Βιάζεσαι να πας κάπου και πρέπει να βαφτείς καθ'οδόν; Δες τι μακιγιάζ να κάνεις

Πρέπει να είναι εύκολο και γρήγορο!
Βιάζεσαι να πας κάπου και πρέπει να βαφτείς καθ'οδόν; Δες τι μακιγιάζ να κάνεις



Δεν συμβαίνει κάθε μέρα να αναγκάζεσαι να κάνεις το μακιγιάζ σου καθ' οδόν είτε σαν συνοδηγός στο αυτοκίνητο είτε στα μέσα μαζικής μεταφοράς αλλά πρέπει να είσαι προετοιμασμένη για την μία φορά που θα σου τύχει. Φυσικά δεν είναι η καλύτερη λύση αλλά αν δεν έχεις άλλη επιλογή πρέπει να φροντίσεις για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Εννοείται πως το μακιγιάζ θα είναι πολύ απλό γιατί αν στραβώσει κάτι δεν θα μπορείς να το διορθώσεις τόσο εύκολα, δεν νομίζω να κουβαλάς ντεμακιγιάζ και βαμβάκι μαζί. Αλλά ας τα πάρουμε από την αρχή:

 

Τι θα πρέπει να έχεις στο νεσεσέρ μαζί σου:

Κρέμα προσώπου

Foundation

Πούδρα (αν έχεις λιπαρό δέρμα)

Σκιές φρυδιών με το πινέλο τους

Κρεμώδες σκιές ματιών σε γήινες αποχρώσεις

Μάσκαρα

Ρουζ

Lipgloss

 

Τι μακιγιάζ θα κάνεις:

Επειδή θα βρίσκεσαι σε τέτοια θέση που θα κουνάει όλη την ώρα, θα αφήσεις τις γραμμές όπως του eyeliner για μια άλλη φορά και θα προτιμήσεις πιο ασφαλές τακτικές.

Σίγουρα μακιγιάζ χωρίς ενυδατωμένη επιδερμίδα δεν γίνεται γι' αυτό και άπλωσε μια κρέμα στο πρόσωπό σου.

Στη συνέχεια φτιάξε τη βάση σου με ένα foundation. Αν κανονικά χρησιμοποιείς δύο διαφορετικά για να δημιουργήσεις την τέλεια απόχρωση, αυτή τη φορά θα πρέπει να συμβιβαστείς μόνο με το ένα. Πού θα σκουπίσεις τα χέρια σου από το foundation;

Αν έχεις λιπαρή επιδερμίδα πέρασε λίγη πούδρα στο πρόσωπο για να “σφραγίσεις” τη βάση σου. Αν βέβαια δεν έχεις τέτοια ανάγκη προσπέρασε αυτό το βήμα.

Ένα καλό μακιγιάζ χωρίς τέλεια φρύδια είναι ανούσιο. Τα φρύδια είναι το παν ειδικά αυτή τη στιγμή που έτσι κι αλλιώς δεν μπορείς να κάνεις μακιγιάζ-υπερπαραγωγή. Ο λόγος που είναι καλύτερο να προτιμήσεις σκιές είναι πως κάνουν πολύ πιο απαλές γραμμές οπότε μπορείς να “χτίσεις” σιγά σιγά το χρώμα και την πυκνότητα αντί με το μολύβι που κάνει σκληρές γραμμές και μπορεί να σου ξεφύγει σε μια απότομη κίνηση του οχήματος.

Βάλε την πιο ανοιχτόχρωμη κρεμώδη σκιά σε όλο το κινητό βλέφαρο και με την πιο σκούρα κάνε το γνωστό cut crease δηλαδή να δώσεις βάθος στην κόγχη σου. Με τις κρεμώδες σκιές έχεις περισσότερο έλεγχο στην κίνηση μιας και τις απλώνεις με το δάχτυλο. Φρόντισε όμως να τις “σβήσεις” πολύ καλά προς τα έξω για να φαίνεται πιο ακριβό το μακιγιάζ σου. Τελείωσε τα μάτια με αρκετή μάσκαρα, δυστυχώς δεν υπάρχει άλλη λύση πιο εύκολη που θα είχε το ίδιο αποτέλεσμα με τη μάσκαρα.

Στο ρουζ δύσκολα θα κάνεις λάθος οπότε μπορείς να βάλεις και κάποια σε κρεμώδη υφή αλλά και σε μορφή πούδρας.

Ωραία τα κραγιόν αλλά πως θα βάλεις το lip liner χωρίς να σου ξεφύγει; Βάλε ένα lipgloss για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο. Αν θέλεις με χρώμα προτίμησε τα απαλά ώστε αν σου ξεφύγει λίγο να μην τραβάει την προσοχή.