωστά, που αλλού μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις και ποιες αποχρώσεις υπάρχουν.

 

Τρίγωνο

Ο σωστός τρόπος να απλώσεις το concealer είναι σε τρίγωνο με την μύτη να κοιτάει προς τα κάτω. Φρόντισε να το απλώσεις μέχρι το ύψος των ζυγωματικών σου ώστε να μην μαζευτεί πολύ ποσότητα ακριβώς κάτω από τα μάτια και στις λεπτές γραμμές. Με αυτόν τον τρόπο δίνεις μια πολύ ωραία φρεσκάδα στο πρόσωπό σου.

Τα χρώματα

Εκτός από τα nude που ξέρεις υπάρχει και το πράσινο για να εξουδετερώσει τις κοκκινίλες,το ροζ που είναι να εξουδετερώσει το μπλε χρώμα στους κύκλους, το μωβ για άτονο δέρμα και το πορτοκαλί για πολύ μαύρα μάτια.

Διαφορετικές αποχρώσεις

Οι διαφορετικές αποχρώσεις μπορούν να μεταμορφώσουν το πρόσωπό σου. Χρησιμοποίησε έναν τόνο πιο ανοιχτό για κάτω από τα μάτια και δύο τόνους πιο σκούρο για να κάνεις σκιές στο πρόσωπο (contouring).

Highlighter

Αν έχεις ένα πολύ κουρασμένο πρόσωπο και θέλεις να δείχνεις σαν να έχεις κοιμηθεί 8 ώρες δεν έχεις παρά να αναμείξεις ένα υγρό highlighter με το concealer σου και θα έχεις το τέλειο δροσερό πρόσωπο.

Η σωστή σειρά

Πρώτα απλώνεις το foundation σου και μετά το concealer. Αυτό γίνεται για δύο λόγους, ο πρώτος γιατί ήδη το foundation καλύπτει τις περισσότερες ατέλειες άρα δεν χρειάζεται να βάλεις πολύ ποσότητα και ο δεύτερος είναι ότι υπάρχει περίπτωση όταν απλώσεις το foundation να “σβήσεις” το concealer.

Φυσικό αποτέλεσμα

Επειδή μπορεί να έχεις μόνο μια-δυο ατέλειες δεν σημαίνει πως πρέπει να φοράς καλυπτικό foundation και καλυπτικό concealer. Προτίμησε ένα με χαμηλή κάλυψη και διόρθωσε τις ατέλειες με το καλυπτικό concealer. Όσο λιγότερα προϊόντα βάζεις στο πρόσωπο τόσο πιο νέα και φρέσκια θα δείχνεις!

Για τα χείλη

Αν θέλεις να ξεχωρίσουν τα υπέροχα βαμμένα χείλη σου δεν έχεις παρά να απλώσεις γύρω από το στόμα μια στρώση concealer.

Για τα φρύδια

Για τέλεια καλοσχηματισμένα φρύδια άπλωσε concealer στο κόκαλο του φρυδιού με αυστηρό περίγραμμα στο φρύδι. Ούτε που θα φαίνεται πως έχεις να βγάλεις τα φρύδια σου καιρό!

Corrector

Χρησιμοποίησε το corrector μόνο σε δύσκολες περιπτώσεις, όταν έχεις σοβαρό πρόβλημα με τους μαύρους κύκλους γιατί πολύ εύκολα δημιουργείται το αποτέλεσμα του κέικ.

Ο σωστός τρόπος εφαρμογής

Είναι σημαντικό να μην απλώσεις το concealer με το πινέλο ή το δάχτυλο αλλά να κάνεις ταμποναριστές κινήσεις ώστε να μην μαζευτεί όλο το προϊόν στις λεπτές γραμμές κάτω από τα μάτια.