Το νεσεσέρ μιας αρχάριας: όλα όσα πρέπει να έχεις

Δεν χρειάζεται να έχεις τεράστια συλλογή για να κάνεις ένα ολοκληρωμένο μακιγιάζ.
Το νεσεσέρ μιας αρχάριας: όλα όσα πρέπει να έχεις



Μια ζωή βάζεις λίγο μάσκαρα και λίγο ρουζ γιατί δεν ασχολήθηκες ποτέ να μάθεις να βάφεσαι. Μια μέρα ξυπνάς όμως και λες στον εαυτό σου ότι ήρθε η ώρα! Φτιάχνεις καφέ, τρως λίγο, φέρνεις το σημειωματάριο και ένα στυλό για να σημειώσεις όσα θα χρειαστείς, μπαίνεις στο Youtube για να δεις tutorials και παθαίνεις σοκ! Βλέπεις την κοπέλα με 30 πινέλα, primers, serums, άπειρες σκιές και πάει λέγοντας... Απελπίζεσαι γιατί που να τα βρεις όλα αυτά και πώς θα μάθεις να τα χρησιμοποιείς με τη μία;

Η αλήθεια είναι ότι δεν χρειάζεσαι τόσα καλλυντικά και πόσο μάλλον όταν τώρα ξεκινάς να μαθαίνεις να βάφεσαι. Για αρχή έχεις πατήσει λάθος φράση στο “search”. Αντί για “makeup tutorial”, πρόσθεσε “for beginners” για να δεις πολύ πιο εύκολα μακιγιάζ.

Τα προϊόντα που θα χρειαστείς για να κάνεις το πρώτο σου ολοκληρωμένο μακιγιάζ είναι:

 

FOUNDATION

Το foundation είναι η βάση του προσώπου και καλύπτει τυχόν κοκκινίλες και σπυράκια.

EYELINER

Δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα στο μακιγιάζ το eyeliner αλλά είναι ένα βασικό στοιχείο για να βγει ολοκληρωμένο το αποτέλεσμα (τις περισσότερες φορές)

ΠΑΛΕΤΤΑ ΣΚΙΩΝ

Μια μικρή παλέττα σκιών σε γλυτώνει από το δίλημμα ποια χρώματα να διαλέξω γιατί τα χρώματα που περιέχουν είναι συνήθως στην ίδια απόχρωση απλά σε διαφορετικούς τόνους. Η πρώτη σου παλέττα θα πρέπει να είναι με καφέ/μπεζ σκιές που είναι το πιο εύκολο.

MASCARA

Φυσικά δεν μπορείς να προσπεράσεις έτσι απλά τη μάσκαρα. Βρες μία που να σου αρέσει γιατί υπάρχουν για όγκο, μήκος ή και τα δύο μαζί.

ΡΟΥΖ

Δεν θέλεις να το ξεχάσεις γιατί το foundation κάνει το πρόσωπό σου μονόχρωμα με αποτέλεσμα να φανείς και άρρωστη.

 

ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ

Τα πινέλα: γιατί μπορείς να κάνεις και τις μισές δουλειές με τα χέρια

Τα κραγιόν: γιατί αν το φυσικό σου χρώμα είναι ωραίο μπορείς να τα βάψεις και κάποια άλλη στιγμή όταν θα γνωρίζεις πλέον​

Μολύβι για τα φρύδια: γιατί αν και είναι πολύ σημαντικό τα φρύδια σε ένα πρόσωπο, μπορείς πολύ εύκολα να φτάσεις στην υπερβολή όταν δεν έχεις συνηθίσει να βάφεσαι.