Face Oils: Αυτά είναι τα πιο hot προϊόντα της αγοράς!

Στα μικρά μπουκαλάκια τους κρύβουν τα πιο εκλεκτά αιθέρια και φυτικά έλαια που κάνουν θαύματα στην επιδερμίδα - και μόνο με 3 σταγόνες!
Face Oils: Αυτά είναι τα πιο hot προϊόντα της αγοράς!



Η εποχή που στεκόμασταν επιφυλακτικά απέναντι σε ο,τιδήποτε έφερνε σε “λάδι” για το πρόσωπο (εκτός, ίσως, από το ελαιόλαδο-συνταγή της γιαγιάς για τέλειο δέρμα) ανήκει στο παρελθόν.

Τα face oils μπήκαν με το σπαθί τους στις top επιλογές για τη φροντίδα της επιδερμίδας μας και από ό,τι φαίνεται ήρθαν για να μείνουν. Τα πιο ευεργετικά φυτικά έλαια (μόνα τους ή σε blends) γίνονται φόρμουλες ειδικά μελετημένες ώστε να απορροφώνται αμέσως  χωρίς να αφήνουν το παραμικρό ίχνος λιπαρότητας στο πρόσωπο ενώ ταυτόχρονα προσφέρουν ενυδάτωση, αντιβακτηριδιακή, αντιοξειδωτική ή αντιγηραντική δράση, ανάλογα με λάδι που θα επιλέξετε.

 

Πώς θα φορέσεις το face oil  

«Τα ξηρά έλαια για το πρόσωπο είναι ένας τρόπος να αξιοποιήσουμε τις βιταμίνες και τα λιπαρά οξέα που βρίσκουμε στα αιθερια και τα φυτικά έλαια» μας εξηγεί η δερματολόγος Παναγιώτα Ρήγα. «Ιδανική ώρα για να φορέσετε ένα face oil είναι το βράδυ, σε καθαρό πρόσωπο, σαν βραδινό treatment για ενίσχυση της επιδερμίδας, αποκατάσταση του υδρολιπιδικού φραγμού της και για λάμψη. Αν θέλετε να το φορέσετε και το πρωί, η ιεροτελεστία είναι η εξής: αφού καθαρίσετε την επιδερμίδα σας, απλώστε το λάδι και αφήστε το να απορροφηθεί για μισή ώρα. Πριν φύγετε από το σπίτι, απλώστε οπωσδήποτε αντηλιακό».

Τι άλλο μπορείς να κάνεις με το ξηρό λάδι προσώπου: «Να ενισχύσετε το toner σας ρίχνοντας 2-3 σταγόνες από το face oil για να το κάνετε πιο ενυδατικό, να εμπλουτίσετε την αγαπημένη σας μάσκα προσώπου με λίγες σταγόνες ή να φτιάξετε ένα ευεργετικό scrub για τα χείλη, αναμειγνύοντας λίγες σταγόνες από το έλαιο με καστανή ζάχαρη». 

 

Ψάχνεις το δικό σου face oil; Δες τις καλύτερες προτάσεις της αγοράς

Jurlique Skin Balancing Face Oil. Θεραπεία βαθιάς ενυδάτωσης με έλαιο αγριοτριανταφυλλιάς, αβοκάντο και macadamia αλλά και shea butter που αποκαθιστούν την ισορροπία της επιδερμίδας ενώ η βιταμίνη Ε την προστατεύει από τις περιβαλλοντικές επιθέσεις. 


 Lancome Absolue Precious Oil. Ένα πολυτελές blend από 7 βοτανικά έλαια και αιθέριο έλαιο τριαντάφυλλου. Προσφέρει θρέψη, επναόρθωση και αντιγηραντική δράση, αποκαλύπτει την φυσική ομορφιά της επιδερμίδας και την τυλίγει με μια χρυσαφένια λάμψη. Όσο για την ευωδιά του, δρα σαν μια εξπρές συνεδρία αρωματοθεραπείας! 


Aromatherapy Associates Anti-Ageing Fine Line Face Oil. Καρύδα, jojoba, τριαντάφυλλο, πατσουλί, σανδαλόξυλο, χουρμάς είναι μερικά μόνο από συστατικά που κάνουν αυτό το κοκτέιλ ελαίων ιδανικό για την αντιμετώπιση των λεπτών γραμμών και τις κούρασης. Bonus: μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε και στην περιοχή των ματιών. (στα attica)


Kiehl’s Daily Reviving Concentrate. Ειδικά μελετημένο ώστε να συμβαδίζει με τις πρωινές λειτουργίες της επιδερμίδας, περιέχει εξειδικευμένα φυτικά και αιθέρια έλαια (από ηλιοτρόπιο, ρίζα τζίντζερ, tamanu) που ενυδατώνουν non stop, προστατεύουν από τις εξωτερικές επιθέσεις, τονώνουν και ξεκουράζουν το πρόσωπο.


Biotherm Blue Therapy Serum-in Oil Night. Κατά τη διάρκεια της νύχτας, όταν η επιδερμίδα διορθώνει τις φθορές της και αναπλάθεται, έρχεται αυτή η φόρμουλα με έλαια από φύκη, πλούσια σε Ω3 λιπαρά οξέα, να δώσουν στα κύτταρα τα όπλα που χρειάζονται για άμεση, ολική επανόρθωση ώστε το πρωί να ξυπνήσετε με φρέσκο, λαμπερό πρόσωπο.


La Prairie Cellular Swiss Ice Crystal Dry Oil. Η βιοτεχνολογία συναντά τη φύση: φυτικά βλαστοκύτταρα συνδυάζονται μοναδικά με σπάνια και αγνά έλαια με στόχο να ενισχύσουν την αντίσταση της επιδερμίδας στο στρες που προκαλεί γήρανση, την ενυδατώνουν και «κλειδώνουν» την υγρασία στα κύτταρα, την καταπραύνουν και παρατείνουν την νεανικότητα και τη φωτεινότητά της.


La Mer The Renewal Oil. Ο Miracle Broth- aka «Θαυματουργός Ζωμός»- της La Mer, πρωταγωνιστεί σε αυτό το εκπληκτικό διφασικό έλαιο. Η εμπειρία ξεκινά μόλις συνδυαστούν οι 2 φάσεις, με τις ισχυρές φυσαλίδες του Miracle Broth και τα ισχυρά θρεπτικά συστατικά της θάλασσας να προσφέρουν εντατική αντιγηραντική φροντίδα στο δέρμα και να το ντύνουν με μια υπέροχη λάμψη υγείας. Το άρωμα του ωκεανού που έχει αυτό το λάδι, σε συνδυασμό με το λεπτό άρωμα από άνθη, τονώνουν τις αισθήσεις.


Korres Μαύρη Πεύκη Active Oil. Έξι θρεπτικά φυσικά έλαια πλούσια σε ω-λιπαρά οξέα (μαύρη πεύκη, jojoba, σταφύλι, argan, βερίκοκο, αμυγδαλέλαιο) συνδυάζονται με ισχυρά αντιγηραντικά  φυσικά δραστικά συστατικά σε υψηλή συγκέντρωση με αποτέλεσμα να αυξάνουν την πυκνότητα του δέρματος μέσα στις πρώτες 8 ώρες από την εφαρμογή. Ιδανικό για την ώριμη επιδερμίδα, αποκαθιστά τον όγκο της, ανορθώνει το περίγραμμα, δίνει αποτέλεσμα άμεσου lifting, βαθιά θρέψη, αντιρυτιδική δράση, ενυδάτωση και λάμψη. 


L’Oreal Paris Age Perfect Extraordinary Oil. 8 αιθέρια έλαια συνδυάζονται με 8 πολύτιμα φυσικά έλαια σε ένα ελιξίριο θρέψης, ενυδάτωσης και λάμψης. 


Clinique Turnaround Revitalizing Treatment Oil. Απαλότητα-λάμψη: το έλαιο αυτό ξεκλειδώνει τη διαδικασία αναγέννησης της επιδερμίδας.  Το σαλικυλικό οξύ κάνει απαλή απολέπιση, το εκχύλισμα Clary ρυθμίζει τη διαδικασία ανανέωσης των κυττάρων, το ελαιόλαδο και το σπορέλαιο Mango προσφέρουν εντατική θρέψη, το έλαιο cranberry προστατεύει από τις φθορές ενώ οι Βιταμίνες Ε και C καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες. 


Darphin L’ Huile Revitalisante. Ένα ξηρό λάδι, τρεις χρήσεις: σε πρόσωπο, σώμα και μαλλιά! Εμπλουτισμένο με βασικά λιπαρά οξέα και Ω3 από έλαιο Raspberry Seed, με Ω6 από έλαια Evening Primrose, Tamanu και Rose Hip και με Ω9 από έλαια sunflower seed, apricot kernel, sweet almond και argan, δίνει το φιλί της ζωής στο πρόσωπο και μεταξένια απαλότητα στο σώμα και τα μαλλιά. Οι δροσιστικές νότες από geranium συνδυάζονται ιδανικά με την ενέργεια του Lavender ενώ οι αισθησιακές νότες από ylang-ylang χαλαρώνουν τις αισθήσεις.