Κοιμήσου και ξύπνα όμορφη: όλες οι κρέμες νυχτός που χρειάζεσαι

Και ποιά δεν θέλει να ξυπνήσει με καθαρό και μαλακό δέρμα; Δες πως, εδώ.
Κοιμήσου και ξύπνα όμορφη: όλες οι κρέμες νυχτός που χρειάζεσαι



Έχει γεμίσει η αγορά κρέμες. Κρέμες για ενυδάτωση, για λιπαρό δέρμα, για τα χέρια, τα πόδια, για μέρα, για νύχτα και άλλα τόσα! Δουλεύουν πραγματικά όμως όλες αυτές ή είναι κόλπο των εταιριών για να αγοράζεις περισσότερα προϊόντα; Η αλήθεια είναι ότι πολλά είναι υπερβολές. Φυσικά και μπορείς να κοιμηθείς με μια κρέμα ημέρας αντί για νύχτας αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να την καταργήσεις.

Πώς δουλεύει μια κρέμα νύχτας;

Υπάρχουν τρεις διαφορετικές κατηγορίες, κρέμες για αναζωογόνηση που επιταχύνουν την παραγωγή κυττάρων, κρέμες αποκατάστασης του δέρματος για τις ακτίνες UV και αντιρυτιδικές που κάνουν το δέρμα λείο.

Ο κύριος σκοπός της κρέμας νυχτός είναι φυσικά η ενυδάτωση αλλά παράλληλα και προστατεύει την ανθεκτικότητα του ιστού του σώματος υποστηρίζοντας έτσι την παραγωγή κολλαγόνου. Τα κύτταρα του δέρματος ανανεώνονται τη νύχτα γι' αυτό και πρέπει να βάλεις τότε την σωστή κρέμα.

Αφού λοιπόν κάνεις ένα καλό καθαρισμό στο πρόσωπό σου και δεν υπάρχει ίχνος μακιγιάζ, βάζεις την κρέμα με κυκλικές κινήσεις στο πρόσωπό σου και πέφτεις για ύπνο.

 

Ακριβή η οικονομική κρέμα;

Σε γενικές γραμμές οι ακριβές με τις οικονομικές δεν έχουν μεγάλες διαφορές αλλά συνήθως οι high end εταιρίες έχουν μεγαλύτερη συγκέντρωση από τα θρεπτικά συστατικά με αποτέλεσμα να δουλεύουν λίγο καλύτερα. Ούτως η άλλως συνιστάται να αλλάζεις συχνά την κρέμα σου ειδικά αν είναι αντιρυτιδική γιατί αλλιώς συνηθίζει το πρόσωπό σου και δεν δουλεύει πια τόσο καλά.

 

Σου έχω μαζέψει μερικές από τις κρέμες νυχτός που θα λατρέψεις και θα ξυπνάς άλλος άνθρωπος!